„Европейска“ България ще стане част от Голяма Русия

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

„Европейска“ България ще стане част от Голяма Русия

Првеод Мирослава Димитрова

Голямата Русия, която ще обедини всички пост съветски страни, може да включва държави, които сега са членки на Европейския съюз. Първата от тях ще бъде България, е сигурен Алексей Муратов, един от лидерите на Движението „Донецка Република“.

За това той пише в материал за „ПолитНавигатор“.

България нямаше късмета да стане 16-та Съюзна република. Но историята, приятелството на нашите народи, общите политически, икономически и културни ценности винаги са ни свързвали с невидима, но силна нишка. Съдбата на България, „сърцето на Балканите“, и изигра жестока шега, когато тя „бе присъединена“ към Европейския съюз и НАТО. Сладката европейска мечта остави горчив послевкус: резултатът от „щастливия“ европейски живот е бедността, високата цена на комуналните услуги и приватизацията на най-големите предприятия в страната от транснационални компании. От бисер, България бе превърната в колониална държава, затънала в корупция.

Докато българите изпитват носталгия по времената на приятелство и сътрудничество със Съветския съюз и Русия, от българските власти звучат антируски ноти. Българските чиновници не мислят за хората, потапяйки ги в нови пластове на бедността. Междувременно хората виждат единственото спасение за страната си в лицето на Руската Федерация. Братя- българи подкрепят жителите на Донбас, разказвайки в родината си за гражданската война, развихрена от прозападната украинска хунта. В градовете на България редовно се провеждат митинги срещу украинския фашизъм, последният от които под лозунга „Смърт на фашизма, свобода на народите“ се проведе през март тази година, като протест срещу активирането на ВСУ на линията на съприкосновение в Донбас. Организатор на мирните протести беше движението „Оплот“ (Опълченци, Патриоти, Любещи Отечеството и Традициите на България), създадено от българския активист Цветомир Гетов.

Нещо повече, нашият съмишленик от България дойде като доброволец в Донецката Народна Република и днес служи във въоръжените структури на ДНР, за да спечели дългоочакваната победа заедно с нас. Цветомир Гетов, заедно с председателя на сдружението „Оплот България“, политолог, журналист и икономист Мирослава Димитрова, ме посетиха, разказвайки за причините за провежданите от тях митинги срещу укрофашизма, НАТО, както и за целите и идеологията на тяхната организация, която те активно пишат. Предлагам на вашето внимание интервю с нашите братя българи.

– Защо активистите на „ОПЛОТ“ провеждат митинги срещу украинския фашизъм?

М. Д.: Нашата организация се фокусира върху българи, живеещи в чужбина. Но най-критична е ситуация с нашите сънародници, живеещи в Донбас. Следователно цялото ни внимание е насочено тук. Етнически българи живеят и в Украйна. И първият ни протест беше организиран в защита на тези хора, които живеят на украинска територия и биха могли да пострадат от административната реформа, извършена от украинските служители. Говорейки за нашия последен, мартенски протест пред украинското посолство, той имаше за цел да покаже, че в Донбас има и българска общност. И нашите политици трябва да помислят за това, изпращайки на Украйна помощ под формата на оръжие.
Опитваме се да отразяваме максимално в медиите продължаващия военен конфликт, тъй като българските медии не говорят за това. Всъщност за тях гражданската война, разгърната от украинските власти, не съществува.

През 2019 г. успях да направя фотоизложба „Донбас – война за мир“ в България и Австрия, базирана на творбите на донецките фотографи. На откриването на експозицията бяха поканени посланици, български политици и общественици и репортажи за събитието баха излъчен по българската държавна телевизия. Хората, които видяха с очите си ужасите, които трябваше да изтърпите, бяха шокирани, че това е възможно през 21 век. Жителите на Австрия и България, които научиха за войната, разбира се, симпатизират на гражданите на Донецката и Луганска Народни Републики. Нашите хора са уплашени от политическите процеси, протичащи в Украйна. Например, те не могат да разберат: как беше възможно да се изгорят хора в Одеса?

– И така, защо вашата преса мълчи?

М. Д.: Нашите русофили подкрепят ЛДНР. Но тъй като Народните Републики не са признати, мнозина се страхуват да говорят за своята симпатия към вас. Но все пак нашите смели и искрени активисти не се страхуват да кажат, че в Донбас има война, украинският фашизъм вдигна глава, а в Киев седи незаконно правителство. Какво те правят със съдбата на украинското население и жителите на Донбас! .. Следователно с всеки нов митинг броят на нашите съмишленици нараства. Позволете ми да отбележа, че националното радио отрази нашия протест пред украинското посолство, посветен на защитата на интересите на българската диаспора, живееща в Украйна.

Ц.Г.: Когато се проведе фотоизложбата „Война за мир в Донбас“, бяхме в ефира на националните медии.

– Доколкото разбирам, русофилските активисти не се присъединяват към вашите митинги?

