Иван Тренев за измамата Византия и за онези, които наричат себе си „византолози“

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Иван Тренев за измамата Византия и за онези, които наричат себе си „византолози“

Скъпи българи, аз съм Иван Тренев, а темата днес отново е от национално значение за нас българите. Преди да започнем Ви моля да подкепите канала на „Студио Нитон“, като се абонирате в ютюб и фейсбук страницата ни. Молим и за разпространение на всяка новина, която правим ,за да може да достигне до повече търсещи истината и светлината българи по света.

Днешната беседа е свързана с една няколкостотин годишна заблуда, а именно – Измамата „Византия“. Зная, че ще се обидят всички, които се наричат“ Византолози“ и години наред са градили титли, върху една лъжа, а именно , че съществувала някаква „Византиска“ империя, от която произлиза едва ли не цялата съвременна човешка цивилизация.
Името „Византия“ е измислено като синоним на Източната Римска Империя през 1553 г. от ватиканския агент немеца Йероним Волф.
Категорично заявявам, че Византия и византийско изкуство не съществуват! Много хора са излъгани, че гърците са създателите на столицата на Източната Римска Империя, а дори има хора, които твърдят, че Византия е гръцка държава. Днешните историци „византолози“ безпределно лъжат и заблуждават хората, че гърците са в основата на създаването на Константинопол (Византион) и неговата култура. Самата държава Гърция започва съществуването си след 1830 г. До тогава държава Гърция не съществува! Гърция е създадена изкуствено като държава по инициатива на Руската империя с помощта на Австрия,за да няма силна България! Това се наблюдава и от изкуствено създадената държава „Романия/ Румъния“ в средата на 19 век на базата на двете дунавски български княжества Влашко и Молдова, чрез замяна на над 45 000 български думи с латиница! Византион(Бизантион)е антично българско селище. Названието идва от името на основателя Byzas( Бузас), което е древен вариант на българското Бузан). Това, че гърци са населявали античния български град, не означава, че той е създаден от гърци, или, че името му е гръцко. До началото на ІV-ти век Византион(Бизантион) е само един малък град. Императорът с български корени Константин Велики, обаче осъзнава стратегическото му значение и го прави столица на Източната Римската Империя. По това време гърците не играят никаква роля в събитията. След Император Константин Велики идват неговите синове българите Константин IІ, Констанций II, Констанс І. Последвани са от техния роднина българина Юлиан и от българите Йовиан, Валентиан, Валент, Маркиан, Лъв Бесът, Лъв ІІ, Юстин І, Юстиниан Велики, Юстин ІІ, Тиберий ІІ, Фока!
От превръщането на Византиум ( Бизантиум) в столица на Източната Римската Империя до началото на VІІ-ми век са властвали петнадесет антично български императори. Тяхна е заслугата за изграждането на най-красивите сгради и най-внушителните укрепителни съоръжения.
Между 330 г. и 610 г. предимно българи са тези, които защитават Контантинопол (Византиум/Бизантиум). Първите три века на своето съществуване Източната Римската Империя е управлявана предимно от нашите деди – античните българи, неправилно наричани и до днес „траки“.
Три века е огромен период от време, напълно справедливо е да се каже, че нашите деди античните българи, грешно наречени траки са изконните наследници на Източната Римска Империя …наречена през ХVІ-ти век Византия. Не можем да пренебрегнем факта, че не само града е антично български, но и това, че траки имат най-големите заслуги за неговото устройване и укрепване. След 610 г. идва на власт идва не грък, а арменец, това е Ираклий – приятел на Кан Кубрат. Той е последван от синовете си Ираклий ІІ и Константин ІІ…Дори и в по-късни времена на трона в Константинопол седят не гърци а арменци, които са родственици на древните българи. Става дума за: Христофор Лакапин, Константин Лакапин, Стефан Лакапин, Лъв V Арменец, Роман І, Йоан Цимисхи, Артавазд, Филип Вардан, Василий І…
В древния антично български град царуват също и фригийците9 антични българи) Михаил ІІ, Теофил, Михаил ІІІ. Михаил ІІ дори не се бил елинизирал, презирал гръцката култура….както и много от неговите съотечественици:
В Константинопол управлява също илириеца( античен българин) Анастасий, исаврийците Зенон, Лъв ІІІ Исавриец, Константин Копроним, Лъв ІV, Константин VІ и др. Около 40 владетеля на града основан от българина Константин Велики не са от гръцки произход. Пълно безумие би било Византия, или по-правилно Източната Римска Империя да бъде считана за гръцка държава…както си мислят някои хора.
Античните български императори правят много неща за народа, от който са произлезли. Константин Велики финансира построяването на Плиска, Преслав и Силистра. Юстиниан Велики създава Юстиниана Прима. Там е седалището на независимата църква за античните българи. Отново Юстиниан укрепва Сердика (столицата ни София), Филипопол (Пловдив), Берое (Стара Загора) и др. Когато император Маврикий си позволява гонения срещу дедите ни, българинът Фока въстава, сваля го от трона и сам става владетел на Константинопол (Византион). За това слабо познато антично българско въстание пише Йоан Никиуски. Изконното право на античните българи над Константинопол е причината на Тервел да бъде дадена титлата кесар, а Симеон Велики да бъде провъзгласен за цар на всички българи и ромеи. През ХІІІ-ти век в надпис от земите на Асеновград, Иван-Асен ІІ е наречен цар на българи, гърци и други страни. Не случайно Папа Инокентий ІІІ признава, че предците на цар Калоян са от древен римски род. Във Ватикана са знаели много добре кои са нашите деди и какъв е техния произход. Знаело се е, че Калоян е от същия род както и Константин Велики – и двамата са мизи, тоест българи! .

