10 НОЕМВРИ 1989 – най-бандитският грабеж в историята на България!

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Един народ, когато го принуждават да забрави своето минало…той не може да има и достойно настояще! Първото важно и необходимо условие, за да бъдем достойни българи и наследници на тази хилядолетна българска история, е добре да тачим и познаваме нашето минало!

Аз чувам какви ли не оценки за този период, но бих искал да кажа не заблудата, а лъжата, че има преход в България!
Най-верломният, най-вандалският, най-бандитският грабеж в историята на България се извършва на 10 ноември 1989!

На 10 ноември не се извършва демократичен преврат. 10 ноември не ни донесе никаква демокрация и все повече са объркани оценките и констатации за този период на различни водещи социолози и политолози в България. Представят се книги. Може би търсят мястото си в историята, но те не могат да имат такова място, когато не знаят истината за 10 ноември 1989.

Истината е една, но нейните аспекти са многобройни. Човек трябва да знае истинските исторически събития, факти, процеси, за да може правилно да оценява своето настояще, защото има една сентенция, че политиката е съвременна история!

На 10 ноември една група, за които се знае по именно, но главно от обкръжението на Тодор Живков, които не можаха да разберат какво се подготвя от страна на Живков и на други негови съратници, а именно един преход, в който, ако не беше се случил 10 ноември, през април 1990 България щеше да има Министър-председател начело със Симеон Сакскобурготски и Държавен секретар Тодор Живков. Министерският съвет щеше да бъде от млади и надеждни хора, които още през 1986 г. Тодор Живков около 40 души изпраща на работа в чужбина. Това Живков го подготвя още от 1986. Когато през април 1985 за първи път Михаил Горбачов говори за перестройка, тогава и партините ръководители в България започват да се замислят какво се случва. Нищо не е било ясно. През януари 1987 се състои пленум на ЦК на Комунистическа Партия на Съветския Съюз, когато публично се оповестява,че започва началото на тази перестройка.

Живков е правил много пъти контакти, опити и лични срещи с Горбачов и негови съратници, свързани с идеята за перестройката, за да му се обясни какво се случва. Никой не му обръща внимание… Живков им пише доклади на базата на това, което е получавал от съветските партийни ръководители за тази перестройка, че това е една налудничава идея, но никакъв отзив от страна на Русия.

Разбира се, че не може да се „меле“ брашно между Живков и Горбачов.
През август 1986 г Тодор Живков събира 12 верни негови служители, между тях и генерали от Държавна Сигурност. Днес останали живи само един генерал от Второ управление на Държавна Сигурност и бившия Министър на външната търговия Христо Христов. На тази среща Живков поставя въпрос какво да се прави от тук нататък, за да не се съсипе държавата . Георги Панков(Министър на металургията и химията, и 14 години български представител на СИВ) предлага да бъде изпратен при Джордж Уокър Буш -старши( Президент на САЩ) Андрей Луканов. Буш приема Луканов. Луканов престоява 4 дена в САЩ. Джордж Буш е попитал Луканов дали България има пари. Луканов отговаря, че България има! Луканов става и американски шпионин под кодовото име „Моторна лодка“

Тук отварям скоба, че тогава България притежава 4 милиарда щадски долара налични в Българска Народна Банка! Живков ги е наричал „бели пари за черни дни.“ Отделно е имало 3 милиарда 560 милиона щадски долара по линия на СИВ( Съвет за Икономическа Взаимопомощ). Като официален представител на СИВ 14 години Георги Панков всяка година е донасял в България по 200 милиона долара! Отделно по линия на смесени дружества на НТР (Научно Техническо Разузнаване) – данните са 1 милиард 456 милиона щадски долара! Пенсионният фонд е бил 17 милиарда щадски долара. По официални данни на ООН България през 1987 г е имала 500 милиарда шатски долара материални активи.

ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Е ДА СЕ ГОВОРИ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е БИЛА В ДЪЛГ!

След като Андрей Луканов отговаря какви пари притежава България, режимният офицер на БНБ е дал информация на Живков, че двама души са се интересували за тези пари, а именно Огнян Дойнов и Андрей Луканов! Първоначално тези пари са контролирани от хора на Тодор Живков, но в последствие всичко се обърква. По това време Луканов е шеф на валутната комисия( разпределя валутните резерви на България). В Цюрих в банка от 1975 до февруари 1990 е имало 50 тона злато, което е изнасяно от отдел „скрит транзит“ във Второ главно управление (икономическото управление). Тези, които са контролирали този трафик със златото и техните 22 шофьори в момента са милионери и ръководители на фармацефтични компании и оръжейни заводи!

Още тогава и преди това Живков е изискал да напуснем Вършавския договор, СИВ и да влезнем в НАТО и Европейската Икономическа Общност( сега – ЕС).

