МАКЕДОНИЯ Е БЪЛГАРСКА

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Македония е име на географска област, на местност, населена от памти века от Българи и говореща и до днес Българския език в една от диалектните му западно български форми.
Македония не само е заселена с Българи, но и носи българско име. Нашите деди Древните българи, когато са се спускали от родния им Балкан към Беломорските земи да пасат стадата си в онези тучни поляни с мек климат, са нарекли тази плодородна земя Божествена, или по – точно От Майката Богиня дадена – Макя Дана.
Дедите ни са вярвали, че ние сме деца на Майката Богиня, наричана Ма, Мара, Майка, Макя и други. Тя е Родителката на този видим свят и на материята. Тя дарява материалните блага, тя е дарила и земите ни, между които и Македония, Мизия, Тракия, Балкана, Средногорието и така нат. И Бяло море носи българско име, така както и Балкана, и Българите. Те всички носят името на Богинята на Светлината БаЛ, БъЛ, Бел, Бял – Ба Бабата, Богинята Прамайка на видимя и невидимия свят и Лъ / Ла /Ли/ Ле Светлината.
Но с възникването на алчния човешки ум, някои си въобразяват, че те трябва да владеят и скубят останалите. И техен основен девиз естествено става: Разделяй и владей. Защото те много добре разбират че са малцинство, което се е изправило срещу човечеството, и най–вече срещу родителите на това човечество Древните българи.
А какъв по–добър начин да разделиш хората от това да ги отделиш в отделни малки държавици с продажни политици, а над тях да монтираш ставилото на общите пари, владени обаче от малка част от „избраните“ негодници. А че България се управлява от продажни политици се убедихте току що– те се отрекоха от Родината с днешното гласуване в парламента уж Български.
И за всеки случай да включиш насилствено тези малки държавици в огромни неизбираеми, а назначени отвън наднационални съюзи, които да ги бомбардират, ограбват, принуждават да приемат определени антинационални интереси.
Такъв е и случаят с откъсването на Македония от България днес , а утре и на Тракия от България.
Европейският съюз е антибългарски, античовешки съюз. Ако наистина целта му беше да приеме Македония, то най–лесният начин бе Македония да си остане част от България, каквато винаги е била.
Но истината е, че целта на ЕС е да няма България, да изчезнат Българите, защото те и само те носят в кръвта си Божествения промисъл на човешкото първоначалие. Те са наследници, и то преки, на Божествения дух в човека. А този дух не можеш да поробваш, унижаваш, принуждаваш.
Войната не е за Македония войната е срещу Българите!

 305 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)