ОТНОСНО ТАКА НАРЕЧЕНАТА БЪЛГАРСКА СВЕТА ОБИТЕЛ “СВЕТА СОФИЯ” В ЦАРИГРАД.

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

От около 5 милиона българи в България не мога да твърдя,че ще намеря 5000, които знаят и могат да дадат информация за “Света София” в Цариград.

Защо?

През целия така наречен грешен “преход”не съм чул от никой държавник и “грешна” мисъл за същата “Света София”. Днес, когото Император Ердоган е решил в своя мегаполис Цариград – Истамбул да благоустрои града и съответно стареещата се и рушаща се старина “Света София” да я направи впечатляваща мюсюлманска обител, в България като след пороен дъжд изникнаха националисти,патриотари, православни и казаха: “ защо? Това е българска църква, българска старини, българска собственост…”
Питам: Български синковци, къде бяхте 35 години? Комунизмът, който в България не е съществувал, не е мислил за “Св.София”. Ние достатъчно го плюхме. Питам КЪДЕ Е БИЛ ИВАН КОСТОВ – ПРИВАТИЗАТОРЪТ, КЪДЕ Е БИЛ ПЕТЪР СТОЯНОВ-АМЕРИКЯНСКИЯТ МУСТАНГ, КЪДЕ БЕШЕ ГЕОРГИ ПРЪванов – БАШ ИСТОРИКЪТ, ЦАРО- БЪЛГАРОФИЛЪТ, СТАНИШЕВ-СТАНИМИШЕВ, И СТИГАМЕ ДО БАШ БЪЛГАРИНЪТ – ОЛИМПИЙСКИЯТ ШАМПИОН ПО КАРАТЕ, ВЕЛИКИЯТ БАНКЯНЧАНИН БОГБОЙКО БОРИСОВ, та чак сега, когато на император Ердоган му омръзна да гледа руината “Св. София”, реши да си я гепи. Нали се сещате – всяко нещо в България и в света има давност! Хем е българско, хем правителствата го забравиха.

Протестите вървят, но най-неизвестните православни изведнаж станаха православни попове. Най- големите търгаши – търговци ( от това число изключете пенсионери и деца) скочиха на “живот и смърт.” Кой ще даде пари да, за да си откупи от Император Ердоган църквата “Св. София” в мегаполиса Цариград- Истанбул. Щом няма такъв, тогава си мълчете!
НЕ ВИ Е ВИНОВЕН ЕРДОГАН! ВИЕ СИ ПРАВИТЕ ПИАР (пред Бог, сигурно). НО НЕ СТЕ НИКАКВИ БЪЛГАРИ-РОДОЛЮБЦИ,НИТО ПРАВОЛСАВНИ ХРИСТИЯНИ!
Поредния “много шум за нищо.”

ТЕЗИ,КОИТО НАЙ-МНГОГО ПРОТЕСТИРАТ ИМАТ НАЙ-ДЪЛБОКИ ДЖОБОВЕ,А СЪБУЖДАТ “НАРОДНИ СЪЛЗИЦИ”, КАТО КАТОЛИЧЕСКИ МИСИОНЕРИ В АФРИКА.

Публикация: Иван Тренев

 1,498 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)