Експерти от The National Interest нарекоха руските подводни дронове Посейдон „гениално оръжие“

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Експерти от The National Interest нарекоха руските подводни дронове Посейдон „гениално оръжие“

21 януари 2021-Нюз Фронт.

Руският ядрен подводен безпилотен самолет Посейдон може да се нарече „гениално оръжие“, тъй като самият факт на неговото съществуване оказва психологически натиск върху геополитическите съперници на Москва. Това е мнението на авторите на американското аналитично издание The National Interest, които публикуваха материал за Посейдон.

Както отбелязват американските военни експерти, ядреният подводен безпилотен самолет «Посейдон» дълго време се смята само за мит, но през 2016 година за Запада стана очевидно, че Русия наистина има това уникално оръжие.
Пентагонът осъзна реалността на проекта Посейдон, затова западните експерти започнаха задълбочено проучване на новите руски оръжия.

Нова публикация в NI отбелязва, че Посейдон се захранва от компактна атомна електроцентрала, способна бързо да достави дрон до всяка точка на света. В същото време дронът се движи под вода в напълно автономен режим, като избягва препятствия и се крие от прихващане.

С такива устройства на Русия може гарантирано да нанесе ядрени удари по птотивниците си, даже ако ядрените сили на Руската Федерация бъдат унищожени в самото начало на хипотетичен ядрен конфликт. Самият факт на съществуването на Посейдон ужасява противниците на Руската Федерация и в това отношение Посейдон е просто гениално оръжие “, пишат американските експерти.

Ася Иванова-Зуан

 465 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)