Всички мотиви от украсата по ножницата и меча на Севт III без изключение присъстват в българските везби (ръчна шевична украса върху народна носия). Сефт III е владетел на Одриското царство.

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Всички мотиви от украсата по ножницата и меча на Севт III без изключение присъстват в българските везби (ръчна шевична украса върху народна носия).
Сефт III е владетел на Одриското царство. Територията, която заема царството покрива и земите на съвременна България, както и старите ни землища.
Българите са автохтонно население на балканите и това го показват редица ДНК тестове, които бяха направени тук. Преди повече от 8000 г. част от българите мигрират и се населяват в земите включително до Алтай,където създаваме други български държави на територията в полите на планината Имеон (Памир и Хиндукуш) или между реките Амударя и Сърдаря.
Нашите предци са живели и на двете места. И в Алтай са живели скити (българи), и в Имеон, включително и масагети (антични българи). От фригите (антични българи) и преди това възникват разказите в свещенните книги „Веди“ за народа Бриго и заедно с народа сака (скити -българи) или ариите – наи-старото наименование на древните българи. Тези българи, които обслужват първия монотеистичен Бог Ра. Част от нашия народ са се заселвали в различни периоди по онези земи, но не са били местно население. В Алтай, местното автохтонно население принадлежи на монголоидната раса. Преди древните арии – българи да се появят в Иранското плато, на което дават и името си – там обитават дравиди. Те населяват главно Индийския субконтинент но част от тяхната прародина се явява именно Иранското плато.
Старото име на Тракия е Ария. Това е и най-старото сведение за конкретната територия, която е носила това име, далеч преди част от нашите предци да тръгнат към иранското плато, на което дават и името си. Във фолклорната си българска памет пазим песни за Орфей, за Дионис, за неговите менади. Дори за наядите пазителите на водните извори. Наричаме ги вили и самовили, самодиви. Нашите носии имат изумителни прототипи при идолни пластики от бронзовата епоха, точно от тези земи, защото сме автохтонен народ на балканите и в Европа преди всички!
Отново в народната българска памет имаме сведения за Зевс, когото наричаме и Дио или Загрей. За Арес, Ярей. Лада както я наричат фригите (антични българи). Това е майката на Аполон и Артемида, които пък наричаме Лена (Луна – Артемида) и Полен (Слънце-Аполон).
Те са род прорицатели и от онези времена българските земи не спират да раждат хора с прорицателски дарби.
Многобройните митове за Рим папа, Ерим, Ерм, Ерми, Ерми бабайко. Това е един и същ персонаж и е античния Хермес (Библейския Енох, когото фригите българи наричат Анак и описват като техен древен преди-потопен владетел). Именно от него някой антично български владетели извеждат произхода си. А българския владетелски род Ерми е именно от Хермес. Това означаваи българското владетелско име Кормисош. А други антични българи извеждат произхода си от Аполон. За връзката с Енох като праотец на българи и родствените ни народи, говори Ал Масуди в „Златните ливади“. Имаме памет и сведения за Херкулес. За неговия син Телеф и майка му Авгия (преобразяващата се в сърна). Именно това е познатият от именника праотец Авитохол (син на сърна). Имаме сведения, че мизите наричани българи, които извеждат произхода си както от Хермес, така и от този син на Херкулес. Имаме памет за Ахил и неговите мирмидонци – българи
Песенното ни творчество преизпълва с тези архаизми. С пълна сила това важи и за танцовото ни творчество.
Знаете ли за колко неправилно наречени тракийски (антично български) племена има сведения, че са били наричани българи?
– мизи
– даки
– гети
– маса-гети
– пеони
– фриги
– пеласги
– трибали
– мирмидонци
за всички тези и за още други има такива сведения. Списъкът е дълъг.
българите са наричани и сармати, скити, илири, хуни (става въпрос за масагетите). Македоните, защото те също са пеласгическо племе. И всички тези са говорели езици от една езикова група, а те всички са българи! Антично българските божества а и повечето антични имат стопроцентово обяснение в българския и в родствените нам езици но нямат в гръцкия.
Баянията за които няма българин, който да не знае отново са познати на старите елини, които Раковски описва, че са Българи!
Русалийските лечителски практики също са антично български. В нашето християнство и мюсюлманство една от главните свещени фигури е тракийския херос. Свети Георги, Хъдърлез (или Хъдрелез, Хъдерлез, Едрелез).
Сватбената обредна система на приготвяне на невеста при помаците е регистрирана още от времената на Микена и е антично българска. Поради капсулирането си при тях е оцеляла и една от най-старите диалектни форми на българския език.
Изумително е как можем да бъдем привлечени и омаяни от далечни земи, в които наши предци са обитавали и повлияли местните народи, а да отричаме корените на народа си и земята в която е заченат. Когато се появиха генетичните изследвания смятах, че споровете ще утихнат и картината ще се изясни. Нищо от това не се случи. Натрупа се огромна бази данни, че народа ни е местен, балкански, но водещите гласове по българските медии (основно две лица изживяващи се като генетици) лъжат без капчица срам, че се натрупал огромен масив от данни, че сме иранци. Всъщност, това е абсолютна лъжа но от генетичните еквилибристики за хаплогрупи и т.н. разбират малцина при все, че данните са публични. А лъжите са котирани с политкоректната идеология на сегашните ни господари. До такава степен се оляха съвременните гласове на ТВ „истината“, че направиха Варненската халколитна цивилизация еврейска.Един цинизъм! Очевидно няма значение, че еврейския етногенезис започва няколко ХИЛЯДОЛЕТИЯ по-късно и то далеч от тези земи и сред хора от различна расова принадлежност от балканските популации.
Това са отвратителни лъжи. Но са толерирани на политическо равнище. Плащат се добре. Зад тази пропаганда и хората, които ги тиражират стоят едни мощни фондации в България. Едната е презокеанска а другата е от земите на Палестина.
Да живее България

 49 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)