ЗА КРАЖБИТЕ НА МАКСИМ ГЕНЧЕВ И ОПОРОЧАВАНЕТО НА НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ГЕРОИ ОТ НЕГО!

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Да си припомним Христо Ботйов: „ЛИТЕРАТУРНАТА КРАЖБА Е МНОГО ПО-ОПАСНА ОТ ОБИКНОВЕНАТА… МНОГО ЛЕСНО МОЖЕ ДА СЕ УЛОВИ… И ДА СЕ НАКАЖЕ КРАДЕЦЪТ…“ ( 4 април 1875 г.)
Ботйов завършва с обръщението: „Справедливост, господа, справедливост.“ И ние искаме справедливост, защото за пореден път режисьоринът Максим Генчев краде от сценария на колектив с ръководител Иван Тренев от техен филм – дори вече прожектиран с две серии!
Първият път при интервю на Иван Тренев във връзка с неговия филм „Ботев отвъд понятното“, Максим Генчев със съгласие и съдействие на Българска Национална Телевизия, докато Тренев представя своя филм, е пуснат трейлър на някакъв игрален филм за Ботев на Максим Генчев. От 6 януари 2022 г по БНТ нагло се повтаря уродливата комбинация Максим Генчев да обяснява някакъв негов бъдещ филм за Ботев, а на екрана е изписано на няколко места името на филма „Ботев отвъд понятното“.Третият път в интервю на Максим Генчев в предаването “ На кафе“, с водеща Гала, Генчев минава престъпно границите на възпитание, поведение, интелигентност и в хистерично объркване започва да цитира изрази и думи от първа част на филма на Иван Тренев, и да ги приписва като свое творчество. Примери: Оригиналът – “ Ботев е наш, но не е един от нас“. Сурогатът: „Ботев е един от нас, но не е като нас.“ Впечатляващото хистерично объркване на Генчев се състои в това,че Ботйов е като нас – ходи по земята, но не е като нас. Не е като нас, но има пет милиона образа за Ботев в България. Хем е един от нас, хем не е като нас. Кое е взел от нас и кое не е взел от нас. Липса на всякакво интелигентно обяснение. В инфантилната кражба само на една дума – „Сорбоната“, Генчев изпада в уникална простотия. Когато го попитаха в предаването „На кафе“ ( от къде синът му Матей знае Ботев, Генчев отговори: “ В Сорбоната има стих на Ботев“.)Синът му учел в Англия. Сорбоната е в Париж. Сорбоната е в Париж. Разстоянието между двете точки е 1100 км минимум до Париж. Матей прескача 1100 км от Англия във Франция, за да узнае Ботев. Тук трябва да обясним нещо чудовищно. И двамата произнасяха думата “ Сорбоната“ сякаш е ябълка. Дали знаеха, че в Сорбоната никой не може да влезе без официално разрешение по специална процедура. Второ, че Сорбоната е университет! Че никой не може да покаже каквото и да е било от този университет, ако разрешението не е централно.
Без да нарушаваме правата на човека, с нашите права на човека разсъждаваме: Максим Генчев опита да бъде артист и артиса от артистичния фронт, опита да бъде политик покрай Мая Манолова и отпадна от ешалона, Опита да бъде режисьорин и направи от Васил Левски псуващ бандит. Похвали се, че ще филмира цялата българска история( ПАЗИ БОЖЕ!) стига да има кой да му дава пари!
