ОТНОСНО КАЗУСА: КОЙ УБИ ХРИСТО БОТЕВ И ДОМИНИРАЩОТО ДО ДНЕС ВЕЗДЕСЪЩО СТАНОВИЩЕ, НАЛАГАНО ПОНЯКОГА БРУТАЛНО ОТ ПЛАМЕН ПАВЛОВ И ИСИЕ!

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

ИСТИНАТА СЕ НИКОГИ НЕ ПОКРИВА ЗА ВСЕГДА; ТРЯБВА ЕДИН ДОБЪР ДЕН ДА Я ИЗВАДИ НА БЯЛ СВЯТ!“ ( ГЕОРГИ РАКОВСКИ)

Строиш къща и казваш: Днес положихме първия камък. Редно е, когато правиш обоБщение на факти, разговори, спорове по важен казус също да положиш първи камък. КазусъТ, знаменателн за всеки българин, за българската национална гордост, за човешката истина е именно: кой уби българинът Христо Ботйов?
И така: първият камък на словесната конструкция „кой уби Ботев“ се нарича Пламен Павлов. Лицето има титли. Назовава се историк. Но защо го наричам първият камък в словесната конструкция “ кой уби Ботев“? Защото на 14 април 2021 Пламен Павлов обяви на всеослушание във Военна академия „Г.С.Раковски“: “ Аз не обичам Ботев!“ Трябва да коментирам тази странна мъжка емоция, която чувам за първи и единствен път до днес. Любовното отричане е прието с потрес и последвано от мълчание, но Пламен Павлов не спира до тук. Започват някакви акции от него във времето срещу Христо Ботев директно или с подставени лица. Да започнем отзад напред.
Тази неделя – на 10.04.2022 г. в предаването „Операция История“ по тв. България он Еър се изцепи търновският „изследовател“ Николай Иванов с обявлението: „БОТЕВ Е УБИТ ОТ ЧЕРКЕЗИН В ТЪМНА ДОБА, ОТ ДАЛЕЧНО РАЗСТОЯНИЕ ( МИНИМУМ 50 МЕТРА ПО ДУМИТЕ МУ). Дори е написал своя книга по научно – разработения от него въпрос. ( Въпросният изследовател е извествен с „униналното разкритие на гроба на Левски, повтарящо стари отречени догадки – върху което място днес имало паркинг).
Николай Иванов надълго обяснява и връзва в редица последователности серия от черкезки имена, чиято голяма цел била Ботевото убийство. Въпросният откривател твърди, че до сега никой не е достигал до тази велика истина, която той е разработил. Като финал на голямото откритие, че Ботев е убит в тъмна доба от далечно разстояние от „нишанджия“ черкезин ( терминът е на Пламен Павлов). Фактически идеята на Пламен Павлов излиза в следващият клакьор – Николай Иванов. Не е излишно да припомня на любознателните читатели, че наскоро излезе още един опит да се използва името на Христо Ботйов, със цел собствено възвеличаване – игрален филм за Ботев, създаден от Максим Генчев. Преди 6 години Генчев създаде филм за Васил Левски, в който Васил Левски беше представен като един озверял, псуващ и крещащ бродяга, а комитетските дейци бяха представени като мафиотски структури и пияндета! Целта е единствена – да става шоу и гледаемост на филма. Днес това се случи и с Христо Ботйов!
