ОТНОСНО СТАТУЯТА ПРЕД БИВШИЯ ПАРТИЕН ДОМ В СОФИЯ И ПОЖЕЛАНИЕТО НА КМЕТА СОФИЯНСКИ ЗА СЪДБАТА НА СОФИЯ – РЕСПЕКТИВНО БЪЛГАРИЯ!

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

ОТНОСНО СТАТУЯТА ПРЕД БИВШИЯ ПАРТИЕН ДОМ В СОФИЯ И ПОЖЕЛАНИЕТО НА КМЕТА СОФИЯНСКИ ЗА СЪДБАТА НА СОФИЯ – РЕСПЕКТИВНО БЪЛГАРИЯ!

НИЕ СМЕ НОСИТЕЛИТЕ НА ПЪРВАТА МОНОТЕИСТИЧНА РЕЛИГИЯ В СВЕТА!

Крайно време е българите да разберат своето минало и да помислят за своето бъдеще!
Аз мисля, че трябва да бъде демонтиран този паметник и на негово място да бъде сложен паметник, символизиращ българщината и хилядолетната история на България, Стефан Софиянски трябва да бъде поставен пред народен съд!

Монументът, грешно наречен “ Света София“ в сърцето на столицата на България е емблема на една пошла гавра в преходната България! Една от най-грозните безвкусни творби! Това е в разрез с всички български традиции! Не случайно наричат този паметник „Каката на Софиянски“, защото той е кмета, който постави това грозно чучело в центъра на София! Целта на този паметник е да символизира смъртта! Но и по този начин символизира застрашаващо срещу “ Народното събрание“- умиращата българска държавност!

Цялата статуя е в тъмен гранит, облечена в черно!
Златото върху лицето ѝ е погребална маска, а кухите очни ябълки напомнят на шумерското божество Лилит, което покровителства проституцията. Птицата на ръката ѝ всъщност не е сова, която символизира мъдрост, а кукумявка, която в народната митология е вестител на смъртта. през ефирната материя според някои наблюдатели прозира и фалос (вероятно като инструмент на западната либерална пропаганда), а на всичкото отгоре тя съвсем очевидно не носи и сутиен. венецът, който по принцип е лавров, според интерпретацията на критиците е погребален, докато античните монети, която тя стиска в другата си ръка, са предназначени да закриват очите на мъртвите.

КЪДЕ ЛИ ЩЕ ОТИДЕ СЕГА СТЕФАН СОФИЯНСКИ ? МОЖЕ БИ ПРИ НЕГОВИЯ ТЪСТ БАНДИТЪТ ВАСИЛ БОЖКОВ ?

Автор: Иван Тренев

 1,958 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)