Чинг Юен е живял 256 г.

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Животът на Ли Чинг-Юен е обвит в мистерия и легенди, които го правят завладяващ обект на изследване. Според някои записи той е роден през 1677 г., докато други твърдят, че е роден през 1736 г. Независимо от точната дата, той е живял невероятно дълъг живот, като някои записи предполагат, че е живял цели 197 или дори 256 години.

През целият си живот Ли е известен с познанията си по традиционната китайска медицина, особено по билкарството. Твърди се, че събирал билки в планините и бил добре запознат с употребата им за насърчаване на здравето и дълголетието. Освен това той бил опитен майстор на бойните изкуства и се казва, че е служил като тактически съветник на различни военни лидери.

Съобщава се, че начинът на живот на Ли включвал диета с билки, оризово вино и режим на чигонг упражнения. Предполага се, че той е наблягал на умереността, вътрешния мир и хармонията с природата като ключове към дългия си живот.

Въпреки че има многобройни разкази за изключителното дълголетие на Ли, подробностите често са противоречиви и липсват конкретни доказателства в подкрепа на твърдяната от него възраст. Някои скептици приписват историите за неговото дълголетие на преувеличение или създаване на митове с течение на времето.

 61 Посетена,  2 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)