Доказателствата на Николай Иванов, че черкезин и черкези са впрегнати целенасочено в комбинация със задачата да убият Ботев се базира на – представете си ! – на черкезки документ дълго след убийството на Христо Ботйов. Кои черкези са му дали историческо сведение за българските събития не се знае как ги е намерил, но няма нито едно българско свидетелство. Най-важното е: Той се държи арогантно, подигравателно, назидателно към комисията, организирана от Полковник Бучински и директно го обявява в лъжа! Второ – нито един път въпросният откривател не даде едно обяснение по последния държавен протокол във връзка със събитието. Въпросният изследовател нито веднаж не спомена съдбоносното събитие на Йолковица, кои са присъстващите, какво се е случило, как е убит Ботев? Знае се, но никой не коментира, че генерал Кирил Ботйов в интервю с румънски изследовател на Ботйовото житие има директна информация за съдбоносен детайл на събитието на Йолковица. Ботйов е седял между Никола Обретенов и Георги Апостолов, облеганти на камък. Пред тях е лежал раненият Перо. В същата посока на десетина крачки са били Димитър Тодоров Димитрото и Сава Пенев. Въпросният румънски изследовател и журналист разказва на Кирил Ботйов една съдбоносна подробност на събитието, а именно: Ботев се е изправил, завил е около Обретенов, застава с гръб към него, за да пикае в дъното на камъка. Лъжите на Обретенов, че Ботев се е изправил да погледне зад камъка къде е четата граничат с инфантилност. Ботев знае къде е четата и през този висок камък в никакъв случай не може да види четата в дъното до кладенчето. Завивайки покрай Обретенов, за да пикае Ботйов е застрелян в гръб от упор.
Това, което трябва да разбере всеки злонамерен българин и чужд е: Зад камъка Ботев няма как да бъде застрелян от някакъв измислен нишанджия на минимум 50 метра. Да не забравяме и твърдението на Никола Обретенов, че куршумът към Ботев бил дошъл от Веждата – скалист рид, дълъг повече от километри на разстояние от мястото на групата един километър. Това разстояние е измеримо и днес! Кой е застрелял Ботев в гръб, защото Обретенов казва категорично, че кръв е обляла гърдите на Христо Ботйов, че на гърба Ботев нямал и капка кръв. Може ли да има малоумно заключение, че куршум ще дойде от Веждата или от където и да е, че ще заобиколи Обретенов, станал, за да мине Ботев покрай него и ще улучи през него именно Ботев. Тук е място да отбележа нещо тъжно, смешно, долно: изказването на Памен Павлов, че черкезите са били високо организирани, стрелкови полкове с умения и способности като днешните снайперисти, като се надява, че ще се намери поне един прост българин, който да му повярва. Второ – че снайперистите са обучавани как да открият в тъмното от далеч именно шефът, воеводата, главният – да го разпознаят и да го отстрелят като снайперисти. Няамам коментар за „великите“ историци в днешно време, в т.