В работата си “Кроватова България и Покръстването на Българите” проф. Ценов обяснява, че Константинопол е бил български град, който е бил прочистен етнически от гърците. В “Убийството на Юстиниановата Самоличност” Г. Сотиров разказва за император Юстиниан. Той симпатизирал на група наречена сините. Те били с бръсната глава и кика, носели дълги мустаци…Сотиров предава и злобната забележка на Прокопий Цезарийски, че Юстиниан пропилял златото от хазната поради добрината си към…варварите…

БЪЛГАРИ, ПИТАМ ВАС – ОТГОВОРЕТЕ МИ ВИЕ С ПИСМЕНИ КОМЕНТАРИ– защо тези факти не са популярни? Защо е премълчана ролята на античните българи в основаването на Константинопол и първите три века от неговото управление? Става дума за три века, а не за година-две! Как може такъв голям период от време да се пренебрегне, още повече, че той засяга нашите предци!

Лъгаха ни, че старите българи са носили чалми, лъгаха ни, че жилищата им са били юрти, лъгаха ни, че най-древните ни владетели са носили титлата хан, лъгаха ни, че сме сме потомци на тюрки почитащи измисления бог Тангра, а заслугите на дедите ни в изграждането на Източната Римска Империя бяха скрити още от самото наше освобождение! Гърция от друга страна бе поставена на пиедестал.Пеласгийски , тоест древнобългарски богове Зевс, Атина, Дионис, Хермес, Арес и др. бяха наречени гръцки. Убеждаваха ни, че южните ни съседи са били велики, забележителни хора, че цяла Европа им е задължена…понеже Гърция е майка на демокрацията. Истината обаче е съвсем друга.
Демостен, от чиято мърдост мнозина се възхищават, е осъждан два пъти за корупция. Повечето хора не знаят, че гърците са първите фалшификатори на монети. Диоген, известен с фразата си – Търся човек е откраднал от среброто предназначено за сечене на монети. Гъркът Харпал задига хазната на Александър Велики, а атиняните укриват престъпника. В последствие се разбира, че атинските политици са приели подкупи от Харпал и поради това са му дали дали убежище. Законодателят Солон организира опрощаване на дълговете и в същото време казва на приятелите си да заемат огромни суми…които никога няма да върнат (май това е примера, от който са се поучили нашите кредитни милионери:). Темистокъл казва, че няма смисъл да си лидер, ако не се самообогатиш и не направиш и приятелите си богати с властта, която имаш…Педерастията, наречена днес насилие над деца е считана за нещо нормално от дедите на нашите южни съседи.

В наши дни дори създадоха „Исторически парк“, в който отново се опитват да прокарат мегали идеята за Велика Гърция, за някакви фалшиви славяни, които никога не са съществували, за „траки“, и отново прабългари… НЕ, ТОВА НЕ Е ВЯРНО!
Тракия, Елада и Македония не съществуват, като държавни формирувания! Това са историко-географски територии,населявани от античните българи! Следователно траки,елини и македони не съществуват! Има българи! Лъжата за етнос, именуван, като „Траки“ е измислена политически с цел мегали идеята за Велика Гърция или друга Велика държава на територията на Балканите, но не и България. Още след Освобождението на България се вкарват чужди агенти арехеолози и историци, като Константин Иречек, Васил Златарски и други, които фалшифицират древния прозиход на българите, а именно, че нашите деди пелазгите, са най-старото автохтонно население на територията на балканите, което дава писмеността, културата и традициите на цяла Европа! Крайно време е историците да признаят, че борбите в Източната част на Римската империя са династични борби за властване над светите земи. Времето, когато Източната римска империя е била управлявана само от български владетели, тя е просперирала и е била най-мощната империя.
Унищожително е Византия ( Източната Римска Империя) да наричат, че е гръцка държава! Българите са в основата на човешката цивилизация и това са думите не на един или двама световни учени, дипломати и политици, в т.ч. и на проф. Д.ик.н. Е.Сачев. Ще припомня, че още 2000 г. пр. Р. ХР ТЕРИТОРИЯТА НА ДНЕШНА ЕВРОПА БЕЗ КАРПАТИТЕ СЕ Е НАРИЧАЛА В АРАБСКИНЕ ПИСМЕНИ ХРОНИКИ – БУРДЖАНИЯ ( В ПРЕВОД „БЪЛГАРИЯ“ )
Отново моля всеки, който още не се е абонирал за студио „Нитон“ – да го направим . Нашата цел е да стигнем 10 000 абонати. При достигане на 10 000 абонати – ще бъдат раздадени в специална томбола книги и други изненади, свързани с българската старина.

 362 Посетена,  2 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)