Всички провокации на незаконните акции ще бъдат разследвани — Министерство на вътрешните работи на Русия

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Всички провокации на незаконните акции ще бъдат разследвани — Министерство на вътрешните работи на Русия

23 януари 2021-Нюз Фронт.

Руското министерство на вътрешните работи предупреди, че няма да пренебрегне нито един факт на провокативни действия по време на незаконните акции организирани от чуждестранните куратори на блогера Навални.

Както заяви официалният представител на ведомството Ирина Волк, всички случаи на неподчинение на служителите на реда, както и действия срещу тях, ще бъдат разследвани допълнително.

„Министерството на вътрешните работи на Русия предупреждава гражданите, които планират да участват в неразрешени публични събития, че всеки факт на провокативни действия срещу служителите на реда, осъществяващи защитата на обществения ред, или неспазване на техните законови изисквания ще бъде разследван отделно и ще получи подходящо правно оценка «, заяи генерал-майор Волк.

По-рано в интернет поддръжниците на Алексей Навални разпространиха призиви за несъгласувани акции в негова подкрепа на 23 януари. В отговор на това правоохранителните органи предупредиха за отговорността за участие в тези събития.
Интересен момент се оказа и разпространената информация от страна на посолството на САЩ в Русия, което публикува пълния списък на градовете в които се планират провокациите.

Ася Иванова-Зуан

 431 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)