ДРЕВНОБЪЛГАРСКИЯТ ПРАЗНИК „КОЛЕДА“ И БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ ДНЕС….

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

ДРЕВНОБЪЛГАРСКИЯТ ПРАЗНИК „КОЛЕДА“ И БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ ДНЕС….

НА СНИМКАТА Е КАРТАТА НА НАЙ-ГОЛЯМАТА И ДРЕВНА ДЪРЖАВА ИДЕЛ – БУЛГАР – СЪЗДАДЕНА ОТ БЪЛГАРИТЕ ОЩЕ КРАЯ НА ЛЕДНИКОВАТА ЕПОХА!
Скъпи българи човеци и родолюбци, Коледа е един от най-българските древнобългарски празници! Преди няколко хиляди години древните българи са имали водач на народа – кан Колад. От край време българите са наричали своя Бог-слънце – Бог Ра, а учението им – Тангризъм. Те са имали храмове – светилища, които са били предимно в планините. В тези храмове – светилища, вождът, заедно със жреците и всички мъже са отивали да се помолят на слънцето за неговото благоволение. На 22 март и 22 септември са отивали да му благодарят за това, че денят бил равен на нощта, а на 22 декември, когато денят е бил най-къс, а нощта най-дълга, за да не се скрие слънцето завинаги българите са отивали да му се молят да стои по-дълго на небето. Три дни преди 22 декември Колад, заедно със жреците и мъжете се отправили към светилището в Небесната планина за да благодарят на Бог Ра. На тръгване Колад казал на жена си:
– Докато отсъствам, ако дойде часът да родиш, от сега да знаеш – родили се момче, както жреците предсказаха, ще носи името Болг, което ще рече Велик, Силен, Безсмъртен! На 25 декември, рано сутринта, точно когато изгряло слънцето, тя родила своя син Болг. Зарадвали се всички хора защото вече ще има кой да наследи царството, то ще остане цяло, а няма след смъртта на Колад, да се раздели на 5 части и да премине в ръцете на алчните му зетьове.
Същият ден, когато слънцето се изкачило високо на небето, кан Колад, жреците и мъжете се завърнали от светилището. Излязла канската жена с новородения си син, последвана от мало и голямо за да ги посрещнат. Всички пеели:
„Болг се роди, Коледо, Болг се роди !…“
Зарадвал се много Колад и от щастие се разплакал. Жрецът, застанал до него, се провикнал:
– Чуй народе волята на бог Ра, който ни изпрати в дар Болг! По неговата воля, името на Болг и народа на който ще е Велик кан, ще просъществува за веки веков! По волята на Ра, от днес нататък за вечни времена, от този ден ще започва отброяването на новата година! Това ще е новият най-точен календар за всички времена и народи! – и вдигнал жезъла си към слънцето.Кан Колад казал:
– Това е бъдещият ви вожд, бъдещият кан Болг! От днес нататък всяка година, всички ще празнувате деня в който се роди! – и раздал на всяко дете по една златна монета, за да помнят този ден.
Всяка година на 25 декември, с песни танци и обща трапеза, народът празнувал рождения ден на Болг, а Колад раздавал на бедните и децата подаръци. След много, много години, когато станал белобрад старец, децата започнали да го наричат дядо Колад, а празника Коледа.След смъртта му на престола седнал Болг. Велик и могъщ кан бил Болг и справедлив като баща си. Разширил държавата и продължил да раздава на Коледа подаръци. Другите народи наричали хората на Болг болгхари, после балкхари, а по-късно българи, а страната на Болг – едни наричали Балхара, други Балгар или Болгар. Минали много, много години от смъртта на Болг, но народът запазил името българи до днес, а държавата нарекли България.
Днес българите трябва да помним тези важни исторически факти, защото само истината ще ни направи свободни! Културно-историческото наследство в България е единственото, което ни остана и е най-мощното оръжие срещу Великите сили, които винаги са желали тази свещена земя за тях! Моля българите да мислят и следят всичко, което се случва. Вчера със специален указ Румен Радев – президент на България подписа поредното безумие, както и народните представители – а именно да се изнесе огромно тежко оръжие за Украйна! Подчертавам, че България не трябва да бъде във война с Украйна или Русия. Това са територии на Стара Велика България. И двата народа са произлезли от древните Българи! Скъпи сънародници, истинският българин не може да мрази! Не заставайте против нито една от двете държави, а помислете кой дърпа конците днес! За пореден път ще напиша, че военната ситуация в Украйна е плод на съглашението на едни банкери( финансов и промишлен капитал) без националност от цял свят, които искат да федерализират Украйна и да я разделят на части. Пряко свързана със събитията в Украйна е и България. Ние сме застрашени от подобна ситуация, ако не се отнесем сеирозно към проблемите и не спрем да бъдем проводник на фалшиви псевдо националистически и патриотарски внушения на псевдо политически активисти, служещи на чужди сили. Великите сили от Запад са решили да федерализират и България! Мислете българи и нека не позволяваме да се пипа българска територия! Вече над 400 000 апартаменти са изкупени в България от чужденци и стоят празни! В тези светли празници хиляди пенсионери умират от глад и студ с пенсии, които не могат да покрият само лекарствата им, докато се дава подслон на украински, афганистански и други пришълци, които нямат нужда от нашата помощ! Напомням отново, че тези пришълци не възнамеряват да си тръгнат от нашата държава. А дори може да се окаже, че ще си направят собствени общности в България! Мислете дали нашите бащи, баби и майки заслужават да живеят в мизерия, докато на всеки 3 -4 месеца се увеличават зпалатите на българските депутати с по няколко стотин лева, а по българската граница вече години наред нямаме Преграждение и свободно хиляди емигранти влизат в Българската държава с цел трайно населване и смяна на генофонда на държавата!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СВЕТЛИ ПРАЗНИЦИ И НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ! ВЯРВАМ ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ!
Публикация Иван Тренев

 93 Посетена,  2 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)