Христо Ботйов отново позлатен в Сорбоната!

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Христо Ботйов отново в Сорбоната!

 

2021 година е знакова за българите!

Щастлив съм, че успяхме да създадем копие на оргиналната „Златна книга на песните“, която се намира в Сорбоната! От 2022 година Христо Ботйов отново ще заеме достойното си място на гениален поет в библиотеката на парижкия университет Сорбона!

За да бъде почетен подобаващо и Георги Раковски – поставихме негова мисъл със златни букви, която да бъде увековечена в тази книга – шедьовър!

Благодаря на единствената фирма, която се застъпи и финансира тази наша мечта – Bolgarcapital.com, с която възстановяваме културно – историческият феномен на България – поет – революционер – Христо Ботйов, с цел да стане достояние на всеки посетител, уважил това забележително културно – просветно заведение – Сорбоната! Благодаря и на единственото издателство в България,което с радост пое инициативата да състави и издаде такава книга, на майстор – дърворезбар Николай Симеонов, както и на родолюбивата българка от Париж Мария Лазарова.

В тази книга са възстановени стихове на световни велики поети и ще бъдат дописвани в бъдеще такива със златни букви!

Изказваме своето дълбоко уважение и благодарност към ръководството на Сорбоната, така и към Държавното ръководство на Република Франция за този културен мост между държавите!

автор: Иван Тренев

 462 Посетена,  2 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)