Филмът „Ботев“ на Максим Генчев ще бъде кутията на Пандора. При нейното отваряне ще пръкне синът му Матей Генчев в ролята на Никола Обретенов. Самият Матей клетвено обяви, че работи без пари при баща си( с милионите!), който получава хиляди левове и за този филм, ще работи единствено заради името Ботев. Ха сега! Ще работи за името Ботев, а не за делото и истинския Ботев! Словесните бисери от Максим Генчев и другите се сипеха на провала! В кутията на Пандора, по наше мнение ще пръкне още образът на Никола Обретенов, Георги Апостолов, Перо, Димитрото и Сава Пенев, които в момента на УБИЙСТВОТО СА ПРИ БОТЙОВ И ВСЪЩНОСТ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ СВИДЕТЕЛИ И ЗАПОДОЗРЕНИ В УБИЙСТВОТО НА БОТЕВ! КОЙ ОТ ТЯХ Е УБИЕЦЪТ, ПИТА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ? ПО ЕКРАНИТЕ В КИНАТА СЕ ВЪРТЯТ ГЕРОИЗИРАНИТЕ ОТ ГЕНЧЕВ ОБРАЗИ НА ДВАМА ОТ ПОТЕНЦИАЛНИТЕ УБИЙЦИ НА ХРИСТО БОТЙОВ – НИКОЛА ОБРЕТЕНОВ И ГЕОРГИ АПОСТОЛОВ! ТЕ СЪС СТОЯН ЗАИМОВ ПРЕДАВАТ БЪЛГАРИТЕ ВЪВ ВРАЧАНСКИЯ ОКРЪГ ЧРЕЗ „АФЕРАТА С ЛОЙТА“ И КРАДАТ ПАРИТЕ ЗА РЕВОЛЮЦИЯТА. в Генчев ги изкарва в култ! Генчев отново краде инфантилното ЗАКЛЮЧЕНИЕ, ЧЕ БОТЕВ Е РАЗСТРЕЛЯН ОТ ВЪОБРЪЖАЕМ ЧЕРКЕЗИН, КАТО СТОЯЩ НАБЛИЗО ДО ГРУПАТА. ТОВА НЕ СЕ КОМЕНТИРА,ЗАЩОТО ТО Е НАЛУДНО ИМА ДОКАЗАНИ ЕКСПЕРТИЗИ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО!
ДРУГАТА НАТРАПЕНА ИДЕЯ НА МАКСИМ ГЕНЧЕВ ОТ ИЗВЕСТНИЯТ БЪЛГАРСКИ ИСТОРИК ПЛАМЕН ПАВЛОВ Е, ЧЕ ЧЕРКЕЗИНЪТ Е БИЛ НА РАЗСТОЯНИЕ ОТ ОКОЛО 1000 МЕТРА И Е СТРЕЛЯЛ ОТ СКАЛИСТИЯ РИД „ВЕЖДАТА“! ТОВА МОЖЕМ САМО ДА ПРИЕМЕМ С УСМИВКА, КАТО ИМАМЕ ПРЕДВИД ВЕЧЕРНАТА ТЪМНИНА, ОГРОМНАТА ПРОПАСТ, КОЯТО РАЗДЕЛЯ СКАЛИСТИЯ РИД ВЕЖДАТА И ЙОЛКОВИЦА И КАТЕГОРИЧНО НЕВОЮВАЩАТА МЮСЮЛМАНСКА АРМИЯ, КОЯТО Е СЛЕЗНАЛА В ПОДНОЖИЕТО НА ПЛАНИНАТА ЗА ВЕЧЕРНА МОЛИТВА!
КАТО ЗАМАЗВАТ ИДЕЯТА ЗА РАЗСТРЕЛА НА БОТЕВ ОТ ЕДИН ОТ ПЕТИМАТА МАКСИМ ГЕНЧЕВ ОТКЛОНЯВА ВНИМАНИЕТО КЪМ ДЕЙНОСТТА НА БОТЕВ НЕ САМО ПОРОЧНО, НО ПОЧТИ МАЛОУМНО. ТАЗИ ИДЕЯ Е СЛЕДНАТА: БОТЕВ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СИ ЖИВОТ ДО РАЗСТРЕЛА Е ИМАЛ ЕДНА ЕДИНСТВЕНА МЕЧТА: ДА БЪДЕ ДАСКАЛ. ЧУВАТЕ ЛИ С УШИТЕ СИ „ВЕЛИКОТО“ ОТКРИТИЕ НА „ГОЛЕМИЯ“ РЕЖИСЬОРИН МАКСИМ ГЕНЧЕВ – БОТЕВ Е ИМАЛ САМО ЕДНА ЕДИНСТВЕНА МЕЧТА. ДА ВЛЕЗЕ В КЛАСНАТА СТАЯ, ДА РАЗМАХВА КАЛЕМЧЕТО, ДА ПОЧУКВА С ПРЪЧИЦА РЪЧИЧКИТЕ НА ДЕЧИЦАТА, ДА ИЗЛЕЗЕ НАВЪН В МЕЖДУЧАСИЕТО, ДА ХАПНЕ ХЛЕБЕЦ И СИРЕНЦЕ, И ПАК ДА СЕ ВЪРНЕ В КЛАС. ТОВА Е НЕПОНОСИМО ДОРИ ЗА МАЛОГРАМОТНИТЕ БЪЛГАРИ: ТЕ СА ЧУВАЛИ ОТ ДЕЦА ЛЕГЕНДАРНИТЕ РАЗКАЗИ НА БАБИ И ДЯДОВЦИ, В УЧИЛИЩЕ НА УЧИТЕЛИ ЗА ИСТИНСКАТА ДЕЙНОСТ НА БОТЕВ – ВИСОКО ОБРАЗОВАН, ВЛАДЕЕЩ ЕЗИЦИ, ПОЛИТИК ВНЕДРЕН В ЕВРОПЕЙСКА И СВЕТОВНА ПОЛИТИКА, ГЕНИАЛЕН ПОЕТ, ПИСАТЕЛ, ЖУРНАЛИСТ, ИЗДАТЕЛ, БЕЛЕТРИСТ, РЕВОЛЮЦИОНЕР В ПЛАМЪКА НА РЕВОЛЮЦИЯТА НЕ САМО ЗА БЪЛГАРИЯ, ЗА ПОЛША, ЗА РУСИЯ – ГЕНЧЕВ, СПОМНИ СИ ПОЛКСИТЕ ПРИЯТЕЛИ НА БОТЕВ, СПОМНИ СИ РУМЪНСКИТЕ И РУСКИ ПРИЯТЕЛИ НА БОТЙОВ – ТОВА ЛИ Е МЕЧТАТА НА БОТЙОВ. ИЛИ ГЕНЧЕВ В СКУДОУМИЕ, В НЯКАКВА ХИСТЕРИЯ, В ЖЕЛАНИЕ ДА БЪДЕ НЕЩО Е НАГРАБИЛ ПО НАЙ-ПОРОЧНИЯ И ОСЪДИТЕЛЕН НАЧИН ОБРАЗИТЕ НА НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ ИКОНИ!
СПРЕТЕ ГЕНЧЕВ! ДА НЕ ОПОРОЧАВА, ДА НЕ МЪРСУВА И ДА НЕ ВСАЖДА ИЗКРИВЕНИ ВЪЗГЛЕДИ ЗА НЯКАКВА НЕГОВА ИЗМИСЛЕНА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ И НАЧИН НА ЖИВОТ НА ВЪЗРАСТНИТЕ И НА МЛАДИТЕ!

Публикация: Иван Тренев

 320 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)