РАКОВСКИ, ЛЕВСКИ И БОТЕВ В КОНГРЕСНАТА БИБЛИОТЕКА НА САЩ

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Изказваме сърдечна благодарност на родолюбивия българин Бойко Антонов, който оказа безценното съдействие за внасяне в Конгресната библиотека в Съединените Американски Щати на следните книги:
„Храм „Вси светии“ – Бачковска света обител „Успение Богородично“ Петрицион“;
„Г. С. Раковски – 200 години безсмъртие. Един световен мъж“, автор Иван Тренев;
„Ролята на масонството в борбите за освобождение на българите от османско иго“, автори Евгений Сачев, Иван Тренев, Александър Алексиев.
С този жест България запознава американския народ с личността на световния мъж – българинът Георги Стойков Раковски, работел всестранно за освобождаване на българския народ от игото и присъединяване на европейската и световната култура на българската култура! Книгата за ролята на масонството в борбите на българите за освобождението ни от османско иго доказва, че ролята на световните масони в т.ч. имат еднакви цели – повишаване на масовата култура на родните маси и приобщаването им към световно напредналите културни страни. Този акт за пореден път доказва, че българското масонство не е локално явление, а е свързано със световното масонско движение, което се бори срещу робството и невежеството.
Издателство „Нитон“ изказва благодарност на ръководството на Конгресната библиотека на Съединението Американски Щати в лицето на г-жа Angela Cannon за любезното съобщение, че българските книги са вече в библиотеката и ще могат да бъдат ползвани от всички, интересуващи се от България!

За поръчки на книгите: www.artniton.com

 272 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)