Косите ще ви настръхнат, даже да сте плешиви, от шокиращи факти в нова книга на пловдивско издателство

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Косите ще ви настръхнат, даже да сте плешиви, от шокиращи факти в нова книга на пловдивско издателство

Няма как да не ви настръхнат косите, даже и да сте плешиви, докато четете новата книга на пловдивското издателство НИТОН на Николай Тончев. Заглавието й на първо четене не подсказва, че читателите ги очакват шокиращи разкрития, свързани с най-забележителните личности в нашата история. Оказва се, че за мнозина от т.нар. национални герои, сме били напълно заблуждавани в учебниците по история и останалите писания за тях. Скриваните истини ще ни шокират. Те са изложени в луксозното издание „Ролята на масонството в борбите за освобождение на българите от Османство иго“

Авторите, разбира се, не са случайни, ерудираността и обективността им е известна. Това са проф. д. ик.н Евгений Сачев – историк, Иван Тренев – нашумял изследовател и Александър Алексиев – колекционер на исторически документи и артефакти. Целта им изобщо не е била да ревизират някого. Тенденциозността абсолютно липсва. Заслугата им е, че след всяка тяхна статия се подрежда цялостната мозайка, която дава явна представа какво се е случвало в годините на българското Възраждане. И кой кой е в действителност. Показан без лустро, чието задача е била да се обработва историческата ни памет.
Във въведеноето е упоменато, че книгата съдържа НЕИЗВЕСТНИ факти за Софроний Врачански, титана Раковски, гениалния Ботев, спорната личност на Каравелов и Васил Левски – човекът Епоха.
Осветлява се ролята на българското и световното масонство в революционните борби за освобождението от османско иго. С главна тема – участието в събитията на Руската империя и останалите европейски държави, както и на Високата порта.

Бащата на национално-освободителното движение Георги Стойков Раковски е световно признат масон.
Идеите за „чиста и свята република“ на Васил Левски , са продиктувани от неговите масонски убеждения за братство, равенство и свобода. Заради това е смятан за враг на императорска Русия. Посветен е за масон през март 1861 г. Пратен е във Венеция и Манчестър да купи вапор /параход/, после е пратен в Лондон за връзки с английскте масони. Прочутият му бележник „Анджента“, скъпа вещ за българщината, е именно от посещението му в Англия.
Титанът Христо Ботев, заедно с други революционери във Влашко, са членували в масонското огнище /кръжец/ , ръководено от световноизвестния масон, революционер и политик Судзиловски. За него Ботйов пише „моят вехт съученик“. Масонът генерал Кишелски подарява бойна сабя на Ботев, с инкрустирани върху дръжката името на поета-революционер и планираната дата на въстанието „11 майя 1876 год“
Верни последователи на масоните са и Захарий Стоянов, княз Александър Батемберг, Стефан Стамболов, Ванче Михайлов

Съединението на Княжество България и Източна Румелия, както и борбите за присъединяването на българите от Македония и Одринско, се осъществяват с прякото участие на Свободните зидари.
На гроба на Яне Сандански, който също е масон, пише: „Робът се бори за свобода, а свободни за съвършенсгво.“ Това е масонско послание, което се разпространява на различни езици по целия свят.
Факт е, че денят „3 март“ е включен в празничния календар на Турция. Известно е, че на 3 март 1924 година масонът Мустафа Кемал Ататюрк слага край на Османската империя. На този ден е обявено началото на турската република.
А защо ще бъдем шокирани от новата книга на издателство НИТОН? Публикуваме извадки от нея:
1.“С парите на Османската разузнавателна служба /Черен кабинет/ се финансирали редица инициативи, свързани с национално-освободителното движение. Закупуват се оръжия, финансира се първата обиколка на Васил Левски от Дунав, пред Влашко, Търново, Бургас, Цариград. И вестник „Дунавска заря“, издаван от Добри Войников. Във вестника са се писали пропагандни материали срещу Високата порта! Османските и българските масони са искали да реформират Турция.
2. Известната снимка с череп и кости, на която са Ботев, Никола Славков и Иван Драсов, е доказателство за масонските въжделения на поета-революционер.
Иван Кишелски е първият българин-генерал на руска служба. Той е масон. Доставя оръжие на Ботевата чета. Автор е на първата българска военна книга „Успешен бой за борба с турците“. Ботев ползва книгата при формирането на четата, както и за прилагането на военна тактика в мисията „Радецки-Козлодуй“.
3.През 1861 година Раковски пише: Християните никога няма да забравят тази афера от сега та на веки, че Русия е причина за население на варвари помежду им. Само за едно десетилетие /между 1856 и 1857/ в българските земи, „освободени“ от българските изселници, се заселват 350 000- 400 000 татари, черкези, абази и разни севернокавказки народности. Не се занимаат със земеделие и сковъдство. Грабят, безчинсват, оскверняват църкви, обезчестяват жени, като отмъщение за загубите при московците.

