Древнобългарският език е първи в света!

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

„Днес по света официално живеят над 400 млн. българи, а неофициално с българска кръв са може би над милиард.
Най-древната ни писменост азбуката на Българите, от която произлизат всички останали.
Всички букви в нея са наши – БЪЛГАРСКИ.
Константин добави 6 нови еволюционни букви, а Методий я възстанови от пепелта, защото беше преследвана и изгаряна от Папата и Ромейската империя(завлядяна от данайци-гърци).
Тази древна азбука е и преди еврейската.
Нашата ,,Кирилица“ си е нашата рошка писменост.
Тя е най- древната азбука на земята и принадлежи на най-древния народ – българския.
Преди Константин и Методий да заменят Х и К с Г част от държавите ни са се наричали Бохара, Балхара, Балх, Болк.
Бохарската азбука е азбуката на Коптите, които са бохарско племе. И до днес те живеят в Египет и говорят на древен бохарски/ български, който всеки от нас може да разбере.
Тези 20г. през които казват, че Кирил и Методий са обикаляли, 10г. са прекарали в манастира света Екатерина в Египет, където те се запознават с древната българска азбука Бохарица- на най-древния народ Бохарите/ българите.
На мястото на Египет някога е имало древна българска Бохарска държава.
Гърците презрително ги наричат в някои текстове умишлено траки, но те наричат себе си българи/ бохари.
Това е най- многобройният народ след индийския.
Над 100 племена, които всички говорят диалекти на българския.
И до днес в северната част на Индия живее арийско племе светлолики със сини очи от древната българска държава Балхара. Според индийския посланик днес в Индия живеят 300млн. българи, които вече 10 000 години се пишат, че са българи по произход.
За тях пише и говори Раковски в своите трудове.
Нашата Божествена азбука е имала 48 руни/ букви/ шевици.
От нея латините взимат 26 и създават латинската, гърците взимат 23, но в последствие забраняват Бохарицата, за да наложат своя „азбука“.
Но поради своето невежество в тайните мистерии те взимат най- земните/лесните руни/ букви.
Т.н. Кирилица е извадена от пепелта от Константин и Методий, за да се възстанови връзката с небето, добавят 6 еволюционни букви от рошката писменост на древните българи, които са БОЖЕСТВЕНИ БУКВИ – ТРИТЕ ЕРА – ѣ, ъ, ь, които ги има само в нашата азбука и още три Божествени руни с най- мощните вибрации, които отново днес са забранени.
Когато Константин и Методий са занесли българската писменост на Папата, той е бил в шок, защото е очаквал напълно нова азбука, а не онази страшна азбука, на която българите говорят с Бога и материализират своите желания..
Папата първо благославя ,,новата азбука“, дава ново име на Константин – Кирил, но на 50 ден от престоя на двамата братя в Рим, Кирил е удушен в килията си докато спи, а брат му и учениците им, които са били над 250 са прогонени, преследвани, убивани, за да останат само 7 от тях, които се завръщат в България.
Император Борис и двамата братя са братовчеди от рода Дуло.
Те искат да върнат писмеността на българските племена по света и въпреки гоненията успяват.
Император Борис е построил над 10 000 църкви и манастири, за да приюти новите книги. За 7 години са обучени 42 000 монаси и са написани над 250 000 книги с царско спонсориране.
( четете ,,Големия заговор срещу българите“, Христо Маджаров)
Когато на Преславския събор, император Борис поставя на трона втория си син Симеон, в един ден отварят всичките тези 10 000 храма, гърците са изгонени от нашите земи, а Симеон е принуден 40г. да води войни.
Двете империи не прощават така лесно такива ,,отклонения от правия път“ наложен от тях.
Днес 300 000млн. ползват Бохарица/ Кирилица.
От учениците Климент Охридски ползва само бохарицата, днес е нарочен, че той я бил измислил и я нарекъл Кирилица.
Той не ползва другите азбуки в своята школа.
Едва след 200 години Асеневци – Асен, Петър, Йованица ( Калоян), а по- късно Цар Иван Асен II ( всички от рода Дуло) успяват да наложат Бохарицата/ Кирилица като национална доктрина с цената на много борби и жертви.
Всички боляри, войводи около тях са били Богомили, пазители на чистото Християнство и майчиния език на който е говорил Христос – бохарски.
Месия / меси/ мизи.
Той е от мизите/ месите, затова е Месия/ мизиец.
Първата библия не е написана на еврейски или гръцки, а на древния български с рунически знаци – библия Бесика ( библия Бешой), на племето беси.
И до днес се пази, но не се разпространява и не се дава да се знае много за нея. Учениците на Константин и Методий не са превеждали библията от гръцки или латински, а са възстановили древните писания от 1 век, още от времето на Христос, поради което са били много опасни и са избивани.
Библия без редакции Рим и Византия не са допускали, и до днес не се разрешава. Борбата за тази азбука е вековна, хилядолетна.
Това е нашето съкровище – нашата Божествена Азбука и нашия Божествен най- древен език.
Тази борба е хилядолетна. Длъжни сме да пазим АЗБУКАТА на азбуките, да я търсим да я ползваме, да я възстановяваме.
Истината никога не умира. Тя е вечна.

Константин Преславски и Йоан Екзарх – двама византийски подкупени предатели НАЛАГАТ, макар и за кратко, глаголицата, докато Симеон води войни, но не успяват да унищожат истинската азбука.

 215 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)