Идел, Тартария, България

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Очевидно е, че историята на България е историята на човешката цивилизация..

Така например е очевидно също, че имената Тартария, Идел и България са имена на едно и също нещо..

Различни имена на една и съща държава..

ИДЕЛ и България са двете имена на река Волга, която преди е наричана Бълга, от Българ..

А Тартария идва от Тартор, тоест командващ, тоест обединили така наречените от западните древни и сегашни историци „северни народи“, „яфетите“ или по-късно „хуни“, или „Българската империя“ от арабски карти, на които за разлика от запада им е забранено да лъжат не само за историята, но и принципно..

Това е една и съща държава с едни и съи хора, които ту са разделяни от външен натиск, ту се събират заедно ако е трудно, затова в древността толкова много хора като мирмидонци, траки и други стават ту „българи“, ту някакви други..

Дори днес българската азбука не се нарича българска, понеже тя е обща за всички, но е приета от древността само от тези, които знаят, че произлизат от България и българите, за да запазят общото ядро, но това е друга тема..

Също така е очевидно, че тази държава България е продължение на племената на Яфет, син на Ной, който слиза там където има маслини, тоест на Балканите, понеже само тук има маслини чак до Средновековието, когато запада разнася маслинените дървета в някои части на света, макар и за траките и техните морски племена ( така наречените „морски народи“) също да има данни, че занасят маслината в Близкия изток..

Нещата са толкова ясни, че няма на къде..

Българската история обаче е толкова огромна, многопластова и сложна, че няма как един човек да я обхване, дори 8 няма как да я обхванат и ако някой ви каже, че може да я обхване в детайли, той ви лъже..

И тук вече навлизаме в политиката и защо историята в миналото се е използвала за оръжие..

Прекрасно разбираме и защо думата България е забранена в исторически план навсякъде и ако излезе нещо, то това се обявява за лудост или се изкривява датировката на много по-близко до днешния ден, за да не се разкрие истината..

Така и българските историци са поставени да крият българската история, а не да я разкриват, поне до този момент..

Сега обаче нещата са доста по-различни и вече това няма как да продължи..

Една много хубава темичка.. Иначе ако разгледаме историята на България, тя прилича на човек изправящ се на крака, който няма как да бъде спрян и разкриващ миналото на своята Родина въпреки всички, въпреки своите дори..
Така стигаме и до ситуацията, я която свои удрят свои, понеже едните твърдят, че не са част от цялото, а това са глупости..
Излишни лъжи, лъжливи идеологии с векове и геноцид срещу основния етнос искащ да запази своето име са нещо, за което няма прошка или оправдание..
Запада също е част от общото ядро, понеже всички европейци са част от него, а и не само европейците..
Продължавайки политиката на Романската империя до сега поне, запада продължава да налага „свободата на самоопределение“ именно с тази цел, разделяй общото българско ядро и владей над отделеното..
Според мен вече нищо не може да спре българската история и тя ще мачка без спиране всичко, което й пречи без значение кой и какво е, понеже правдата е наша и победата ще бъде наша, а и вече прекалено многл учени всекидневно излизат с анализи и статии, че извора на световната цивилизация е България, но визират само територията ни, а не държавата..
Все още..
Видно е, че българската история нищо не може да я спре, като вероятно тя ще се използва и в разкриване в точен момент, за да се използва от политиците по някои направления и цели..
За някои тя е край на войни с братя българи, а за други е спиране и без излишни лъжи за някакви простотии със славянство и други такива измишльотини налагани в Русия с убийства над българите над Волга и Кавказ, както и на други места като Крим например, за които никой не говори..

 1,046 Посетена,  2 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)