Sohu: Русия може да изпрати половината от американските самолетоносачи на дъното с един удар

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

24 август 2020-Нюз Фронт.

Китайските анализатори на изданието Sohu оцениха мощта на въоръжените сили на РФ. Двойка модернизирани руски стратегически бомбардировачи Ту-160М2 предизвиква сериозна загриженост в САЩ.

Два руски самолета Ту-160М2 извършиха тренировъчен полет, като едновременно нанесоха прецизен удар по условни цели. Американските медии отбелязват, че Русия е успяла значително да подобри самолета, който няма аналози в света по отношение на техническите характеристики още преди модернизацията, пише китайското издание.

Американски журналисти отбелязаха, че руският Ту-160М2 представлява голяма заплаха за САЩ и НАТО.

Самолетът може да използва свръхмодерни хиперзвукови оръжия и да носи на борда си поне шест ракети «Кинжал».
Тези ракети са способни да заобиколят противоракетната отбрана на потенциален противник и с един удар да потопят половината от американските самолетоносачи.

Една ракета Ту-160М2 ще бъде достатъчна, за да унищожи самолетоносач от разстояние от няколкостотин километра, добавят китайските анализатори.

Имайки предвид, че Ту-160М2 ще има пълен боекомплект «Кинжал», се оказва, че самолетът е способен да изведе от строя половината от американските самолетоносачи.

Освен това самолетът може да бъде въоръжен с ракети «Циркон», които представляват огромна заплаха за ВМС на САЩ.
Сега американците работят по създаването на система за противоракетна отбрана за противодействие на хиперзвуковото оръжие, но засега няма напредък в тази област.

Автор: Ася Иванов – Зуан

 676 Посетена,  2 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)