Руският премиер призова за прекратяване на военните действия в Арцах

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Руският премиер призова за прекратяване на военните действия в Арцах
09.10.2020 15:46

Руският премиер Михаил Мишустин по време на заседание на Междуправителствения съвет на Евразийския икономически съюз в столицата на Армения призова за прекратяване на военните действия в Нагорни Карабах.

Михаил Мишустин отбеляза, че Руската Федерация от своя страна е готова да помогне за прекратяване на конфликта.
По-рано Ереван и Баку вече се договориха за консултации в Москва след призива на Владимир Путин за необходимостта от провеждане на преговори между страните от конфликта.

Русия, съвместно с другите съпредседатели на Минската група на ОССЕ, е готова да съдейства по въпроса за дипломатическото урегулиране на конфликта в Карабах, заяви руският премиер Михаил Мишустин по време на заседаниетона Евразийския междуправителствения съвет в Ереван в петък, 9 октомври.

Ние скърбим заедно с всички, загубили близките си в този конфликт.
Важно е да се осигури незабавно прекратяване на всички военни действия в Нагорни Карабах и да започне дипломатическо урегулиране на конфликта, а Русия е готова да допринесе за това заедно с другите съпредседатели на Минската група на ОССЕ “, заяви Мишустин.

Руският премиер призова за прекратяване на военните действия в Арцах

Той отбеляза, че продължава работата по евразийската интеграция, приоритет е общото укрепване на пазара, устойчивото развитие на всички страни от петицата.

„Сега са трудни времена, няколко фактора съвпаднаха едновременно. Това е и глобалната икономическа криза, причинена от коронавируса, и външната намеса в делата на Беларус, и влошаването на ситуацията в Нагорни Карабах, и драматичните събития в Киргизстан.
И, разбира се, при такива условия е необходимо да укрепим нашето единство и чрез общи усилия да намерим отговори на тези трудни предизвикателства “, подчерта Мишустин.

Руският премиер покани правителствените ръководители на страните от ЕАЕС на 4 декември в Москва за следващото заседание на междуправителствения съвет, както и за първия Евразийски конгрес, който ще бъде организиран от Евразийската банка за развитие.

Автор: Ася Иванова – Зуан

 602 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)