Буш отговаря на Луканов, че Америка не може да „влезе в играта“ толкова лесно, но има начин да се интегрират икономически. Буш и неговите сътрудници показват на Луканов фирми, главно в Германия, Австрия и Швейцария, в които България трябва да инвестира наличните пари веднага, защото другите пари, по линия на СИВ са санкция със Съветските органи. Тогава се дават списъци на нашите смесени дружества на НТР(Научно техническото разузнаване). Започва се интеграция на външните фирми на НТР на Държавна сигурност с фирмите на Буш да се вкарат пари за създаване на икономическа структура, с която да се обвържат България със страните от Европейската икономическа общност.

През август 1987 се разбира , че има решение на КПСС да се ЛИКВИДИРА БЪЛГАРИЯ ПО ЛИНИЯ НА ПЕРЕСТРОЙКАТА. Тодор Живков прави със съгласието на баварския си приятел Франц Йозев Щраус и със съгласието на американците, като кани висши представители и политически лидери от изток и запад, с цел да се спаси България. През август 1987 идва и Сол Полански, малко по-късно идва и Виктор Василиевич Шарапов. Намесва се Русия. Провежда се съгласуване на дипломатическо ниво за парите, които трябва да се контролират по линия на СИВ и за парите, които трябва да се контролират от САЩ по линия на договореностите за интеграция на фирменото търговско дружение. Създава се организацията „Мултигруп“, чрез която става разпределението на парите по линия на СИВ.

Част от приближените на Живков не могат да разберат какво се случва. Това са предателите Петър Младенов и другите, които организираха скръбната история на 10 ноември. Какво правят същите тези?
Вадят фалшиво заявление за оставка, която е депозирана още 2 години по-рано от Живков! В оригиналните документи, който те фалшифицират е имало споразумение Тодор Живков да остане почетен председател на Държавния съвет, да се избере Генерален секретар на БКП и да се продължи плавно към преминаването на едно по-добро ново управление.

Живков и България са жестоко изиграни! На 10 ноември, Живков е дрогиран и „свален.“

Започва групово борба между „споразумелите се“. Луканов, който се представя, че работи и за американци , и за руснаци отива в Рим. Изиграва всички и решава да работи с британския магнат и бивш доверен на Тодор Живков Робърт Максуел. Пенсионният фонд на България от 17 милиарда щадски долара го изнасят на палети с тирове през Калотина! Максуел и Луканов обират тези пари! Луканов е искал да стои отгоре и той да командва всичко, което се случва! В следствие, на което обърква плановете и на американците , и на руснаците.
През 1989 г Америка и Русия взаимно насърчават „свалянето“ на Живков,за да могат да контролират парите. През декември месец 1989 на кораба „Максим Горки“ се разбират да направят ДПС като партия, която да бъде гарант за взаимоотношенията между Горбачов и Джорш Буш. Там се разпределя България териториално – 25 на 75 процента. Началник на охраната на Горбачов на кораба е СЕРГЕЙ СКРИПАЛ!

В тази посока групата на Луканов решават да оберат парите. Тези 2 милиарда долара, които ги интегрират във фирми в Австрия, Германия и Швейцария ( в последното интервю на Живков при Стойчо Керев във “ Всяка неделя“- Живков говори за тези 2 милиарда, че никога не са били външен дълг и България няма външен дълг, а това са останалите 2 милиарда от четирите, които после се вкарват в тези банки) и тези пари по линия на СИВ, които са започнали да си ги разпределят и включително парите на НТР( Научно техническото разузнаване) ги слагат в залог в Дойче банк и в други английски банки. Изтеглят 9 милиарда щадски долара заем! Тогава Луканов заявява(лъже), че това било външен дълг.

Създават се 4 мегаминистерства. Министерството на икономиката и Комитета по планиране ги превръщат в едно министерство – Министерство на планирането и икономиката, Министерствата на образованието, културата и науката ги съединяват също в едно. По този начин се скриват всички тайни договорености между запад и изток, и аферата с всички пари, които са заложени в чужди банки.

Така Луканов излъгва цял народ, че тези пари, които са ги изтеглили са външен дълг и обвинява Живков! С тези пари те направиха приватизацията в кавички!

Сриване на държавата е резултат на тези самозабравили се хора – бандити от държавна сигурност и партийни функционери, които ограбиха България по най-жесток начин! В България има над 25 души милиардери в евро и всичките са в сивата зона!

През юни месец 1989 Живков прави последен опит да говори с Горбачов и му казва , че НЯМА ДА ПРЕДАДЕ БЪЛГАРИЯ,ЗА ДА СЕ СРИНЕ!!!

БЪЛГАРИ, МИСЛЕТЕ КАК ДНЕШНИТЕ МИЛИАРДЕРИ СА ЗАПОЧНАЛИ ДА ТРУПАТ „ЧИСТИТЕ“ КАПИТАЛИ С „ЧЕСТЕН“ ТРУД И ДА СЕ ПРЕБОЯДИСАТ КАТО ДЕМОКРАТИ! Те не са комунисти и не са американски следовници на демокрацията!

Автор: Иван Тренев

 4,826 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)