Днешните турци са наследници на античните българи!

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Турците са последователи на древните българи. Първите заселници на турските държави са били българи, нарекли себе си назилите, тоест. Жители на Аза, или азковци, така са наричали древните българи. Ази / SebAzi е главният Бог на нашите български предци – той е Бог на Сина и Бог на човешката душа.
Древните българи наричали Бог син и слънце и го наричали Бал/БалАз, което означава Бог на светлината.
Дори днешната некоронована „столица“ на Турция, град Истанбул, носи името на Бог Бал – I StanBal, Stand Up Bal.
Първите жители на днешните турски страни са били нацитите, наречени по-късно четитите. Назитите са хората на Азия, себази бог Себеаз, древни българи. Техни наследници са например езидите, съхранили древната българска духовност. Днес езидските богове на Азия са последните останали пазители на така наречената езическа вяра и всъщност древна българска слънчева духовност. Това е и причината Ислямската държава на международните терористи да извършва масов геноцид върху тях през последните години.
Древните българи, назилите, по-късно били наричани четти. Ненадминати исторически паметници от древността са от своето време – Гьобекли тепе, връх Немрут и т.н. Тук може да видите сцени от древни български духовни мистерии, изпълнявани от свещеници с кукерски маски на главите.
Турците имат и българско име – турци, както и Тракия, етруси, туареги, кюрди и др. са кръстени на главната богиня-простителка на древните българи, богинята (Ба)Ра или просто Бара/Бра/Пра. ТаРаки са хора от Ра (Та Ра), която нашите предци са наричали просто Та и са изобразени с буквата Т преди десетки хиляди години например в Магурата Пещера! Цар Терес / Тараз, кръстен на богиня, е и древен български цар и прародител на траки, турци, туареги и етруси.
Кюрдите също – КаРаДа означава Принадлежи на Ра, Богинята майка на древните българи.
Самаряни, или иначе казано потомци на шумерци / Sumerians отново са потомци на старите българи. Село Шумер в Северозападна България е на поне 9000 години и са открити останките от най-старата човешка цивилизация на мизианци (мозани), хора (ази) богинята майка Ма на древните българи. Тя е наричана още МаРа, което означава Богородица. Шумер е древно българско име, което означава точно това: От Божията майка. На Мара Марийското царство е наречено и на територията на днешна Сирия, която е съществувала 3000 години преди нашето преброяване. Днес самаряните се считат и за пазители на най-древната духовност – древна българска, Богът Слънце Бал, наричан още Себази.
https://m.facebook.com/photo.php?fbid=777522542367371&set=a.313566338762996.73416.100003288970327&type=3&theater
Турският език е напълно ново явление и не може да претендира за вековни или хилядолетни ежедневни думи като: çeshma, ayir и много други. Турките още пеят на бебетата си: Нани, Нани мое дете (Български поговорки и песни)!
Турците са потомци на древните българи, скитове, пътуващи племена.
Знаете ли какво означава Багатур? Това е древна българска дума, използвана за описване на богинята на древните българи БАГАТаРа – богинята на Земята (БаГа) ТаРа. Изобразена е като всевиждащо око или като лъв (лъвица).
Българите са най-старият народ на земята, дал на човечеството първия човешки език (паяжини), първата духовност и първата каменна цивилизация на древните българи. Затова претенциите към българската ни история и исторически паметници, особено от съседите ни, не са скрити от хилядолетия. Те могат да докажат оригиналността си, само когато крадат от нас, предците си. Преди турците ни поробваха, а днес джихадистите изнасилвачи предпочитат директно да ги унищожават и хвърлят във въздуха, изтривайки всички древни български доказателства за древнобългарски произход на Бал бог Слънце българи.
– https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/11585-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1% 82%D0%B5-%D1%80%DBE%D0%B4%D0%BD%D1%87%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%D1%80%D0%D0%B8%D1%80%D0%D0%B8%D1%80%D0%D0%B8%D1%82%D1%80%D0
– http://aliya.blog.bg/…/svetoven-genocid-sreshtu…

На снимката: праисторически артефакти от Гьобекли Тепе

 257 Посетена,  2 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)