Рептили, забелязани в огромна пещера във Виетнам

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

РЕПТИЛИ, ЗАБЕЛЯЗАНИ В ГИГАНТСКАТА ПЕЩЕРА ШОНДОНГ ВЪВ ВИЕТНАМ

В началото на 90-те години на миналия век във Виетнам случайно е открита пещерата Шондонг, която днес е наричана „Най-голямата пещера в света“.

Тя се намира в провинция Куанг Бин, в Националния парк Phong Nha Kebang, на около 500 километра южно от Ханой. Още преди откриването на пещерата Шондонг, мястото е известно със своите дълги и обширни пещери, които все още са почти неизследвани.
Тя се намира в провинция Куанг Бин, в Националния парк Phong Nha Kebang, на около 500 километра южно от Ханой. Още преди откриването на пещерата Шондонг, мястото е известно със своите дълги и обширни пещери, които все още са почти неизследвани.

Общият обем на пещерата Шондонг се оценя на 38,5 милиона куб. метра. Някои вътрешни кухини достигат височина от 200 метра и 150 метра ширина.

Пещерата Шондонг е на около 3 милиона години. Досега изследователите са изминали 6,5 км, но се смята, че пещерата е много по-дълга.

Скоро след откриването на обекта се разпространяват слухове, че близо до нея местните жители са видели странни същества.

Те ги описват като „хуманоиди, но с влечугоподобни черти“, и твърдят, че „съществата живеят някъде в дълбините на пещерата и понякога излизат навън“.
Това подозрително се свързва с историите на американски войници по време на войната във Виетнам, които виждат “ужасни влечугоподобни хора” в джунглата.

През 1970 г. една от американските военни части е базирана в Южен Виетнам, близо до пещерите в Phong Nha Kebang. Изведнъж войниците забелязват на входа на една от пещерите двуметров “изправен ходещ хуманоиден гущер“. Веднага откриват огън по него, но когато след това отиват на мястото, не откриват нито тяло, нито следи от кръв.

Тази история е разказана от един от войниците, който желае анонимност. Той твърди, че този инцидент не е официално потвърден, и че те „просто са решили да го потулят“

През 2009 г., виетнамско-британски изследователски екип изследва пещерата Шондонг, а през 2013 г. пещерата е отворена за туристически обиколки. И веднага започват да се появяват съобщения, че там хората са видели странни влечугоподобни хуманоиди. Дори се твърди, че един от туристите изчезва, отвлечен от тези същества.
През 2015 г. се появява мъглява черно-бяла снимка, за която авторът твърди, че е на „дяволско същество“, което е забелязал, докато е бил в пещерата Шондонг.

Очевидецът уверява, че „създанието има тяло като на човек, но лицето е по-скоро като лице на гущер или дракон“.
В много страни са известни легенди за хора-влечуги (рептили), които живеят в подземни пещери. Например в Куско, Перу, се разказва, че под земята минава голяма мрежа от тунели, в които живеят странни същества, свързани със змийското божество Амару.

Някога входовете на тези тунели са били открити, но властите в Куско решават, че е много опасно и издават заповед всички входове да бъдат запечатани.

 345 Посетена,  3 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)