КОЙ ПРЕДАВА БЪЛГАРИТЕ ДНЕС? КАКВА Е РОЛЯТА НА ИСТОРИЦИТЕ?!

Сподели сега
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Октомври месец 2013 г. беше извършен публично цинично оскверняване на едно от най-светите места – паметника на Васил Левски, където е обесен в град София. Площад „Гина Кунчева, където се намира обелиска с лика на Васил Левски е не само част от недвижимото културно наследство на България, но и мемориален комплекс, и гробница!!! Този акт, извършен с неофициалното позволение на държавата и община София, както и със знанието на покойния вече историк Божидар Димитров – показа на българите, че дори най-святото място за нас – мястото, където е обесен Апостола на Свободата – беше осквернено и то в уж мирни времена! С оскверняването на паметника ( откраднати грифони и канделабри по сред бял ден) – се удостовери, че националната ни сигурност е застрашена, както и нашата национална идентичност! Беше извършено престъпление към човечеството, защото Васил Левски се е борел за свободата – лична, национална, общочовешка – свобода за цял свят- свобода, равенство, братство! Това злодеяние показа, че не само нашата национална сигурност е в опасност, но и публично се подиграха с общочовешките права, за които се е борел Васил Левски за всички народи!
КОИ СА ВИНОВНИЦИТЕ?
Държавата вече 34 години се управлява от небългари! Промишленият капитал в САЩ и Финансовия капитал в Англия не желаят да има силна държава на Балканите. Планът им за заличаване на нациите и създаване на Съединени Балкански Щати продължава да бъде на дневен ред, но за да бъде успешен – НЕ ТРЯБВА ДА ИМА БЪЛГАРИ И БЪЛГАРСКО САМОСЪЗНАНИЕ!!!
Избрани са слуги, които срещу много, че и не толкова много облаги да служат срещу България!
Как се появи Васил Василев и как стана председател на Общобългарски комитет Васил Левски? Веднага след оскверняването и унищожаването на канделабрите и грифоните на паметник Васил Левски – София – се появява анонимен бизнесмен, който ще дари пари на тези, които ще дадат каквото е останало от паметника на Васил Левски обратно! Беше върнат един или два грифона в лошо състояние, като един от тях беше с два леви крака. Неизвестният бизнесмен плати тези грифони и ги даде на НИМ при проф. Божидар Димитров. Изведнъж този неизвестен бизнесмен се обяви, че е известен, а след няколко месеца беше назначен от българските историци за председател на Общобългарски комитет Васил Левски! Една от най-важните длъжности в държавата се дава на един човек със съмнително минало!??? Бивш разузнаваш, бизнесмен и журналист… От там биографията му е известна – води предаване „Не се страхувай“ – собственик на унищожения завод за хладилници на Сточна Гара, а неговия син – един от съветниците на президента Румен Радев. Да – синът му се казва – Слави Василев! Да припомним, че в бившия хладилен завод на Сточна Гара, където сега е бизнес център „Василеви“ – се помещаваше телезивията на „БСП“. Дали всичко това е случайно, мили българи?
Има ли връзка назначението на Васил Василев за председател на Общобългарски Комитет Васил Левски, или близките му отношения с политици, или това, че синът му е един от съветниците на Президента Румен Радев с откупуването на „незабелязаната“ от полицията и държавата кражба по сред бял ден на артефакти от паметника Левски? Дали това „анонимно „откупуване“ на грифоните не е било, за да се „подари“ доблест и чест на човек, който в бъдеще ще служи на някакви политически интереси, а не с опазване културното ни наследство – чрез упорита Борба да се изучава истинската българска история, да се помнят заветите на Апостола – да се знае истината за Васил Левски от всички българи и да се правят специални работилници във всеки един град за ученици с цел – опознаване българската история и Апостола? Защо Васил Василев не застана и не направи обществено опровержение да бъде спрян филма на Максим Генчев за Васил Левски, когато Васил Левски беше изкаран като един озверял бандит, който на всичкото отгоре псува? Защо Васил Василев покани след това Максим Генчев – режисьор на филма за Васил Левски – да говорят за новите проекти на Генчев и да рекламират филма му за Ботев – още по-брутален и то с народни пари – 300 хиляди лв от БНТ!? Защо Васил Василев и до днес не е направил гражданска инициатива да се бори за пренаписване истинската българска история, а се занимава с политиканстване? ОТГОВОРЕТЕ СИ САМИ!