ч. Пламен Павлов, който със своето обявление на 14.04.2021г. във Военна Академия заяви официално:“Аз не обичам Ботев“, които упорито унижават, фалшифицират, подменят с неистини българската история. Обяснението е само едно, категорично: ТЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ЧУЖДА МИСИЯ: ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ! БЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ БЕЗ ГЕРОИ, ДА БЪДАТ РОБСКИ УНИЖЕНИ, ДА БЪДАТ ИЗОЛИРАНИ ОТ КУЛТУРНИЯ СВЯТ, ДА БЪДАТ ЕВЕНТУАЛНО УНИЩОЖЕНИ.
НА 10 ОКТОМВРИ 1939 Г. НИКОЛА ОБРЕТЕНОВ УМИРА. ПРЕД ЛИЧНИЯ СИ ЛЕКАР ВЪВ ВАРНА НИКОЛА ОБРЕТЕНОВ ПРИЗНАВА: “ НИЙ УБИХМЕ ВОЕВОДАТ!“ НА СМЪРТНИЯ СИ ОДЪР, ОБАЧЕ ТОЙ СЕ ОПРАВДАВА ПРЕД СВИДЕТЕЛИ,ЧЕ НЯМА ДА ОПИШЕ ИСТИНАТА ЗА УБИЙСТВОТО НА ХРИСТО БОТЙОВ: “ ЗА ЧЕСТТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЩЕ ОТНЕСА ИСТИНАТА НА НЕБЕТО.“
МОЯТ КОМЕНТАР: КОЙ ЩЕ КАЖЕ “ НИЕ УБИХМЕ“ ВОЕВОДАТА. КОГО СКРИВА? СЕБЕ СИ ЛИ. КОГО ОБВИНЯВА – ДРУГИТЕ ЛИ ? ЗАЩО ВКЛЮЧВА СЕБЕ СИ? МАНЕВРИТЕ НА ХИТРИЯ ОБРЕТЕНОВ СА ИЗВЕСТНИ НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ. НИЕ ЗНАЕМ, ЧЕ ТОЙ И АПОСТОЛОВ МАСКИРАТ ПРИСВОЯВАНЕТО НА ПАРИТЕ ОТ ВРАЦА, ЛЪЖАТ,ЧЕ ЩЕ КУПУВАТ ОРЪЖИЕ. БОТЕВ ОТ ТЯХ НЕ ПОЛУЧАВА НИТО ЛЕВ. В КРАЙНА СМЕТКА ГОЛТАЦИТЕ – ЮНАЦИ СЕ ВМЪКВАТ В ДРУЖИНАТА НА БОТЕВ, НО ИСТОРИЯТА НЕ ПОЗНАВА НИТО ЕДНА ТЯХНА БОЙНА ИНИЦИАТИВА В ТАЗИ ДРУЖИНА. НАДЖИВЕЛИЯТ ВСИЧКИ СЪБИТИЯ Е ОБРЕТЕНОВ И ДИМИТРОТО, КОЙТО ДО ПОСЛЕДНИЯ МИГ НА ОБРЕТЕНОВ Е ПОД НЕГОВ КОНТРОЛ! ИСТОРИЯТА, ОБАЧЕ ЗНАЕ ЕДНА ИЗПОВЕД НА ДИМИТРОТО ПРЕД ГЕНЕРАЛ КИРИЛ БОТЕВ. ГЕНЕРАЛЪТ НАУЧАВА НАЙ-ВАЖНАТА ПОДРОБНОСТ ОТ СЪБИТИЕТО, ЗАЩОТО Е ВОЕНЕН И ДОЛАВЯ ТАЗИ ПОДРОБНОСТ В НАИВНИЯ РАЗКАЗ НА ДИМИТРОТО: ДИМИТРОТО КАЗВА, ЧЕ БОТЕВ СЕ Е ИЗПРАВИЛ, ЗА ДА ПИКАЕ И ЗАОБИКАЛЯ ОБРЕТЕНОВ КАТО ЗАСТАВА С ГРЪБ КЪМ НЕГО. И ЗАД КАМЪКА, КЪДЕТО НИКАКЪВ КУРШУМ НЕ МОЖЕ ДА ДОЙДЕ ОТ НИКАКВО ПРОСТРАНСТВО – НИТО ВЕЖДАТА, НИТО ДЕРЕТО. МОЖЕ ДА ДОЙДЕ САМО ОТ ТОЗИ, КОЙТО СТОИ ЗАД ГЪРБА МУ.
ЩЕ ЦИТИРАМ ВЕЛИКИЯТ НИКОЛАЙ ХАЙТОВ, КОЙТО ПОСВЕТИ ЖИВОТА СИ ДА ОТКРИЕ КЪДЕ Е ПОГРЕБАН ВАСИЛ ЛЕВСКИ, А ИМЕННО В ЦЪРКВАТА „СВЕТА ПЕТКА САМАРДЖИЙСКА“, ЗА КОЕТО ИМА СВИДЕТЕЛИ: “ ЕДИНСТВЕНАТА МИ НАДЕЖДА Е, ЧЕ И ПОДЛЕЦИТЕ УМИРАТ!“
Фалшификацията на идентичността ни върви със страшна скорост, именно от българи, които заемат възлови постове и получават лесно титли и чужди пари!

Публикация: Иван Тренев

 1,187 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)