Баварските илюминати на Адам Вайсхаупт

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Баварските илюминати на Адам Вайсхаупт

Автор : Неделко Маслев

АДАМ ВАЙСХАУПТ получава образованието си в йезуитски манастир и е удостоен с професорска степен на канониците. С годините той влиза в конфликт с възгледите на католицизма и това го кара да стане частен ученик на еврейския философ Менделсон, които насочва вниманието му към гностицизма.
Малко по-късно, през 1770 г. Вайсхаупт трябва да е контактувал с обединилите се малко преди това заемодатели (Ротшилд), по чието нареждане създава ТАЙНИЯ ОРДЕН НА БАВАРСКИТЕ ИЛЮМИНАТИ в Инголщадт.
__Кратко обяснение:__
_Баварските илюминати на Вайсхаупт не трябва да се бъркат с ИЛЮМИНАТИТЕ. Истинските Илюминати, както се спомена, се инфилтрират в месопотамското БРАТСТВО НА ЗМИЯТА (Ханнехашим Хассерафим – „Огнени змии, тоест Отровни змии“, от които произлизат названията Хазари и Серафими) и никога не се появяват поименно или лично в публичното пространство. Използвам името „Илюминати“, защото понятието вече е добило гражданственост между инсайдерите за кръга от хора, действащи зад кулисите. Адам Вайсхаупт обаче използва същото име за ордена си, чиито цели са сходни с целите на действащите от дълго време Илюминати (евентуално, отново за да обърка изследователите относно кръга, носещ това име). За да избегна объркването, аз ще наричам групата на Вайсхаупт винаги „Баварските илюминати“, а другите просто „Илюминати“._
Баварските илюминати са изградени от кръгове в кръговете (лукова система). Ако годността на посветените да пазят тайна се потвърди, те са допускани в още по-тесен кръг и съответно имат достъп до още по-дълбоки тайни. Само хората от най-вътрешния кръг знаели реалните цели на Баварските илюминати. На членовете от ниските степени се казвало, че по-високи степени няма, и така самоличността на Великия майстор оставала в тайна (подобно на „Стриктното правило“). Баварските илюминати са подразделени на 13 степени, които са изобразени в тринайсетте нива на илюминатската пирамида върху еднодоларовата банкнота.
Заимстват шпионската система на йезуитите, за да следят слабостите на членовете им, носещи титлата „патриарх“ Този политика на ордена дава възможност патриарсите да бъдат назначавани на постове, на които най-добре биха проявили талантите си. Очернянето също е част от тактиката, за да е сигурно, че никой от патриарсите няма да напусне ордена.
Вайсхаупт съумява да привлече най-добрите и най-светлите умове от едрите финанси, индустрията, образованието и литературата. Той използва парите и секса, за да контролира личностите, заемащи високи постове.
Ако успеел, си служел с изнудване, за да е сигурен, че държи под контрол тези нещастни водачи. Чрез адептите (високите степени). Баварските илюминати започват да съветват хора от правителството.
Естествено — зад кулисите. Тези експерти успяват да накарат правителството да избере политически курс, който е от полза за ордена. Всичко е толкова рафинирано, че според държавниците те сами стигали до идеята как да постъпят.
Причината, която се сочи за появата на Баварските илюминати, е елиминирането на всички погрешни порядки в обществото и връщането на хората в тяхното щастливо, естествено състояние. Тъй като това означава победа над църквата и монархията, последователите на Вайсхауит си създава опасни врагове в тяхно лице. Отново виждаме, че пазенето на тайна е най-важната отправна точка на ордена.
Каква наистина е идеологията на Баварските илюминати, ще разберем от един документ, добил популярност като НОВИЯ ЗАВЕТ НА САТАНАТА, пазен строго от ордена. Използвам този документ съвсем умишлено на това място, защото винаги се намират хора, които се съмняват в истинността на Протоколите на Сионските мъдреци. „Заветът“ стана достъпен на широката общественост за първи път през 1875 г. когато куриер на Баварските илюминати е ударен от мълния, докато язди от Франкфурт за Париж, което доведе до конфискация на една част от информациите за световната конспирация.
В него се казва:
Първата тайна как да се управлява и как да се контролира общественото мнение, е необходимостта да се поддържат раздори, съмнения и противоречия толкова дълго, че хората да престанат да се ориентират в безпорядъка и се убедят, че би било по-добре да нямат собствено мнение за държавно — правните дела. Народните страсти трябва да бъдат разпалвани, като се създаде бездуховна, мръсна и противна литература. По-нататък е работа на печата да докаже негодността на не — илюминираните във всички области на държавния и религиозния живот.
Втората тайна е в това да се подбуждат до крайност всички слабости у хората, всички лоши навици, страсти и грешки, докато те престанат да се разбират помежду си. Преди всичко трябва да се пречупи силата на индивидуалността, защото няма нищо по-опасно от нея. Когато един човек е надарен с духовни творчески сили, е в състояние да постигне повече отколкото милиони други.
Чрез завист, омраза, сблъсъци и войни, чрез лишения, глад и разпространение на епидемии (например СПИН, Ебола или Коронавирус) народите трябва да бъдат изтощавани, така че да не виждат повече никакъв изход, когато изцяло попаднат под господството на Илюминатите.
