Защо Третият райх е имал невиждан интерес към Антарктида Тайните технологии на Третия райх и операция Нова Швабия в Антарктида

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Защо Третият райх е имал невиждан интерес към Антарктида
Тайните технологии на Третия райх и операция Нова Швабия в Антарктида

19
Вначалото на 1947 г. поредна експедиция на легендарния американски изследовател, Ричард Бърд, пристига на брега на Антарктида. Експедицията е доста странна. За разлика от предишните три, тя е финансирана от флота на САЩ, под кодовото име Операция Висок скок. Под командването на адмирал Ричард Е. Бърд е мощна бойна група.

Самолетоносач, 12 ескортиращи кораба, една подводница, повече от 20 самолета и хеликоптери и около 5000 човека.

2 декември 1946 г., преди започване на експедицията, адмирал Бърд прави изявление пред пресата: “Моята експедиция има военен характер.” Но не разкрива повече подробности. В края на януари 1947 г. започва въздушно разузнаване на област от Антарктида позната като „Земя на Кралица Мод“. В първите седмици, всичко върви по план, направени са десетки хиляди снимки. Но внезапно се случва нещо необяснимо. Експедицията планирана за 6 месеца, е прекъсната само след два, и се завръща от бреговете на Антарктида. Анализаторите го определят като истинско бягство.

Американците губят един кораб, почти половината самолети и десетки моряци и офицери. Пред комисия на Конгреса на САЩ, адмирал Бърд заявява:

„В случай на нова война, Америка може да бъде нападната от неприятел, който може да лети от полюс до полюс с невероятна скорост.“

Лятото на 1945 г., 18 месеца преди експедицията, две немски подводници влизат в аржентинското пристанище Мар дел Плата и се предават на властите. Подводниците не са обикновени, те са от така наречения „Фюреров конвой“. Това е тайната флота на Фюрера за изпълнение на специални мисии, които и до днес остават тайна.

Екипажът на подводниците не е искал да сътрудничи, но американците все пак успяват да разберат нещо.

Командир на подводницата U-530, е признал за участието си в операция под името „Валкирия 2“. Две седмици преди края на войната, подводница U-530 напуска пристанището в град Кил и се насочва към Антарктида. На подводницата се намират пътници, чиито лица са закрити с превръзки, както и реликви на Третият Райх. Командир на другата подводница, U-977, Хайнц Шефер, свидетелства, че е плавал по същия маршрут и преди. Потвърдено е, че немските подводници са пътували много пъти до Антарктида.

Анарктида е открита през 1820 г. и дълго време остава неизследвана с изключение на бреговете и. Тя е ледена и непристъпна и не предлага нищо ценно за което да си струва да се организират скъпи експедиции.

Но нацистка Германия проявява необичаен интерес към ледения континент. За изучаването на Антарктида се дават огромни средства. В края на тридесетте, преди започването на войната, се организират две германски експедиции.

След това Антарктида е посещавана многократно от подводници на третия райх с тайни мисии.

Германия преиздава „Моята борба“ на Хитлер

Според конспиративните теории, нацистите са изграждали тайни бази в ледени пещери образувани от подземни термални води.

Смята се даже че са успели да завършат една от тях с кодово название „База 211“

В началото на 1939 г., от Германия до Антарктида е имало редовна линия по която е пътувал специално снабдения и модифициран кораб “Швабия“. Той пренасял до „Земята на Кралица Мод“, техника и оборудване за релсов път, машини за пробиване на тунели, камиони и вагонетки. Там пристигат даже и учени, инженери и квалифицирани работници.

След войната се оказва, че много от нацистките учени, инженери и офицери са избягали. Според признания на заловени в Аржентина подводничари, голяма част от тях се намират в тайната нацистка база на Антарктида

Изглежда това е развълнувало силно американците защото в края на 1946 г., адмирал Ричард Бърд, получава заповед да унищожи нацистката база на Антарктида.

Но нещата не се развиват добре. Съпротивата, на която се натъкват американците, поставя много въпроси.

Адмирал Бърд съобщава не само за бойни самолети с невероятни възможности. Съобщава също за атака на странни летящи чинии върху експедицията, които излитали от водата с голяма скорост, нанасяйки големи щети с огнени лъчове.

След войната, в нацистките тайни архиви са намерени интригуващи снимки и чертежи. Те доказват, че немските учени наистина са работили върху разработка на летателен апарат с формата на диск. Нищо подобно по това време не е съществувало.

 351 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)