Кой е проф. Пламен Митев – бивш Декан на Софийски университе, дочува се,че бил и агент на 14 отдел на Първо Главно Управление на ДС – КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКО РАЗУЗНАВАНЕ. Г-н Пламен Митев е съавтор и на учебници. Пламен Митев в предаването „Не се страхувай“, водено от Васил Василев на 12.02.2024 – подигравателно заяви, че не е вярно, че Че Гевара е носел снимка на Васил Левски, когато са го убили. Не е вярно, че военното разузнаване на Апостола и политическите, и военни прокламации, писани от него – са повлияли на чужди по-късно създадени разузнавателни структури в света, не е вярно, че Васил Левски има Барелеф в ЦРУ, както и куп други неистини! През 2016 г. в архива на БНТ Нушка Григорова (вече покойна) и аз Иван Тренев – гледахме черн-бял филм, в който документлано американски военни разглеждаха личността на Апостола и лично сме видели барелефа на Апостола в един от отделите на ЦРУ. При молба от ръководството на Телевизията да получим копие – беше спрян достъпа на Нушка Григорова (една от създаделките на българското кино) и мен до БНТ! Филмът „не съществува“ днес във фонда на БНТ! Искам да питам г-н Пламен Митев защо не скочи през последните 10 години срещу всички гаври, които се правят срещу Васил Левски от страна на журналисти, историци, медии, политици и т.н.? Защо не защити България и името на Васил Левски? Или е по-удобно да се заличава нашата идентичност чрез „нови“ открития, с които да „захлебват“ паметта на Апостола – като например – две писма, които били уж хванати от османската полиция – и показвали, че тя била изключителна и видите ли – нямало предателство. Това са думите на хора като Пламен Митев – дори и музейните работници в град Карлово в музей Васил Левски! Стигна се до цинизъм музейните работници на музей Васил Левски в град Карлово – да казват публично, че няма нито един докиумент, че Васил Левски е предаден и че той не е предаден! Някои от тях дори твърдят, че не е бил обесен! ТОВА Е ПОСЕГАТЕЛСТВО КЪМ НАЦИОНАЛНАТА НИ ИДЕНТИЧНОСТ! ПОЗОР! ПОЗОР, ЗАЩОТО СА СЕ ПРОДАЛИ НА ОНЕЗИ,КОИТО ИСКАТ ДА НЯМА БЪЛГАРИЯ!

КОЙ Е РУМЕН МАНОВ ? – И ТОЙ БИЛ ИСТОРИК… НО И КОЛЕКЦИОНЕР, НО И БИЗНЕСМЕН, НО И ДАРИТЕЛ??! Дарил уж много арихви в България, но защо българи този мъж има над 130 хиляди архивни единици, както той се хвали? Защо тези архивни единици не са с публичен достъп? Защо се крият!!! Защо този мъж не подари архива на Васил Шанов – в който да проверим какво е написано и разчетено относно предателството и залавянето на Апостола? Защо Румен Манов уж го подарява на община Карлово и до днес този архив не е публикуван години наред? Какво крият???? Защо община Карлово не желае да отоври архива въпреки публичното ни допитване и чрез прокуратурата? Има ли държава или сме разграден двор? Нямаме право да позволим да унищожават културното ни наследсство – националната ни идентичност и още повече Васил Левски, Ботев и Раковски, на които днес се крепи българската гордост! Ще се борим!

