Христос не е бил разпънат на кръста, според един от учениците му!

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Преди време в Турция бе открит екземпляр на Библията на възраст около 1500 години. Откритието е предизвикало загриженост от страна на Ватикана. Защото тази Библия съдържа Евангелието на Варнава, заличено от католическата църква на Никейския събор. И именно в него се намира твърдението, че Христос не бил разпнат на кръста.

Варнава е един от учениците на Христос, който първо се наричал Йосиф или Йосия. Роден е в Кипър, а родителите му били богати евреи от Левиевото свещено коляно. Заедно с апостол Павел проповядвали божието слово в много градове на Мала Азия. Варнава поддържал визията за Христос, подобна на исляма.

Книгата била открита още през 2000 г., но била пазена в тайна в Етнографския музей в Анкара. Тя е от обработена кожа, с почернели от времето страници, а

текстовете в нея са написани на един от диалектите на арамейски – езикът, на който е говорел Христос. Да не забравяме, че арамейският език е клон на древнобългарската реч, а Херодот, Страбон и други антични автори твърдят, че арамейците са българи!
Според докладите на експертите, които изследвали и оценили книгата, става дума за оригинална Библия от преди 1500г.

Религиозните власти на Иран настояват, че текстът в книгата потвърждава, че Исус не е бил разпънат на кръст и не е бил Син на Бога, а обикновен пророк, и, че е наричал апостол Павел – „измамник“. В книгата се също казвало, че Исус се е възнесъл на небето жив, без да бъде разпнат, и, че Юда Искариотски е бил разпънат на негово място.

Книгата съдържала и текст, в който Исус съобщава за идването на пророка Мохамед, основал исляма 700 години след Христа. Текстът предсказвал също и идването на последния ислямски месия – факт, който все още не се е случил.

Ватикана изразила загриженост във връзка с откриването на книгата и поискала от турските власти да назначат експерти от Католическата църква, които да оценят съдържанието й.

Смята се, че католическата църква е определила кои евангелия да бъдат част от Библията и кои да бъдат заличени на Никейския събор. Евангелието на Варнава е било сред заличените.

 50 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.