КАКВА Е ВРЪЗКАТА НА СВЕЩЕНИЯ КОННИК С КАЙЛАШ, ШАМБАЛА – ДРЕВНАТА ДЪРЖАВА НА БЪЛГАРИТЕ

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

КАКВА Е ВРЪЗКАТА НА СВЕЩЕНИЯ КОННИК С КАЙЛАШ,ШАМБАЛА – ДРЕВНАТА ДЪРЖАВА НА БЪЛГАРИТЕ!

Айнщайн казва, че наука без религия е сляпа, а религия без наука е куца!

КАКВА Е ВРЪЗКАТА НА СВЕЩЕНИЯ КОННИК В МАДАРА С КАЙЛАШ, ШАМБАЛА – ДРЕВНАТА ДЪРЖАВА НА БЪЛГАРИТЕ, КОИ СА АРИИТЕ?
Трябва да се намери истинска методология да изследваме нашето културно историческо наследство по начин, по който не са откъснати епохи, хронологии, периоди!
Планината в Тибет, където се намира т.н. център на вселената, а именно връх Кайлаш на санскрит(древен български език) се нарича „Хем Мадари“.Такава планина със същото име „Хем Мадари“ се намира на територията на Ислямска Република Иран! Хем Мадари на санскрит означава – „Златната, Мъдрата планина.“От там е и думата мъдрост в България, от там е и думата мать – майка, mother на английски – Великата Богиня Майка,която по-късно става Сибела,Кибела, Артемида(в гръцката митология), Хера и т.н. Великата Богиня Майка(Земята Майка) се опложда от Великия Бог „РА“. Той е персонофициран като „Свещения конник.“ Известната ритуална сцена на „Свещенния конник“ или наричан още грешно (Тракийски конник) е канонизиран още в античността! Затова първоначално и на Мадарските скали е бил изобразен „Мадарския конник“( древнобългарски). Подобна планина има в Северен Афганистан, наричан Белоджистан ( „Бело -Стан“или „Бел/Бол“, от която е в основата на наименованието българи, а „Стан“ означава – държава). Там фондация „Тангра-Танакра“ направи изследователски поход и заснеха подобен барелеф в планината на Северен Афганистан,която се нарича на санскрит също „Хем Мадари“. Известно е, че аналог на „Мадарския конник“ (т.е. Свещения конник,Богът на слънцето) се намира в района на тази планина в територията на Ислямска Република Афганистан. На арабски тази планина се нарича „Тенериф“. Тази планина също има аналог на скални барелефи на конника- войн. По-късно този мит за свещения конник-бог преминава в гръцката и римската митология. Свещенният конник символизира и спасителя на душите ( конникът, който брани чиистотата – БОГ РА! АРИТЕ СА ХОРАТА, КОИТО ПОСТИГАТ СЕДЕМТЕ ДОБРОДЕТЕЛЯ! Ние единствено сме запазили Хора – Хор – Ра – от сина на Изида и Озирис – земята и слънцето. Затова сме запазили стари думи от основния речников фонд – хортувам, хоро, хора, знамето значи хоругва, хоревод – т.е. „да водиш“. Българите са богоизбрани. Арии произлиза от арете – чистата енергия, която съдържа седемте добродетеля!
В гръцката митология той се нарича – Арес, защото „Ар“ е окончанието на БългАРия, БавАРия, УнгАРия. Където се съдържа частицата „АР“ – това са т.н. АРИЙЦИ – хората, които са свещени по своята морална чистота. Допринасят и се самоусъвършенстват в своите си изяви като социални същества в древността и се съпричисляват да бъдат подобни на Бог „РА“. Частицата „Ар“ е обратното на бог „Ра“. Означава едно и също! Ранният санскрит или по-правилно „самскрит“ е език на древните българи. Той идва от думите „Само и скрит“ ( езикът на Само – първият известен по документи в китайсктите хроники още от 2137 г. пр.Р.Хр. владетел на самнитите(древните българи), чиято държава е Шамбала! Самнитите българи са потомци на Бог Ра. В протосанскрит се пише обратно от ляво надясно. По подобие евреите пишат на иврит ( от ляво надясно, а се чете от дясно наляво). Евреите са етноним – т.е. онази социална каста ,която е била жреческата каста и е обслужвала първия монотеистичен Бог Залмоксис, който по-късно гърците вземат като Зевс, арабите и малоазийците го вземат като Зороастра – това е същият „Зиези“, от когото произлизат българите в „Анонимния латински хронограф“ от 354г., където пише „българите произхождат от Зиези“. Бог Ра е Арес при гърците, а Залмоксис – отново при гърците. Това е „Зиези“ от превода на латински от санскрит и Бог Загрей“ от нашия български фолклор. Зиези, Залмоксис са известни като Бог Загрей, защото топли светлината,слънцето. Това е ореолът – зората. Затова се нарича Зороастр – Зора и Астра(звезда). По този начин: Ра, Арес, Залмоксис, Зевс, Зороастр – всичко това е едно и също нещо! Свещеният конник-Бог, който при определени условия на 22 март(пролетното слънцестоене) опложда Майката Земя – идва пролет и лято. На 22 декември е зимното слънцестоене. В този смисъл първоначално Тракийският( древнобългарски) конник е представлявал Свещенният конник Ра, Арес. В последствие изображението на Мадарския конник има 22 теории какво представлява той. Голямото изображение на Бог Залмоксис като конник е било допълнително оформено по подобие на римските императори Августи, защото римските императори са се съпричислявали с бог Ра. Така и преди приемането на християнството от българите в средата на 1 век те са се обожествявали по подобие. Тези българи, които са били преди Атила(Авитохол) от Именник на Българските Канове) са имали култ да се обожествяват по подобие на римските императори. Този конник е допълнително променен и така са се обожествявали дълго време.
Това си е древнобългарска традиция. Управителят Кан да е главния жрец! Това го има още ог Златния гроб – Варненския неолитен некропол. Това е съчетаването на управленските с религиозните задължения. В тази връзка „Мадърски конник“ представлява отражение на религиозната история на древните българи още преди и след Христа. Тоест в древността и античността. А самата планина „Мадъри“ е част от планинската верига на Стара Планина, а цялото название се нарича Хем Мадари. Същото каквото има в Тибет, в Шумер, в Иран – названието означава „Златната планина.“ Стара Планина(Златна планина) по късно става Хемус. Масонството произтича от учението на древните българи и на Орфей. Гърците заемстват от българската митология и наричат Орфей – Дионис, а римляните наричат Дионис – Аполон.

 1,835 Посетена,  3 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)