Президентът на Русия Владимир Путин с обръщение към Армения и Азербайджан по повод карабахския конфликт

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Президентът на Русия Владимир Путин с обръщение към Армения и Азербайджан по повод карабахския конфликт

Президентът на Русия Владимир Путин направи изявление по ситуацията с Нагорни Карабах, призовавайки участниците в конфликта към незабавно прекратяване на бойните действия от хуманитарни съображения.

Както съобщават от прес-службата на Кремъл руският лидер е провел телефонни преговори с президента на Азербайджан Илхам Алиев и премиер-министърът на Армения Никол Пашинян. Руският президент посочи необходимостта от прекратяването на боевете в региона, за да се разменят пленниците и телата на загиналите

„След поредица от телефонни разговори с президента на Република Азербайджан Илхам Алиев и министър-председателя на Република Армения Никол Пашинян, президентът на Русия се обръща с призив за прекратяване на военните действия в зоната на конфликта в Нагорни Карабах, по хуманитарни съображения, с цел обмен на телата на загиналите и пленните.

Президентът на Русия Владимир Путин с обръщение към Армения и Азербайджан по повод карабахския конфликт

На 9 октомври 2020 година външните министри на Азербайджан и Армения са поканени в Москва да проведат консултации по тези въпроси с посредничеството на министъра на външните работи на Русия. «

Външните министри на Азербайджан и Армения са поканени в Москва на 9 октомври, за провеждане на консултации по тези въпроси с посредничеството на руския външен министър “, заяви Кремъл.

На 27 септември сутрина Азербайджан извърши нападение на Република Арцах (Република Нагорни Карабах), боевете продължават по цялата линия на контакт.

Гражданската инфраструктура и мирните жители, включително тези в столицата на НКР Степанакерт и други градове, също са подложени на обстрел и удари от азербайджански БПЛА. Терористи от Сирия и Либия, както и турски самолети и безпилотни летателни апарати се бият на страната на Азербайджан.
Сред загиналите има мирни жители. Обстрелите продължават.

Продължаваме да следим обстановката и да ви информираме, очаквайте подробности в развитие.

Aвтор: Ася Иванова – Зуан

 579 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)