И ОТНОВО ЗА СЛУЧВАЩОТО СЕ В ЕС, УКРАЙНА И РУСИЯ…

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Военният конфликт в Украйна се очертава да се замрази временно и да бъде пренесен в Молдова!
Българи, помислете се защо се предвижда в Турция да се организира „споразумение“ между Владимир Путин и Володимир Зеленски. Какви са бъдещите договорки? Защо намесват във военния конфликт българите гагаузи от Молдова, които са християни! Не забравяйте, че гагаузите българи са мразени в онзи регион! Не забравяйте, че Румъния иска да присъедини Южна Добруджа и Молдова в своите предели от години! Каква е договорката на Кирил Петков с военния министър на САЩ за Южна Добруджа и защо там вече е милитаризирана зона?
Задава се ново разделение на Стария континент – Европа на старите демократични нации на запад и Европа на конфедерациите – на изток!
Случващото се в Република Украйна може да се представи като изкуствена гражданска война, създадена от Великите сили между два народа с еднакви корени.
Във военно-политически аспект трябва да запазим неутралитет! Както го правят и други държави, членки на НАТО! Напълно възможно е екстремистки настроени елементи от националистически групи да намерят временно пребиваване в България!
Гражданска война има, когато между два народа с еднаква етническа принадлежност и етнически корен се създават социокултурни и икономически проблеми. Ето защо участието на други държави в тези граждански междуособици ще се тълкува, при всички случаи, като груба намеса във взаимоотношенията на тези два братски народа – украинския и руския. Когато днес говорим за Русия, Украйна и Беларус, нека не забравяме, че навремето те са били в състава на една от най-древните български държави -Стара Велика България, или наричана още Кубратова България, съществувала през първата половина на VII век. Така че в историко-политически и социално-културен смисъл може да се твърди, че те са наши братски народи. Московското, Новгородското и Киевското княжество са били част от българската държавност и култура. Всичко онова, което ни свързва с братските народи в Украйна, Русия и Беларус трябва да стои в основите на нашата позиция!
В момента е много важно българските ни сънародници от Украйна да получат българско гражданство. И да се вземат спешни мерки за интеграцията им в нашето общество – колкото е възможно по-бързо. В този аспект е необходимо правителството ни спешно да направи програма и тя да бъде финансово осигурена.
Не трябва да се намесваме в тази гражданска война с военно-политически мерки или участия по никакъв начин!
Това означава да не даваме каквото и да е въоръжение от българска страна, нито да участваме под формата на военни съветници и български военни части в тази гражданска война. Да не предоставяме в никакъв случай наши военни бази за извършването на операции с военен характер. Да не допускаме наши пристанища да бъдат използвани за военни цели в този конфликт. Във военно-политически аспект трябва да запазим неутралитет!
Според официалните данни до днес над 100 000 бежанци от Украйна са преминали на територията на България. Половината от тях са се установили у нас. Искам да подчертая, че огромната част от тези украинци са хора с пари у себе си, притежаващи джипове! Средният размер на месечен хонорар на украинско семейство за апартамент в Бургас е 1200 евро. Никое от тези украински семейства не се пазари за намаление на цената! Напомням, че синовете, братята и мъжете на тези „бежанци“ са части от фашизираната хунта на „Бандеровците“. Това е индикатор, че при липсата на капацитет в системата по граничния ни и митническия контрол е напълно възможно у нас да влизат и участници в неонацистките групировки под формата на бежанци!
Към момента имаме по-малко от 5 милиона етнически българи. А в сегашната тотална криза във всяко направление – социалн​о, политическ​о, икономическ​о и културно, това може да доведе до създаването на еврорегиони.

Случващото се с Украйна е напът да стане и в България. Там се върви към създаването на конфедерация от региони – Федеративна република Украйна с четири анклава по границата с Полша, Унгария, Румъния и Словакия. Факт е, че в Молдова на запад вече има много заселници – бежанци от украинската криза. А Молдова е една от най-бедните държави, по-бедна дори от България.

Следващият етап е създаване на основата на конфедеративния принцип на конфедерация Молдова с еврорегиона Добруджа, включващ Северна Добруджа и Южна Добруджа – българската част на Добруджа. За център на тази конфедерация се предвижда град Констанца. След 2-3 години ще дойде времето за създаването на друга конфедерация. Това ще се случи с Република Турция. Тя ще включва новосъздаден кюрдски анклав, еврорегион Тракия (Одрински и Лозенградски вилает) и т.нар. Севернокипърска турска република. САЩ ще използват гръцкото пристанище в Александруполис като отправна точка за около 6000 войници и с пълна военна екипировка за десантни операции. С черноморската си брегова линия двете страни ​- България и Румъния – се смятат за държави на НАТО от първа линия по отношение на конфликта Украйна-Русия. Вероятно столицата на бъдещата Турска конфедерация ще бъде град Александруполис. Предвижда се трети етап на създаване на еврорегион Македония, включващ Република Северна Македония, Пиринския край и Република Кипър, и т.нар. „Гръцка Македония“ с център Тесалоники.
И така в един момент след 2025 година ще имаме по подобие на Косово -помашка автономна област (анклав) с център Кърджали, а България я очаква конфедеративно държавно устройство на управление.
Преди доста време ЕС издигна тезата „Европа на регионите”. Отпреди 7-8 години пък се говореше за Европа на нациите. В момента двете тези се равнопоставят. Той никога вече няма да бъде в тази цялост, която познаваме. Новата „конструкция“ е той да се раздели на ЕС на нациите – това са старите демокрации: Франция, Германия и др. А в същото време за държавите от югоизточната част на Европа се предвижда да са с конфедеративно управление.
Българите трябва да осъзнаят културно-историческото си значение и да не позволяваме разделението на България! Не трябва да се позволява повече българи да напускат страната ни и да не допускаме каквито и да е бежанци по българските земи! Спрете да се делите на русофили, русофоби и всякакви фили и фоби! Предстои преразпределение на границите на Европа, а случващото е плод на съвместна работа на Великите сили като САЩ, Русия, Турция, Украйна, Китай! Не осъзнаете ли товва… сме загубени!

Ние, българите, в този момент трябва да защитаваме националните си интереси и националния си суверенитет! Нека не забравяме, че ние, българите, сме в основата на човешката цивилизация по всеобщото признание на световноизвестни държавници, политици, научни и културни дейци!

 382 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)