ТАЙНИ ПРЕГОВОРИ ЗА ИЗМЕНЕНИЯТА В МЕЖДУНАРОДНИТЕ ЗДРАВНИ РЕГЛАМЕНТИ:

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

ТАЙНИ ПРЕГОВОРИ ЗА ИЗМЕНЕНИЯТА В МЕЖДУНАРОДНИТЕ ЗДРАВНИ РЕГЛАМЕНТИ:

9-13 януари 2023 г

В продължение на пет (5) дни, от понеделник, 9 януари 2023 г., до петък, 13 януари 2023 г., свръхсекретният Комитет за преглед на международните здравни разпоредби (IHRRC) ще проведе срещи лице в лице в Женева, Швейцария. Целта на тези срещи ще бъде да финализират своя доклад относно предложените изменения на Международните здравни правила.

Работата, извършена от IHRRC, е „поверителна“ и те отговарят директно САМО пред генералния директор. Тяхната работа вероятно ще включва редактиране на предложените изменения от 46 страници на Международните здравни правила, за да се премахнат многото печатни грешки и излишъци, които могат да бъдат намерени в текущата версия.

Изтеглете предложените изменения:

https://apps.who.int/gb/wgihr/index.html

Тези срещи НЯМА да се предават на живо. Процесът няма да бъде достъпен за обществеността. НЕ е предвиден период за обществен коментар. ВАШЕТО мнение относно тези изменения НЯМА да бъде взето под внимание. Тези правила се договарят от членовете на Комитета за преглед на международните здравни правила, които бяха избрани, а не избрани.

15 януари 2023 г

Крайният срок, наложен от IHRRC, за да представи доклада си на генералния директор, е 15 януари 2023 г. След това се очаква генералният директор да го съобщи незабавно на работната група за изменения на международните здравни правила (WGIHR), а също и на 194-те страни членки. Чрез подаване на тайно договорения документ до 15 януари 2023 г. IHRRC ще предостави на генералния директор най-малко 6 дни, за да препрати представените документи до 194-те страни членки до крайния срок от най-малко 4 месеца преди 76-ата Световна здравна асамблея .

21-30 май 2023 г

„Официалните“ изявления на Световната здравна организация последователно заявяват, че НЕ планират да приемат предложените изменения на Международните здравни правила до 77-ата Световна здравна асамблея през 2024 г.

https://www.who.int/about/governance/world-health-assembly

Въпреки това, ако предложените изменения на Международните здравни правила бъдат представени на СЗО до 15 януари 2023 г., тогава те МОГАТ да бъдат приети от 76-ата Световна здравна асамблея още през май 2023 г.

 440 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)