500 ТОНА ЗЛАТО, ДЕПОЗИРАНИ ПРЕЗ 1982 Г. ОТ БОЙКО БОРИСОВ, НА ИМЕТО НА ТОДОР ЖИВКОВ – ЧАСТ ОТ ТЯХ ФИНАНСИРАЛИ „ГЕРБ“

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

500 ТОНА ЗЛАТО, ДЕПОЗИРАНИ ПРЕЗ 1982 Г. ОТ БОЙКО БОРИСОВ, НА ИМЕТО НА ТОДОР ЖИВКОВ – ЧАСТ ОТ ТЯХ ФИНАНСИРАЛИ „ГЕРБ“

500 тона злато, депозирани през 1982 г. от Бойко Борисов, на името на Тодор Живков – част от тях финансирали „ГЕРБ“
Древните са казали: „Юпитере, ти се гневиш, значи си виновен!“ Валидно ли е това за Бойко Борисов?!

Банков документ от досието на Бойко Борисов (в европейска страна) за 500 тона злато депозирани през 1982 година от България в централна банка в Европа, на стойност около 2 милиарда долара, на името на Тодор Живков, през 2005 година първия траснсфер от сумата отива към Фондация „Аденауер“, след което от Фондация парите отиват към политическия проект ГЕРБ.

Защо свалиха предаването на Милен Цветков от Нова тв, мълчанието на медиите и позорното им притаяване. Унизителното положение на медиите. Милен Цветков от Нова тв дума не обелва за свалянето на предаването му, отказва и на Сашо Диков да коментира цензурата, казва му, че … пътувал за Гърция. Милен Цветков не обелва и дума на следващия ден в предаването след скандала с Нова тв.

Журналистът Мирослав Иванов пред Сашо Диков, който публикува коментар в медията „Трансмедия“: „По следите на гръцкия остров на Бойко Борисов“. Защо премиерът подскача за „гръцкия остров“, а премълча публикациите в поне 50 международни медии, че заради продажбата на БТК е взел 50 000 000, и защо премълча за къщата, която е подарил на любовницата си в Испания, според записите „Ченалова/ Янева“. Как Нова тв замазва очите на зрителите със старо предаване, без да посочи, че е повторение е от преди три дни, за да запълни сваленото предаване от ръководството на Нова тв. Николай Гацев, който е бил поканен в сваленото предаване на Милен Цветков и точно заради неговото изказване предаването не вижда бял свят.

Източник: dunavmost.com

Копие на документ от досието на Бойко Борисов в чужбина, показа Фейсбук общественикът Николай Гацев, в предаването на Сашо Диков.

Става дума за 500 тона злато, депозирани още по времето на социализма, в западна централна банка, на името на Тодор Живков.

Депозитът не е незаконен, просто тогава не е можело да се депозират на името на държавата и затова са дадени на името на ръководителя и, обясни Гацев.

По днешния курс, въпросното злато би струвало 20 милиарда долара. По цени през 80-те, когато е депозирано, би струвало около 5 милиарда тогавашни долара.

По-късно то е ползвано за различни цели. Част от него е преведено на фондация „Конрад Аденауер“, и с пари е създадена ПП „ГЕРБ“.

Гацев е твърд, че „германците са си изпълнили съвестно задълженията, те винаги го правят, парите не са откраднати от тях, те са само посредник“.

 856 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)