Президентът на Сърбия: Западът не ни предложи нищо друго, освен унижение

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Президентът на Сърбия: Западът не ни предложи нищо друго, освен унижение

05.10.2020 14:21

Споделено на

5 октомври 2020-Нюз Фронт.

На преговорите за Косово Западът не предлага на Белград нищо друго освен унижение. Това заяви сръбският президент Александър Вучич в интервю за австрийския вестник Kleine Zeitung.

Той нарече «празни думи» изявленията, че признаването от Сърбия на самопровъзгласилата се република ще ускори процеса на нейната европейска интеграция.

Президентът на Сърбия: Западът не ни предложи нищо друго, освен унижение

„Казват ни:„ гласувайте за независимостта на Косово и тогава пътят към ЕС ще стане по-лесен “. Това са празни думи! Никой не може да ни гарантира членство в ЕС в замяна.

Никой не ни казва, че Сърбия ще получи в обмен Косово — нито Общността на сръбските общини, или нещо друго. Това важи и за статута на нашите църкви и манастири “, каза Александър Вучич.

Той подчерта, че никой не може да принуди Белград да признае Косово и да не получи нищо за това.

Сръбският лидер отбеляза, че сърбите и албанците могат да живеят заедно, просто трябва да се намери компромис и да се мисли за бъдещето.

В същото време Александър Вучич заяви, че е против замразените конфликти, защото хората просто ги оставят на децата си и всеки замразен конфликт може лесно да пламне отново, както може да види в ситуацията с Нагорни Карабах.

Ася Иванова-Зуан

 521 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)