Ако една държава е изтощена от преврати или заради гражданска война е зависима от външни врагове, тя при всички случаи е обречена да загине и следователно е в наша власт. Народите трябва да бъдат приучени да смятат привидностите за чиста монета, да се задоволяват само с външни неща, да преследват единствено удоволствието, да се изтощават във вечно търсене на нещо ново и в крайна сметка да следват Илюминатите, което ще бъде постигнато, когато им се заплати добре за тяхното послушание и покорност.
Чрез развращаване на обществото хората да загубят всякаква вяра в Бога.
Чрез целенасочена употреба на думи, текстове и ловко държание масите да се управляват от волята на Илюминатите. Хората трябва да бъдат обработвани, за да се отучат от индивидуално мислене, а наличните духовни сили да се отклонят към шарлатанството на кухото ораторско изкуство. Свободните възгледи на партиите трябва да се раздуват от говорителите на Илюминатите толкова дълго, че хората да се уморят и отвратят от всякакъв тип оратори. На гражданите трябва да се внушава учението на Илюминатите за държавата, за да не могат да се опомнят.
Масите са слепи, безразсъдни и неспособни за преценка, затова държавата няма нужда от диалог, а от справедлива, но неумолима строгост и абсолютна власт.
Световното правителство ще бъде постигнато по заобиколни пътища, чрез целенасочено подкопаване на крайъгълните стълбове на всяка истинска свобода и право, на изборния ред, на печата, на свободата на личността и преди всичко на възпитанието и образованието на нациите — и то при строга секретност на начинанията. Чрез целенасочено подриване на устоите на държавата правителствата трябва да бъдат измъчвани, докато бъдат готови заради свободата да жертват цялата власт.
В Европа трябва да се раздухват личностни и национални противоречия, расова и верска омраза, от което ще възникне ужасен раздор, така че никоя християнска държава няма да може да намери подкрепа, защото останалите ще се страхуват, че един съюз срещу Илюминатите не би бил изгоден. В другите краища на света трябва да се сеят борби, безредици и вражди, за да се научат държавите на страх и всяка съпротива да бъде пречупена.
Всяка институция трябва да изпълнява важна задача в държавата, така че с увреждането на една от тях да се блокира цялата държавна машина.
Президенти на държавите трябва да бъдат избирани от редиците на робски подчинените на Илюминатите протежета, в чието минало има тъмни петна, което ще ги превърне във верни изпълнители на волята ни. Така за Илюминатите ще е лесно да тълкуват законите по нов начин и да променят конституциите. С правото на президента да обявява военно положение цялата военна сила ще попадне в ръцете на Илюминатите Непосветените владетели трябва да се отклонят от фактическо държавно управление чрез представителни длъжности и етикеция. Чрез подкупността на висшите държавни служители и прием на чуждестранни заеми правителствата трябва да бъдат тласнати в икономическото робство на Илюминатите, за да се увеличи чувствително дългът. Чрез предизвикани икономически кризи, в които внезапно ще бъдат изтеглени от обръщение всички възможни валути, ще предизвикаме крах на паричното стопанство на „не — илюминираните“ Паричната власт трябва да стане всевластна в търговията и промишлеността, за да могат индустриалците да печелят с парите си политическа власт. Освен Илюминатите и зависимите от тях милионери, полиция и войска, всички останали трябва да са безимотни. С въвеждането на общото избирателно право трябва да се създаде единовластие на мнозинството.
С привикването към мисълта за самоопределяне ще бъде унищожена тежестта на семейството и възпитателната му същност. С възпитаването чрез грешни закони и лъжливи учения младежта ще оглупее, ще е заблудена и покварена. Връзки със съществуващи и създаване на нови масонски ложи за постигане на желаната цел по пътя на разпръснатите организации: никой няма да ги познава, целите ще останат неясни, най-малко за говедата от не — илюминатите, които за прах в очите ще бъдат приканвани да участват в отворените масонски ложи.
С всички тези средства народите трябва да бъдат принудени да предложат световно господство на Илюминатите. Новото световно правителство ще бъде пазител и благодетел за тези, които доброволно му се подчинят (ООН, НАТО). Ако някоя държава се противопостави, съседите й трябва да бъдат подстрекавани към война срещу нея. Ако те решат да се съюзяват, трябва да се разпали световна война. (CORALF — Maitreya, der komrnende Weltlehrer, Konny-Verlag, 1991, S. 115)
Както ясно се вижда, съдържанието на „Новия завет на сатаната“ е почти идентично с това на „Протоколите на Сионските мъдреци“ — с разликата, че евреите са заменени от Илюминатите. И се научете да правите разлика между евреите, юдеите и хазарите, които нямат почти нищо общо. Научете се да пресявате истината от лъжата, ако искате да оцелеете. Тъй като вече знаем по чия поръчка Адам Вайсхаупт създава Баварските илюминати, можем да предположим чие дело е „Новият завет на сатаната“. Ротшилдови.
Конспираторите са запознати със силата и влиянието на масонските ложи. Съгласно плана те започват да се инфилтрират в тях, за да ги контролират (11. протокол). Ложите, които проникват впоследствие, са наричани ЛОЖИ НА ВЕЛИКИЯ ОРИЕНТ (Loges of the Grand Orient)…

 1,073 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)