Ц.Г.: Много хора ни питат защо българската организация „Русофили“ не поддържа „Оплот“? Отговарям, че се страхуват от нас, защото хората ни се доверяват. Неведнъж сме се обръщали към ръководството на „Русофили“, писали сме им писма, на които не получихме отговор. Когато направихме последния протест, ни казаха, че Николай Малинов ще дойде на него. Но, уви … По-рано планирахме да влезем в коалиция с НД „Русофили“, но Малинов просто искаше да погълне нашата организация, да ни вземе в организацията като човешка маса, без да отчита нашата програма.

– Разкажете ни повече за Вашата дейност в Донецката Народна Република? От колко време сте тук? Защо?

Ц.Г.: Бях член на Българската Работническа Партия, комунисти – така ме възпита семейството ми. От 2016 г. съм при вас, в Донбас, и съм готов да ви защитя в най-горещите точки. След като разбраха, че сега има набор за военна служба в армията на ДНР, от българската общност ми се обаждат и казват, че искат да дойдат тук като доброволци. Може би някои казват така от любопитство. Ние не призоваваме никого да се бие, защото е неразумно да призоваваме хората на война, трябва да се опита да се разреши конфликта чрез дипломатически средства. Защото войната е ужас и този, който казва, че войната не е страшна, не знае нищо за войната …
– Какви дейности се провеждат с българската диаспора в ДНР?

Ц.Г .: За съжаление сега временно не провеждаме събития. Първо, ние нямаме офис, и второ, продължавам да събирам представители на българската диаспора. В крайна сметка преди войната тя се разтвори. През 2017 г. в Донбас в общността имаше само 10 мои сънародници, сега хората се завръщат и вече сме 57 души. Със сигурност ще провеждаме празници: както български, така и руски.

– Във Вашата страна се проведоха парламентарни избори, но про-руските политически сили, на фона на нарастващите про-руски настроения на жителите на България, спечелиха нисък процент на гласове. Защо? В крайна сметка българите са много недоволни от сегашното правителство, което отново спечели победа в предизборната надпревара.

Ц. Г.: В България има много организации, които се смятат за русофили, тоест хора, които симпатизират на Русия и Владимир Путин. Но фактът, че нашите хора не гласуваха за „Русофилите“ начело с Николай Малинов, е доказателство за протест срещу този човек, който е либерал. Те не харесват сегашното правителство, то е загубило доверието на хората. Но те гласуват за това, защото няма алтернатива. Хората избраха шоумена. Днес в България няма истински патриотични партии, които да са от съществено значение за хората.

Самото русофилство е създадено през 1877 година. В миналото всички русофилски партии са били в парламента. Но с течение на времето те остават в миналото. Въпреки това, русофилството живее в движения като „ОПЛОТ“. През 2000-те години Николай Малинов, който очевидно е получил финансиране отнякъде, създава българското Национално Движение „Русофили“. Но всичката му дейности се състои в едно събитие, което се провежда веднъж годишно: с песни, танци; гости от Русия. На това събитие се събират от 15 до 40 хиляди души, с които Малинов спекулира, заявявайки, че членската маса на цялото движение е около 40 хиляди активисти. В същото време той напълно игнорира интересите на русофилите, които искат да получават руски новини, да гледат руска телевизия, да слушат руска музика и да изучават история. Русофилството се отчайва, про – руското население, което съставлява около 70 процента от жителите на България, губи ентусиазъм. Малинов по-скоро навреди, отколкото помогна на русофилите. Това е голямата му грешка, която „ОПЛОТ“ иска да поправи. В нашите редици все още няма много съмишленици – около 50 души. Но ние работим усилено, за да сбъднем руската мечта на нашите сънародници и България да процъфти.

– България се смята за една от най-бедните и корумпирани страни от Европейския съюз … Какви други „бонуси“ получихте като плащане за членство в ЕС?

Ц.Г .: В България няма добра работа: възрастното поколение заминава да работи на Запад, а децата се отглеждат у нас на либерални ценности. И това поколение вече има свой собствен глас. Днес нашият народ е разделен и няма нито една сила, която да възнамерява да го обедини. А движението „ОПЛОТ“, което все още не е политическа партия, възнамерява да обедини българския народ и да промени радикално живота му, премахвайки бедността и мълчаливия колониален статус.

М. Д.: България се нуждае от лидер, който да обедини русофилите. И ние знаем, че нашето движение е способно да сплоти хората.
– Доколкото знам, българите не могат да се примирят с присъствието на военни бази на НАТО на вашата земя?

Ц.Г.: Точно така. В близко бъдеще планираме да организираме протестен митинг срещу НАТО, да обясним на хората, че базите на НАТО трябва да бъдат премахнати, за да напусне Америка българската земя. Хората трябва да разберат, че докато Алиансът доминира над България, всяко правителство ще бъде контролирано от САЩ. Освен това България, като член на НАТО, може да използва агресия срещу братската Руска Федерация. Но за България Русия е освободител, символ на приятелство, подкрепа и мир.

Бих искал да отбележа, че Турция днес гледа на нашата страна с поглед на хищник. От регионален политически играч тя възнамерява да се превърне в глобален. Тя ни смята за своя собственост, казват, държахме ви 500 години, време е да се върнете.

