Външно министерство Русия: Ситуацията с Навални постави под въпрос възможността за изграждане на диалог с ЕС

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Външно министерство Русия: Ситуацията с Навални постави под въпрос възможността за изграждане на диалог с ЕС

28 януари 2021-Нюз Фронт.

Ситуацията с Алексей Навални постави под съмнение самата възможност за изграждане на по-нататъшно сътрудничество между Руската Федерация и Европейския съюз. Това съобщи в сряда руското външно министерство.

Както посочиха от министерството, 2020 година ще бъде запомнена със сериозен спад в отношенията между Руската Федерация и Европейския съюз — ЕС продължи своята санкционна политика, «подлагайки руснаците и бизнеса на противоправни ограничения».

«Те се намесиха във вътрешните работи на съюзната ни Беларус. Апогей на недружелюбните стъпки бяха действията във връзка с така нареченото отравяне на Алексей Навални, което постави под въпрос самата възможност за изграждане на по-нататъшно сътрудничество с Европейския съюз,» подчертаха от руското външно министерство.

От минисерството отбелязаха, че въпреки признаването на неработоспособността на така наречените пет принципа на отношения с Русия, през годината „членовете на ЕС така и не успяха да започнат работа по тяхното преосмисляне“.

Навални, два пъти осъден за присвояване, бе обявен за издирване за множество нарушения на условията на наказанието по делото «Ив Роше».
Той беше задържан на 10 януари на летище Шереметиево, където кацна връщайки се Берлин. Съдът в Химки, Московска област го остави под арест до 15 февруари. На 2 февруари съдът трябва да вземе решение по искането за замяна на условната му присъда с реална.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви по-рано, че коментарите на западните политици относно завръщането на Навални в родината му имат за цел да «отклонят вниманието от дълбоката криза», в която се намират техните страни.

Ася Иванова – Зуан

 448 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)