Относно явлението Петър Ненков

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Не знам кои са били учителите на Петър Ненков. Изненадан съм,че той самият е учител. Стилът му извисява странно учителския език. Емоционален – бълбука и скача като пролетно поточе. Протестът му е манифестиращо приземен. Съобщава(ако написаното е лично) в ТРЕТО лице, че е публицист( въпрос на CV). Няма информация,че носи (с право ) джепане, че може да командва ( и кого?):
“Спрете този! Той е опасен!”
“Омерзението” му е патетично проверено( в употреба). Безпощаден към свободно зависимите телевизии как допускат ТОЗИ да говори “врели-некипели” за най-великите революционери Ботев, Левски, Раковски, Каравелов(Изглежда, че Петър Ненков не е осведомен, че първите трима сами са “свалили” звездичките от раменете си ). Особено омерзен е Петър Ненков,че най-големите български дарители Евлоги и Христо Георгиеви са оклеветени и неоценени.
Не съм “омерзен”
Не съм “потресен”
Сангвиник съм.
Поканен съм за отговор.
Времето отвява емоционалните пламъчета. Остават думите,които са измислени за разговор.
Ще забия първия жалон:

В 1934 г д-р Петър Цончев в книгата си за миналото на Габрово доказва, че д-р Никола Василиади( по български Василюв) завещава безусловно и единствено лично 12 700 000 лв( дванадесет милиона и седемстотин хиляди лв) на Евлоги Георгиев и д-р Георги Атанасович, и в завещанието дал указание за действие. Братът Евлоги Георгиев е ДАРЕН. Той не е ДАРИТЕЛ милионер.

На 16.11.2019 г в етера плува ВЪПРОС, изписва се в медиите:
“Защо пред Софийския университет стоят паметници на братя Георгиеви – втори братовчеди на Христо Ботев, а няма паметник на д-р Никола Василиади?”
Братът Христо Георгиев – главен деятел на “Добродетелната дружина”, активист на Азиатския департамент и руската имперска политика за гибелното преселение на видинските българи в Южна Русия, сърдечен доверител на парите на родолюбиви емигранти, в т.ч. и на милионите на Георги Раковски, с цел за Отечеството, както и притурки от руски потоци за вярна служба.
И той служи с османска помощ, иззема протестната Брошура на дипломата Раковски срещу преселението в Южна Русия и изгаря 3000 броя! Христо Георгиев е член и на “Черния кабинет”( османското ЦРУ), създадено да унищожи всички български комитети и революционери. Самият той за Ботев пише пред Найден Геров в писмо, че Ботев не става за нищо друго ,освен за един даскал, което било хайлазка работа! Същият казва за великите българи Васил Левски и Теофан Райнов,че за пари и майките си ще продадат!
Петър Ненков патетично заявява,че Христо и Евлоги Георгиеви Красят Университета. Петър Ненков е доволно следосвобожденски българин иновативна и европеизиран учител. Нищо ново под слънцето на Следосвобожденска България. Нищо ново в Българската цивилизация.
Аз пожелавам корав дух и як мускул.
Под скалпа е лична зона!
И днес,както вчера, както и утре ЖЪЛТИЯТ МЕТАЛ Е…

За “раздумка” със Стамболов:

“Народен бях дорде бях гол
И нямах хляб да ям
За народа си бях готов
И животът си да дам

Но видях аз: свободата
Парички не печели
Сал кражбата у хората
Лежи в меки постели

Ще стана аз човек почтен
Не ща съм вагабонтин
И аз ща да спусна корем
И пак… ща съм народен.”
(1875)

 2,424 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)