ВИМАНА – ЛЕТЯЩОТО ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО НА БОГОВЕТЕ

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

имана „uma antiga technologia“….
Разказ за древните технологии, видяни в древността, които никога няма да бъдат разбрани. Виманите били летящи превозни средства, използвани за транспортиране на божествените същества.
На санскрит думата „вимана“ се отнася до митично летящо превозно средство, което може да се преведе като „колесница на боговете“ или „небесна колесница“, използвано според индуската традиция за пренасяне на боговете през небето.
Чудили ли сте се някога кои са тези богове, дошли на небето? Има много храмове в южна Индия, които са украсени с малки вимана конструкции, нещо като шапка с форма на купол, увенчана от този тип религиозни сгради.
Санскритската литература, която датира повече от 2 хиляди години, разказва историята на тези загадъчни летящи машини, нещо, което от гледна точка на теорията на древните астронавти се интерпретира като доказателство, че Индия е била посетена от извънземни.
Индуската митология гласи, че такива превозни средства често са били използвани по време на военни действия, като Ramayana, религиозен текст, който изобразява вимана, в която царят на демоните Равана лети.
Сред многото описания е това на бога на слънцето, много ярък, или тези на другите богове, които са използвали вимани, теглени от животни. Описани са и животни с различни размери и форми – някои малки, други големи като сграда.
Въпросът е откъде са дошли такива напреднали технологии, за да се транспортират тези богове?

 282 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)