Romi Gianna представи своята самостоятелна изложба „Генезис” в престижната галерия „Vivacom Art Hall Оборище“

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Румяна Георгиева, която подписва творбите си с творческия псевдоним Romi Gianna, представи своята самостоятелна изложба „Генезис” в престижната галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 на 29.11.2022 год. В нея, за първи път пред публика, тя представи над 40 творби, рисувани през последната година. Картините отразяват творческия и път и нейните търсения, пречупени през любимите и стилове кубизъм, фовизъм, експресионизъм и модерно изкуство. Сред гостите освен ценители на изобразителното изкуство бяха и изтъкнати обществени личности – композиторът Вида Пиронкова, ПР Евгени Минчев, журналиста Калин Манолов, ПР Ива Екимова, нотариус Нели Лукова, видни столични адвокати, лекари, поети, художници и музиканти. Големи и оригинални платна, в експресивни и зареждащи цветове, накараха гостите да се потопят в нейния дълбок творчески свят. Магията на цветовете и философския елемент на творбите, заедно с нейното въведение към изложбата, накараха гостите да усетят завършеността на представените творби. Поп арт портретите на Фрида Кало, Елвис Пресли, Джими Хеднрикс, Мерили Монро, Джорджия Солери, Карл Лагерфел и фронтмена на грума Манескин – Дамяно Давид, разказваха своите цветни истории с един особен магнетизъм. Гостите имаха възможност да се насладят и на нейната наградена от Американските Награди за Изкуство кубичната творба „Цигулка, свещник и лампа”.

В интервю за нас тя сподели своите мисли по отношение на името на изложбата си и какво я е вдъхновило:

„Генезисът на съ-творението. Началото на Началата. Всеки един от нас носи божествената частица в себе си. И го изразява по своя, различен начин. Поетът – чрез белия лист и словото, музикантът – чрез интрумента и нотите, художникът чрез празното платно и палитрата. Човекът претворява своите светове чрез божествения първоизточник, от който е част. Майката чрез любовта към детето, мъжът чрез грижата за семейството, децата чрез игрите с деца. Генезисът на сътворението заживява чрез човека и за човека.

Първият щрих на празното платно е генезиса на съ-творението на световете на художника. Готовата картина е онзи нов свят, който художникът е съ-творил чрез своята енергия, чрез своето докосване. За сетивата на очите и духът. За началото и края, който е ново начало. И така до края на Света.”

На въпроса какви са новите и проекти, тя отговоря:”Продължавам с моите търсения, с любопитство, къде ще ме отведе пътя. Имам нови проекти, които с благодарност към онзи, който е над нас, се надявам да осъществя. Оставям се Той да ме води, пък аз лекичко по него. Само да сме живи и здрави”.

 323 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)