ЗА СЛУЧИЛОТО СЕ НА 3 МАРТ, УКРАЙНА И РУСИЯ!

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ние българите трябва да изразяваме национална българска позиция!

Аз се гордея, че съм българин, защото не съм русофоб, но още повече се гордея, че съм българин, защото не съм русофил!
От гледна точка на националните ни интереси и политическата ситуация, която вече се разраства не само в Европа, но и страни от евразийския съюз вземат държавно публично становище включително и неутралитет!
Паметникът на Свободата на връх Шипка има по-голямо значение дори от паметника на Свободата в САЩ!Това не е само нашата признателност на саможертвата на достойните наши предци опълченци, но това е израз на отношението ни към демокрацията, свободата, равенството и братството, което е в основата на българската държавност още от нейното създаване!Ние трябва да се гордеем, че сме българи, защото сме най-ранната държава в Европа, но и в това петвековно османско иго сме запазили нашата същност! Подчертавам, че позицията, която трябва да изразяваме е отношението ни към държавите Беларус, Украйна и Русия. Нека не забравят българите, че те са били в състава на една от древните български държави Стара Велика България от втората половина на седми век – така наречената Кубратова България – те са Московско, Новгородско и Киевско княжество и са били част от българската държавност и култура. Когато говорим от наша позиция като българи и държава България, трябва да оценяваме историческите факти такива каквито са и да не се подвеждаме по различни преди всичко едностранчиви и политически ангажирани тези, а да защитаваме нашето достойнство, както са го защитавали нашите предци! Това, което се случи на 3 март на връх Шипка на Паметника на Свободата е скверно. То бе предизвикано от едни самозабравили се патриотари! По този начин се излагаме като държава и народ пред света! Освен партийнополитически припирни и закачки нямаше официално становище и от страна на президентството, и други институции…

Относно Украйна И Русия…

Тези, които знаят какво се случва, а не тези, които коментират след събитията знаят Истината за Украйна и Русия. Те знаят и какво е научното съдържание на понятието война и какво е юридическото й значение. Това, което се оценява като война в Украйна днес… не е война! Това са военни операции срещу радикалните национлаисти, наследниците на Степан Бандера ( 1909 -1959) – фашист по начина и действията си по време на Втората световна война! Това, което се извършва от страна на различните неонацистки групировки са предимно с наемници! Повтарям, че това не е война! Случващото се днес в източната част на Украйна не се извършва от редовните руски войски, а от страна на милицията на Донецка и Логанска народни република. Те са в състава на руската федерация. Ние в България не получаваме истинска информация по отношение на истинските процеси и събития там. Над 6 милиона лъжливи новини и над 500 платени сайтове, и по данни на различни неангажирани сайтове с бивши разузнавачи са финансирани с над 5 милиона долара! Не можем да вземаме страна по даден въпрос без да вземем информация от двете страни!
Цялата военна инфраструктура в Украйна е почти унищожена. Действията, които се водят в източната част на Украйна или по западната част на двете народни републики не се водят от редовни руски войски! Там няма руска армия! Още едно важно нещо е лъжата за унищожението на Запорожката атомна централа от руснаци! Има имената на четири ръководители, които са запалили учебния център. След това със сигнални ракети през нощта с дрон са снимали ,че това са ракети, които са изпратени от руските войски! Така излъгаха света, че руснаците направили опит да взривят атомната централа. Атомната Запорошка централа не е взривена, защото иначе щеше да бъде заразен половин сибир! Този акт беше направен по нареждане на Володимир Зеленски, за да може да се стационират през това време ракети с ядрено оръжие! Украйна няма капацитет да поддържа тази технология! Това означава, че други ще командват и поддържат ядрената техника!

НАЙ-ГОЛЯМАТА ЖЕРТВА НА ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА В УКРАЙНА ЩЕ БЪДЕ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ! ТОЙ ВЕЧЕ НЯМА ДА БЪДЕ В ТАЗИ ЦЯЛОСТ! ЩЕ ИМА ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ НА СТАРИТЕ ДЕМОКРАЦИИ И СЛЕДВАЩОТО СА ЕВРОРЕГИОНИ. ПОДЧЕРТАВАМ, ЧЕ ТОВА НЕ Е НА ПУТИН РЕШЕНИЕ! ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ ФЕДЕРАТИВНА РЕПУБЛИКА УКРАЙНА С ЧЕТИРИ АНКЛАВА!В БЪЛГАРИЯ СЕ ПРЕДВИЖДА ДА СТАНЕ СЪЩОТО! МИСЛЕТЕ!
В УКРАЙНА СА ЗАГИНАЛИ ПОВЕЧЕ ОТ 15 000 ДУШИ ОТ БАНДЕРОВЦИТЕ И НАД 100 ЗВЕРСКИ УБИТИ ДЕЦА! В БЪЛГАРИЯ ДНЕС ИМА ЦЕНЗУРА СРЕЩУ ИСТИНАТА! ЗАЩО СЕ ЗАБРАНЯВАТ РУСКИТЕ КАНАЛИ В БЪЛГАРИЯ!?
НИЕ БЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА ЗАЩИТАВАМЕ НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ, А НЕ ДА СЕ ЛАШКАМЕ В ЕДНА ИЛИ ДРУГА ПОСОКА!
НЕКА ВСИЧКИ ЗАПАЗЯТ СПОКОЙСТВИЕ И ХРИСТИЯНСКИТЕ ЦЕННОСТИ. А ОНОВА КОЕТО НИ СВЪРЗВА С БРАТКСИТЕ НАРОДИ В УКРАЙНА, РУСИЯ, БЕЛАРУС ДА СТОИ В ОСНОВИТЕ НА НАШАТА ПОЗИЦИЯ!

Публикация: Иван Тренев

Всички права запазени!

 860 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)