Премиерът на Армения Никол Пашинян се обърна официално към Владимир Путин с искане за помощ

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Премиерът на Армения Никол Пашинян се обърна официално към Владимир Путин с искане за помощ

Министър-председателят на Аремения Никол Пашинян изпрати писмо до президента на Русия Владимир Путин, в което се обръща с искане за незабавно започване на консултации за оказване на помощ на Армения въз основа на втория параграф от
«Договора за дружба, сътрудничество и взаимопомощ между Русия и Армения от 1997 година. Информацията съобщава прес-службата на арменското външно министерство.

В писмото министър-председателят на Армения представи подробно ситуацията в Нагорни Карабах, възникнала в резултат на азербайджанско-турската агресия, посочвайки нови предизвикателства.
По-специално Пашинян представи обстоятелствата по прехвърлянето на чуждестранни въоръжени терористи от Близкия изток и тяхното участие във военните действия срещу Нагорни Карабах.

Вземайки предвид приближаването на военните действия към арменската граница и фактите за посегателства на територията на Република Армения, министър-председателят на Република Армения призова президента на Руската Федерация за незабавни консултации, за да се определи вида и размера на помощта, която Руската Федерация може да предостави на Република Армения, за да гарантира нейната сигурност въз основа на относно съюзническите отношения между Армения и Русия и член 2 от «Договора за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ» от 29 август 1997 година.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 685 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)