КОЙ ОЩЕ Е РОДЕН НА 25 ДЕКЕМВРИ И КАКВА Е ВРЪЗКАТА СЪС СЕМИРАМИДА?

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

КОЙ ОЩЕ Е РОДЕН НА 25 ДЕКЕМВРИ?

Когато Нимрод, основателят на Вавилон, умрял, Семирамида казала на хората, че духът на нейния съпруг е завладял слънцето. Тя насърчи хората да отдадат почит на съпруга си, като се покланят на слънцето. Така започнала злата практика на поклонение пред слънцето. По-късно, когато Семирамида родила син на име Тамуз, тя скрила разпуснатия си начин на живот, като лъжела хората. Тя им каза, че е чудодейно осенена от духа на мъртвия си съпруг, Нимрод, и по този начин е успяла да роди този така наречен „Божи син“.
Семирамида също заявява, че нейният син, Тамуз, всъщност е завръщането или прераждането на нейния съпруг, Нимрод. Следователно чрез това учение се ражда доктрината за прераждането. И тъй като Тамуз е роден на 25 декември, този ден беше високо почитан и признат от поддръжниците на Нимрод. Следователно имайте предвид, че тази дата (25 декември) се отбелязва в чест на раждането на Тамуз много преди християнството да съществува и че чак след много векове този обичай е „християнизиран“ като рождения ден на Христос (или Коледа ден).
Приликата между някои от древните езически вярвания и истината е забележима. Онези, които са съществували след Потопа, са знаели много добре истинските пророчества на Бог, защото Създателят е разкрил Своите планове на всички потомци на Адам и Ева. Следователно за Сатана не беше трудно да фалшифицира истината с погрешни приложения. Известният писател Александър Хислоп ни казва:
„Ако имаше някой, който беше по-дълбоко загрижен за трагичната смърт на Нимрод от друг, това беше съпругата му Семирамида, която от първоначално скромно положение беше издигната да сподели с него трона на Вавилон… Приживе тя съпругът е бил почитан като герой; в смъртта тя ще го накара да бъде почитан като бог, да, като обещаното семе на жената, „Zero-ashta“, на когото е било съдено да нарани главата на змията и който, правейки това, е бил да има собствената си пета наранена.“ Двата Вавилона, стр. 58-59.
Разбира се, поради обожествяването на нейния съпруг, не след дълго последователите на Нимрод започнали да се покланят и на Семирамида. И нейният син Тамуз (Зеро-ашта) също бил почитан. Все повече и повече Семирамида е почитана от хората и е разглеждана от мнозина като жрица и богиня. По-късно тя стана известна и като „небесната царица“. Така започнала ужасната практика на превъзнасяне на човешки божества. Тези фалшиви вярвания са довели до много различни форми на идолопоклонство, които все още се практикуват от различни хора днес. Да, именно чрез въвеждането на тези сатанински злини и многото кощунствени практики на древен Вавилон са родени магьосничеството, свещеничеството, спиритизмът и други форми на езичество. Известният автор Елън Г. Уайт казва:
„Доктрината за човешкото съзнание в смъртта, особено вярата, че духовете на мъртвите се връщат, за да служат на живите, подготви пътя за съвременния спиритизъм.“ Голямата борба, стр. 551.

 273 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)