КОЛКО БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВИ Е ИМАЛО ?

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Библейски потоп и научна мисия на Балгарианците
АРКАИМ – е свещения град на България, в периода 1965-1998 г., с помощта на сателитни снимки, учени откриват част от древната българска цивилизация в района на Южен Урал и Западен Сибир, разположена на площ от 150 до 400 км. До момента са обозначени 17 града с 21 крепости. Древните градове на българите са с овална форма: Алданск, Исинай, Берсаут, Кизил и по-късно 5000 пр nl са кръгли във форма: Arkaim, Syntashta, Saram-sakla. Аркаим (град Кайле) е свещен град на българите, изграден с високо напреднали технологии за онова време.
Българските градове разполагат с монументални отбранителни съоръжения с комуникационни системи Строителният материал на сградите е непознат на съвременната наука. Формата на града е кръг с прецизни греди от центъра на кръга (кръглата конструкция е характерна за други древни български градове) и има хидротехническа система. Аркаим е построен като един цялостен комплекс, който също имал точна ориентация върху астрономическите обекти. Неизвестни инженерни техники, циментови отливки с непознат състав, необикновен планиране, всичко типично за българската цивилизация от началото на човече
Въпроси от САЩ, на които отговаря руският археолог Г.Б. Здановицов, че „Аркаим е свещен град на българските предци“. Волштянските българи (около река Волха) винаги са знаели за тези градове, но руските власти не им позволяват да посещават градовете. Град Аркаим е град Тангри, градът на боговете. В много митологии тези градове са описани с различни имена.
В Уикипедия, или в други актуални публикации, още няма да намерите такова описание, срам! Сталин е бил добре запознат с този град, както и с много други български стари градове. Забранил им разкопките, защото знаеше, че това са български древни свети градове, а не Русия. Ето защо историята е трябвало да се пренапише по време на Сталин, а българските годишни и стари книги се изгаряха. Някак руснаците искали да унищожат или наводнят града, за да не останат български показания на руска територия. В много свети български места в Русия са издигнати военни бази, за да се скрият паметниците, да се скрият от света. И до днес руснаците лъжат за древността на Русия и отказват да признаят, че тези древни сгради са създаване на българския народ, който някога е живял тук и е строил градове и кули, преминавайки през тези места и се връщайки от хилядолетната си научна По целия свят ревяха…
Мисия на българите – Пътешествието –
Има карти, на които виждаме пътешествието на българите, започнало след библейския потоп около 5500 г пр.н.е. нл. , от древния български град Варна, завръщащ се във Варна през 680 г. Учителят Михаил Лазаров често цитира древна мъдрост: „Ако не знаем откъде сме дошли, няма да знаем къде отиваме.
“Научното мнение на проф. Д-р Михаила Лазарова През 1958 г. завършва СУ „Св. Климент Охридски“, специализирана история с археология и музейни работи. Между 1972 и 1995 г. е ръководител на Археологическия музей във Варна. От 1972 до 1976 г. е главен научен директор по изследвания на Варненския енолитен некропол. Той прекарва повече от 25 години в изучаване на древната „култура във Варна“, Одеса и околностите. Той почина на 14 януари 2006 г. Той е бил защитник на теорията за арийския произход на древните българи, обитавали евразийските държави преди повече от 10 000 години и създали първата цивилизация в Европа.
Темите, съдържащи се в книгата му:
Империя на България
Brigia State / Фригия
Шумерски
Египет
Иран, в миналото на Персия
Индия
Царство Капуртала
Балч-ара,
Балч – първата българска държава (Atchartva Veda / Атчартва Веда)
Аркаим – древен град на Балгарците (1900-1960 г. пр. н.л.)
Стара Велика България е Волжка България, между реките Дон и Волга. Пътешествието на българите, започнало след библейския потоп около 5500 г. пр.н. нл. , от древния български град Варна, завръщащ се във Варна през 680 г. Завръщане след хилядолетия в древното първо българско царство през 680 г. На корицата на книгата си „Българско черноморие Одеса – Варна“ проф. Д-р Михаил Лазаров пише:
„За повече от десет хилядолетия народите, населяващи бреговете на Черно море, древният Понтос Евхенос, са постигнали забележителни постижения в добитъкъдството и земеделието, в металургията, в подобряването на корабоплаването, в изграждането на градове и пристанища, в развитието Те имат положително влияние върху развитието на културите в Европа и Азия. Бреговете на Черно море, разположени между двата основни континента в Европа и Азия, още от древността са място за развитие и взаимно развитие на различни култури, свързващи Изтока и Запада. Следователно е необходимо да се търси началото на европейската история и култура около нейните брегове. “ (Z книга. голям. бг).
По този повод, подготвен от проф. Карта на д-р Михаил Лазаров, показваща началото на пътешествието на древнобългарските арийци от 5458 г пр.н. нл. , по време на една от миграциите им, причинена от Черноморските наводнения, и сочи към държавите и народите, с които са живели хилядолетия и заедно са развивали световната цивилизация, и накрая сочи завръщането им у дома през 680 г. сл.н.е. в свещенията Българската ария. Откакто изведнъж напусна нашия истински свят, не можа да завърши готовата си теория, че можем да освежим световните глави. Негов съученик и приятел, повлиян от научните му мисли и наблюдения през годините, приет за свещен дълг да следва пътя, който е посочил – още от древността съставен от българските арийци/тракийци/славя
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=393556196204904&id=109816927912167
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=106025101638644&id=100066934631436

 294 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)