ТАЙНАТА КНИГА НА БОГОМИЛИТЕ – ЧЕРНАТА КНИГА НА КАМАРТЕН

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

ТАЙНАТА КНИГА НА БОГОМИЛИТЕ – ЧЕРНАТА КНИГА НА КАМАРТЕН
Книгата е написана върху животинска кожа преди 8 столетия и представлява един от източниците, с които разполагаме, за Крал Артур. Авторът на книгата е неизвестен. Предполага се, че е написана от няколко уелски монаси.
Книгата е била в притежание на древни манастири и е най-древният ръкопис, известен на науката, написан изцяло на валийски език.
Смята се, че ръкописът е бил създаден около 1250 година. За света е бил открито от сър Джон Прайс Брекън, който всъщност използвал книгата, за да попълни с нея колекцията си с книги от манастири, затворени от монарха Хенри VIII.
Черната книга от Кармартен не е останала за дълго собственост на Брекън, след кончината му тя преминала в ръцете на валийския антиквар Робърт Воган, чиято богата колекция става част от Националната библиотека на Уелс.
Текстът в книгата разказва историята на митичния Крал Артур, за когото се смята, че е консолидирал властта в Британия след оттеглянето на Римската империя от острова. Това е първият ръкопис, който разказва славната история на Артур, Мерлин, Утър Пендрагон, Ланселот и Гуинивър, както и други герои, които не са включени в официалната версия на легендата днес, според научния портал AOrigin.
Професорите Пол Ръсел и Мирия Уилямс от катедрата по Англо-саксонска история в Университета в Кембридж изучават древния текст от години. Наскоро забелязали, че в белите полета има нещо изключително странно! Има едвам забележими оттенъци, които наподобяват букви.
Древната книга е подложена на детайлен анализ с ултравиолетови лъчи и специален дигитализиращ скенер. Това, което учените откриват, е буквално изумително! Освен ясно читаемата история за Крал Артур, древната книга съдържа още изключително много информация, която е написана със специално невидимо мастило. Посланието може да се разчете единствено с ултравиолетов скенер и модерен софтуер. След като разчели и превели запазените части от скрития текст, учените били изумени!
Усилията им дали резултат и те успели да идентифицират няколко изтрити надписи в полетата на книгата. Били възстановени рисунки на риби, текста на цяло стихотворение, както и две човешки лица.
Един от възстановените надписи гласи, че Черната книга от Кармартен в един момент от съществуването си е била подарена от собственика си на неговите роднини.
Според учените, направили откритието, надписите в книгата били изтрити далеч в миналото – още през XVI век.
Оказа се, че голямата част от невидимото писание представлява пророчество за бъдещето, написано в стихотворна форма!Текстът ясно цитира и описва Богомилите (Просветените), които са били бързо развиваща се религиозна общност в Европа точно по времето, когато е написана Черната книга!
Те са били ненавиждани от официалната християнска църква заради радикалните си виждания – не са вярвали, че църквата има право да застава между хората и Бог, което тръгва директно срещу интересите на свръхсилата на средновековието!Скритият текст разказва за богомилите и за тяхната вяра и цитира, че те са най-чистите християни! Споменава за ужасяващи гонения, на които ще бъдат подложени, което вече се е случило.
Богомилите са били буквално изчистени от лицето на земята. Те са подложени на гонения и нечовешки изтезания. Както всички знаем, центърът на богомилското движение е бил в територията на днешна България.
Неслучайно текстът в книгата е бил написан с невидимо мастило! Подобно писание в средновековието би представлявало директна заплаха за църквата! Авторите му са щели да бъдат обявени за еретици и наказани жестоко! Точно за това посланието е написано по начин, че да бъде разчетено с помощта на таен разтвор, с който явно са разполагали.
Текстът за богомилите включва един изключително интересен ред, който засяга директно България.
От сърцето на земята на Просветените, както са наричали богомилите, ще се зароди щастието на новия свят, след като тежката прокоба се вдигне (премине), и всички мъки и терзания на богоизбраните преминат!
Според много експерти територията на България е специална заради редица фактори! Енергийните полета в страната ни са по-различни от, където и да е било по света. Точно за това движението на богомилите се е зародило точно тук. Продажните ни управници са се поддали на натиска на безмилостната църква и са извършили ужасяващи престъпления спрямо тези изключително просветени и миролюбиви хора!
Редица експерти твърдят, че България е прокълната точно заради зверствата срещу Богомилите. Дали това не е „тежката прокоба“, който визира древния текст?
Прокобата на злобата, невежеството и алчността, която ни задушава от край време. Прокобата на продажността и вечното чувство за малоценност, заради които, чужди сили дирижират процесите в държавата ни, точно както е станало, когато Богомилите са били избити.
Не зависи ли от всички нас „прокобата“ над народа ни да се вдигне

 90 Посетена,  2 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)