– Доколкото разбирам, „ОПЛОТ“ възнамерява да поеме отговорност за унищожаването на корумпираната политическа каста в България?

М. Д.: На този етап работим по програмата. „ОПЛОТ“ трябва да се развива, за да извади България от неблагополучната ситуация, в която се намира. Какво ни свързва с Европа? Всъщност нямаме нищо общо с нея. Европа ни донесе непрекъснато унищожение. Раздели производството ни, превърнахме се в потребители, в пазар за продажби на западноевропейски продукти. Станахме колониална държава. Нашите природни ресурси, като злато, се добиват от западни фирми. Стратегическите сектори на страната са приватизирани. Българската земя се обработва от чужди компании. ЕС ни ограбва. Освен това имаме сериозна демографска катастрофа, много големи проблеми с качеството на образованието. Днес в България нивото на здравеопазване е критично ниско. България е най-бедната страна в ЕС.

Искаме коренно да променим икономическия модел; виждаме бъдещето на България в интегралната икономика. Преди „демокрацията“ произвеждахме за СССР. Бяхме в една производствена верига. Все още имаме технологии. Но нашите млади хора работят в чужбина. Но ситуацията може да се промени и ние знаем как.

– Тоест обмисляте съюз между България и Русия?

Ц.Г.: Ние, българите, вярваме, че вие, руснаците, също сте българи. Защото нашите роднини са живели и продължават да живеят на ваша територия. Целият български народ смята руснаците за близък народ. Най-добрият период от нашия живот и сътрудничество е съветската епоха. Руснаците помагаха на други републики, като даваха от себе си.

Европейският съюз също е изграден по модела на Съветския съюз. Само СССР се основаваше на принципите на взаимопомощ, а ЕС – на взаимозависимост. Да, ние постоянно мобилизираме хората целенасочено, опитвайки се да повишим духа им. Нашата основна цел е съюз с Русия и защита на православието в България, запазване на историята, ценностите и културата, свързани с Русия.

– Разбират ли хората ви, че е назряла нуждата да поискате помощ от Русия?
Ц.Г.: Българите открито казват: „Ела, Русия! Освободете ни! “

М. Д.: Малинов не успя да сближи българския и руския народ. Но се надявам ние да успеем. Работим по въпросите за създаването на единно икономическо пространство, военен съюз с Руската Федерация и културно взаимодействие. Говорим не само за България, но и за Сърбия и Северна Македония, които принадлежат към руския свят.

– Днес в Русия, уви, няма идеология. Пишем , заедно със съмишленици. Има ли идеология българското движение „ОПЛОТ“?

Ц.Г .: Сега пишем идеологията. На първо място, ние поставяме в нея съюз с Русия и защита на Православието. Определено се предвижда запазване на историята, културните и морални ценности на обществото.

– Какво мислите, ще се откаже ли Европа от България без война?

Ц.Г .: Трябва да използваме тяхното оръжие – либерализма, срещу тях самите.

М. Д.: Всичко е възможно, ако има воля и желание на хората. България може да плати неустойка. Краят оправдава средствата. Но си струва да се разбере, че този процес няма да се случи бързо. Европейския съюз може да се напусне само след провеждане на референдум за напускане. Това е нашата цел, за постигане на която ние работим. Трябва да се отбележи, че когато България стана член на ЕС и НАТО, никой не попита за мнението на хората – не се проведе референдум. „Присъединиха ни“ към НАТО и Европейския съюз доброволно – принудително.

Ц.Г.: За нас е важно да декларираме „ОПЛОТ“ на бъдещи избори. За това е важно да запознаем, колкото се може повече хора с нашето движение. Плановете са да се създадат структури по страната. Имаме шанс да създадем собствена партия и в бъдеще да обединим България с Русия.

Ние сме троянски кон за западния враг. И ако не положим труд, за да спасим страната си, то след 5-6 години тя може просто да бъде разкъсана на парчета. „ОПЛОТ“ няма да позволи това, ние обичаме нашата Родина и ще направим всичко за нея.

Искрено вярвам, че нашите български братя ще успеят да се измъкнат от лапите на НАТО и ЕС и да станат част от Голяма Русия. Разбира се, много от вас може да са скептични към подобна идея, противопоставяйки факта, че в момента дори нямаме общи граници. Но нека си припомним, че Калининградската област на Руската Федерация също няма общи граници с Русия, което не пречи на Калининград да влезе в двадесет и петте най-големи индустриални центъра на страната. Тук активно се развиват машиностроенето, металургията, леката промишленост, печатарската промишленост и рибарството.

И България има всички шансове да стане силен субект на Голямата Русия. Остава само да пожелаем на нашите съмишленици от движението „ОПЛОТ“ да реализират своите планове и да сбъднат дълголетната руска мечта на българите!

Европейският съюз остава в минало. Бъдещето принадлежи на Голяма Русия! Всичко едва започва, приятели!

Првеод Мирослава Димитрова

 870 Посетена,  2 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)