За решението на Вселенската патриаршия, Македония и Кирил, и Методий!

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

За решението на Вселенската патриаршия, Македония и Кирил, и Методий!

Аз Иван Тренев, българин, се обявявам срещу всички български институции, историци и учени, които бездействат по отношение темата „Макодния“, „Македония и Българската православна църква“, както и темата за “ славянството“ и произхода на Кирил и Методий! По българската национална телевизия вървят предавания със съмнителни учени, които твърдят, че Кирил и Методий са превели Светото писание на „славянската“ писменост! Това е долна лъжа над българския народ, която години наред се тиражира, защото славянска писменост не съществува. Славянство като нация е измислица на Западна Европа и Руската Империя за обединение на всички говорещи на кирилица народи на балканския полуостров с цел приобщаване към Русия. Истината е, че съществува старобългарски език, а светите братя и техните ученици адаптират езика ни със западно наречие! Светото писание е плеведено от Методий на старобългарски,а не на несъществуващия славянски език. Самите Кирил и Методй със светските български имена Църко и Страхота са чисти българи и са били в Хазарския Каганат при Хазарите(българи) за верски диспут, за да докажат, че първоинституционалното християнство и писменост произлизат от нашите земи за първи път!
Всяка друга гледна точка е грешна или умишлена лъжа!
По отношение на Македония и църковния въпрос…е време Министерски съвет и парламента да вземат решение за отстояване суверенитета на българския народ и държава!
ВСЕЛЕНСКАТА ПАТРИАРШИЯ СЕ ОБЯВИ СРЕЩУ БПЦ И БЪЛГАРИЯ!

Член Първи (ал.3) от Устава на Българската православна църква гласи:
(3) Самоуправляващата се Българска православна църква – Българска Патриаршия е правоприемник на Плисковската архиепископия, Преславската патриаршия, Охридската архиепископия, Търновската патриаршия и Българската екзархия. Тя е единна и неделима.
––––––––––––
Решението на Вселенската патриаршия за признаването на Македонската православна църква, под името Охридска архиепископия, е официално обявена война на БългарскатаПравославна Църква.

Позволим ли териториално преразпелделение в полза на Македония и отцепване на изконни български земи, за да легитимират хибридната държава Македония… ще бъде началото на нещо много по-страшно в териториален аспект! Още по-опасно е, обаче,ако позволим да изгубим идентичността си! Защото българите, основали най-ранната държава в света… ще бъдем превърнати в едно асимилиращо се население, за което след години ще се учи в учебниците по света, като основател на целия човешки род, но уви… изчезнал!

Публикация: Иван Тренев

 235 Посетена,  2 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)