Какво ще се случи с Беларус?

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Какво ще се случи с Беларус?

Няма да има нищо. Ако няма нови сакрални жертви, емоционалният накал ще спадне.
Хората се измориха от протести. Те вече не стоят на кръстовища, вече не скачат по улиците.Човешката психика е така устроена, чене е в състояние да се намира продължително време в напрежение, работят защитни механизми.

Опозицията на Беларус няма силен лидер. Очевидно е, че Тихановская е говореща глава и марионетка, четяща текстове, написани от политически стратези и политтехнолози от телесуфльор от чужбина. Картата й е изиграна. Бита карта.

Ръце под формата на про бойци, които ръководят тълпата и координаторите, бяха отрязани. Трудно е да се сдобият с нови от Украйна, тъй като последна въвежда паспортей контрол на границата и получаването на паспорт от чужбина усложнява задачата.

Финансирането е отрязано. Много е трудно парите да преминат през засиления граничен контрол. А ревАлюцията изисква материална подкрепа.

Затова сега опозиционните зомбита се разхождат без ръце и глави.
Ето защо няма силова ескалация. Всичко може, разбира се, да се промени, но засега не стигат сили за превземане на важни инфраструктурни съоръжения и пълен контрол върху медиите, които изключват държавното излъчване, а без това няма резултат. Може да се ходи безкрайно дълго и безрезултатно.

Но и да се ходи и какво следва? Хората трябва да живеят, да работят, да плащат сметки и да хранят семействата си.
Тактиката за изтощаване на съществуващото правителство изтощава протестиращите в по-голяма степен.
Имаше жалък опит на Мария Колесникова „рус, предай се, апартаменти те чакат в плен“ с опит да привлече служителите на сигурността на страната на опозицията и да ги тласне към измяна, но с това тя само „се простреля в крака“.

Ако беше сработило, щяхме да се изправим пред гражданска война, но силите за сигурност са верни на дълг и клетва.

С теб сме до края «- чуваме от тях по посока на «Батька» ( начинът по който ласково наричат Лукашенко в Беларус и не само- бел.ред.)
Символът, под който се събраха и който ги обедини — знамето на бчб е справедливо почернено. Зелени и червени знамена се появиха в тълпата на опозицията, срещу която доскоро имаше неадекватна агресия.
Това е най-силната идеологическа победа.
Символите винаги са най-важният момент за консолидация на хората.

 

Силоваците взеха под надзора и контрола символите на Великата Отечествена война — стелата, където се намира Музеят на Великата Отечествена война.
Опозицията няма ясна програма
Ние сме всите за «харошае супрать усяго плахого» за всеки мислещ човек, е очевиден манипулативен безсистемен лозунг, под който човек може да направи всичко.

Най-силният удар върху опозицията бе нанесен от изплувалата програма — изстрел в главата на Беларус, с оттеглянето от ОДКБ, Евразийското икономическо пространство и присъединяването към НАТО. Сайтовете бяха изключени, но кешът остана.
Можете да намерите всичко това, което направих със собствените си ръце и се убедих в това.

Да, по принцип няма нищо освен емоции и в много отношения глупост, където бялото е черно, черното е черно, зеленото е черно, синьото е черн. Всичко е зле «живе Беларусь».
Общо взето май и с това до тук.

Обща последователност …

намираме противоречия, създаваме информационен фон, изостряме противоречията, намираме инфоповод за новини, извеждаме хората, координираме и организираме, провокираме силна ескалация, загряваме емоционална дъга, създаваме свещени жертви с ръцете на служители по сигурността, ако не, тогава създаваме със собствените си ръце — сву( самоделни взривни устройства), снайперисти, изостряме емоционалната дъга и т.н. на фона, ние заграбваме основните инфраструктурни съоръжения и медиите, създаваме фон за бягството на властта, ако е възможно, елиминираме лидера на властта, прекъсваме взаимодействието на правоохранителните органи, обещаваме амнистия на правоохранителнитее органи, които са дошли на наша страна, прехвърляме силови структури под наш контрол, изземваме арсенали, потискаме останалото съпротивление.

 

( журналист на CNN)

Ситуацията може, разбира се, да се промени, когато се появят трупове сред мирната опозиция, когато се появи анонимен снайперист или взрив в тълпата, така че властите да могат да бъдат обвинявани и да се повиши накалът на напрежението.

Въпреки че всичко върви към спадни доколко се контролира степента в актива на опозицията, там възникват съмнения и упадъчни настроения.

Neхта бълва съдържание, но вече не ги зарежда, имат нужда от мощен катализатор, изстрел на норепинефрин, а няма такъв стимулатор.
Относно проправителствените сили.
Контролът над инфраструктурата не е загубен, силовият компонент е верен на лидера.
Има силно усещане, че всичко е под контрол. Президентът показва решителност да защитава държавността до горчивия край.И като цяло е ясно, че Лукашенко има дух. И му стиска.

 

 
Автор:
Ася Иванова-Зуан

 842 Посетена,  2 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)