Съветът за сигурност на РФ разказа защо Западът използва Навални

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Съветът за сигурност на РФ разказа защо Западът използва Навални

26 януари 2021-Нюз Фронт.

Блогърът Алексей Навални е необходим на Запада, за да дестабилизира ситуацията в Русия, заяви Николай Патрушев, секретар на Руския Съвет за сигурност.

В интервю за изданието «Аргументи и факти» Николай Патрушев коментира призива на сегашните украински власти да прекратят всички отношения с Русия, докато Москва не освободи Навални.

„Лицата, които в момента ръководят Украйна, направиха тези изявления в ущърб на интересите на собствения си народ и в съответствие с линията на поведение, разработена в чужбина.
И това не е изненадващо.
Западът се нуждае от този «лидер», за да дестабилизира ситуацията в Русия, за социални сътресения, стачки и нови «майдани». До какво може да доведе това, виждаме на примера на Украйна, която на практика е загубила своята независимост “, каза Патрушев.

Според него, Навални „многократно е нарушавал руското законодателство, извършвайки измами в особено големи размери. И като гражданин на Русия той трябва да носи отговорност за незаконната си дейност в съответствие със закона “.

По-рано в отговор на западни изявления за задържането на Алексей Навални официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова посъветва чуждестранните политици да зачитат руските закони и да не се месят във вътрешните дела на Русия, а да се занимават с проблемите в страните си.
Външният министър на РФ Сергей Лавров заяви, че изявленията на западните политици относно завръщането на блогъра в Русия имат за цел да отклонят вниманието от дълбоката криза, в която се намират техните страни.

Блогърът Алексей Навални се завърна в Русия от Германия на 17 януари и беше задържан на летище Шереметиево, тъй като бе издирван за многократни нарушения на изпитателния срок по дело за мошеничество. Съдът изпрати блогъра под арест за срок от един месец.

Ася Иванова-Зуан

 519 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)