Раковски, с помощта на Тодор Икономов, прави реалност една малка книжка „Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите“.
Икономов си спомня: „Отпечатването на брошурата се постигна с мното затруднения. Предателството на Христо Георгиев и на някои други хора доведе до изземването на 3000 копия. Тези предатели си сложиха ръцете на брошурата, като уведомиха руския консул Офенбург.“
Шефът на Азиатския департамент в Русия ген. Стремоухов препоръчва Раковски като „извънредно способен, „човек, привързан към крайните мерки за постигането на неговата цел“, следва да бъде „обезвреден“ с платена работа в Петербург. Тогава васална на Русия Сърбия спира вестника на Раковски „Дунавски лебед“.
4.Азиатският департамент е досущ като османския Черен кабинет. Задължително трябва да събираш сведения, да душиш като хрътка, да вербуваш продажници, да плащаш подкупи. 22-годишният Любен Каравелов от Копривщица, със секретното указание №509 от 8 февруари 1857 г. , става част от „славяните“ в руските учебни заведения. Руският консул в Одрин щателно събира сведения за него. Започва „слушателският“ 9-годишен обучителен период на Каравелов, с прозвище „южен славянин“.
През 1867 „безгрижният вечен студент“ започва дейност в Белград като кореспондент в руския вестник „Голос“. Пише обемист роман, вероятно със славянска цел, от 550 страници, които са сътворени за 5 месеца на руски език и непоказани никога в България.
С цел да бъде български революционер, Каравелов създава в Белград някакъв комитет, който нарича „Таен български“. Краде печата на Раковски, който още е в жив и го ползва като свой. Присвоява и бойното знаме на Първата българска легия. Присвоява разработената от войводата Раковски четническа тактика да освобождение и я оповестява като своя. След време, когато Греков запитал Каравелов: „Обясни ми, защо по-лани, когато нямаше нищо готово, ти канеше Левски да повдигне революция?“, отговорът е смайващ: “Това беше руска работа!“.
5. Панайот Хитов приеме сръбското предложение да стане сръбски войник. Ще му се заплаща по 65 динара и половина на месец, за да държи чета в Сърбия за сръбски нужди. След като четата се разпуща, Панайот Хитов се установява в Белград със сръбска пенсия.
6. В секретния архив на руското ГРУ се съхраняват документи, свързани с българското национално-освободително движение. Според тях истинското име на Георги Бенковски е Стоян Георгиев Панайотов и той е панагюрец. Бил е руски хусар с чин ротмистър и агент на Трето отделение.
7. Съществуват автентични документи, че Захари Стоянов, Стефан Стамболов, Никола Обретенов, Стоян Заимов и други съратници са били щатни османски шпиони. Членове на тайното общество „Дьонме“ – думата на османотурски означава „обърнати“, тоест „ренегати“.
Захарий Стоянов остава неотлъчно до войводата Георги Бенковски до последния му миг. Малко известен е фактът, че сам отива да търси храна в една кошара при някакъв тетевенски циганин-мюсюлманин. Не се знае какво е говорил с циганите, но се връща с празни ръце. Удобен момент за извършване на предателство.

Най-странният факт е убийството на Бенковски на река Костина. На мостчето стъпват дядо Вълчо Мечката, войводата Бенковски, отец Кирил Слепов, Стефо Далматинеца и Захарий Стоянов. Дядо Вълчо изведнъж ляга на земята, сигурно е уговорено с потераджите, Бенковски, отец Кирил и Далматинеца са надупчени на решето.
Захарий Стоянов остава жив, въпреки добрата видимост. Дори видял как тежко раненият Бенковски изважда револвера и се самоубива.
Орчо войвода е разказал историята за предателството на Захарий Стоянов. Орчо и знеменосецът Крайчо Самоходов са писали писмо на Захарий, в което то заплашват, че „ще му резнат кратуната, яко прадажният му крак стъпи отново в Панагюреще. После го пребиват в Стрелча. Щели да го убият, но жандарми го спасяват. В крайна сметка Орчо войвода отмъщава за смъртта на Георги Бенковски, като отравя Захарий Стоянов в един хотел в Париж.
8. Филип Тотю и Панайот Хитов били главни аджари на българското тайно общество Талвидари, към което са били всички хайдути, революционери и комити. Васил Кунчев бил и талвидар – талвидарите са древно тайно българско общество, което пази историята и съкровищата на всички български царста. Наричат ги Пазителите и Ключарите. А ръководител на Левски е бил Теофан Райнов, който е създал такава международна шпионска организация, каквато днешните разузнавателни агенции не могат да мечтаят. Тя е работила тясно с руското Трето отделение. С агентурно име “Иван“ Теофан Райнов и колеги създават първата организация в България за шпионаж и контрашпионаж. Райнов „подкупва“ български революционери с османски пари.

Всичката информация за национално-освободителното ни движение се намира в секретния исторически архив на руското ГРУ /старото КГБ б.р./
Има още факти в книгата „Ролята на масонството в борбите за освобождение на българите от Османство иго“, които въздействат потрисащо. Истината е много болезнена. Някои може да го приемат като кощунство. А скриването досега на тези истини какво е?

Публикация: Динко Иванов

 2,357 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)