КОЯ Е ВЕРА БОНЕВА? – И ТЯ, КАКТО ГОРЕ ПОМЕНАТИТЕ – ПРОФЕСОР, МНОГО КНИГИ И Т.Н…. НО – АНГАЖИРАНОСТТА НА МЛАДИТЕ, НА БЪЛГАРИТЕ, ПОДНАСЯНЕТО НА ИСТИНСКАТА ИНФОРМАЦИЯТА ЗА АПОСТОЛА И БЪЛГАРСКАТА ИДЕНТИЧНОСТ – ЛИПСВАТ ИЛИ СА НЕВЕРНИ!!! ВНИМАНИЕТО НА МЛАДИТЕ ГО НЯМА. ЗА ВАСИЛ ЛЕВСКИ СЕ ГОВОРИ И ПИШЕ ОТ ХОРА КАТО ВЕРА БОНЕВА, РУМЕН МАНОВ, ПЛАМЕН МИТЕВ, ПЛАМЕН ПАВЛОВ, ВАСИЛ ВАСИЛЕВ – КАТО ЗА ПЕШЕХОДЕЦ ОТ УЛИЦАТА. ПРИНИЗЯВАТ ГО ДО СОБСТВЕНОТО ИМ РАЗБИРАНЕ И НИВО НА МИСЪЛ И СЪЩНОСТ! ТОВА ВЕЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ТЪРПИ! ВЕРА БОНЕВА СЕ ИЗПЛЮ ВЪРХУ КНИГАТА’ВАСИЛ ЛЕВСКИ 150 ГОДИНИ БЕЗСМЪРТИЕ. УСТАВЪТ НА БРЦК“ КАТО БЕШЕ ПОДКРЕПЕНА ЗАДКУЛИСНО ОТ ВСИЧКИТЕ ИЗБРОЕНИ ПРЕДИ НЕЯ ПО-ГОРЕ ОБЩЕСТВЕНИЦИ, ЗА ДА СЕ ПОТУЛИ ИСТИНАТА ЗА ВАСИЛ ЛЕВСКИ – ИМЕННО – ГЕНИАЛЕН СТРАТЕГ, ВОЕНЕН , СЪЗДАТЕЛ НА ПРАВИТЕЛСТВО В ПРАВИТЕЛСТВТО, ПРЕДАДЕН ОТ НЕБЪЛГАРИ И НЯКОИ ПЛАТЕНИ ОТ СЪЩАТА ТАЗИ ВЪРХУШКА,КОЯТО ДНЕС СЕ ОПИТВА ДА ЗАДУШАВА БЪЛГАРИЯ! БЪЛГАРИ, МИСЛЕТЕ И ЧЕТЕТЕ ПИСМАТА НА АПОСТОЛА – ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ МНОГО НЕЩА ЗА ВАС И ВРЕМЕТО, В КОЕТО ЖИВЕЕМ!

ИНТЕРЕСНО Е ЗАЩО НИТО ЕДИН ОТ ТЕЗИ ИСТОРИЦИ И КОЛЕКЦИОНЕРИ НЕ ЖЕЛАЕ ДА СЕ БОРИ ЗА ИСТИНАТА ЗА ГРОБА НА АПОСТОЛА И ДА СЕ НАМЕРВЯТ МОЩИТЕ МУ! ТОВА МОЖЕ САМО ДА ВИ ПОКАЗВА КОИ СА ТЕ И НА КОГО, И КАКВО СЛУЖАТ!
ВСИЧКИ ТЕ ЗАСТСНАХА И СРЕЩУ МЕН. ПОДАДОХА АНОНИМНИ СИГНАЛИ СРЕЩУ МЕН В ПОЛИЦИЯТА, ЧЕ ПЕРА ПАРИ, СЪБИРАМ НЕЗАКОННО АРХИВИ. ЦЕЛТА Е ЕДНА – ДА ИЗГОРЯТ ВСИЧКИ АРХИВИ, ЗА ДА НЯМА ПАМЕТ! РЕПРЕСИИТЕ СРЕЩУ МЕН ЩЕ СТАВАТ И ПОВЕЧЕ, ДОКАТО ИЗЛЕЗЕ ПЪЛНАТА ИСТИНА!НО ТЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ И ИЗЛИЗА! ЧАКАМЕ СЪБУЖДАНЕТО НА БЪЛГАРИТЕ!

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

Публикация: И. Тренев

 1,355 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)

2 thoughts on “КОЙ ПРЕДАВА БЪЛГАРИТЕ ДНЕС? КАКВА Е РОЛЯТА НА ИСТОРИЦИТЕ?!”
 1. Респект, пред това което прави Иван Тренев.

 2. Вярвам на всяка една дума в тази публикация! Надявам се Бог да пази и предпази България, и всички българи и най-вече такива истински българи, като Иван Тренев!!!
  Да бъде и пребъде България!
  ЗАВИНАГИ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ

Comments are closed.