СОФИЯ ПОД ВОДА СЛЕД ЖЕСТОКА БУРЯ!

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Жестока буря се изви в София малко след 21.00 часа.

Температурите рязко паднаха и се изсипа изключително силен и пороен дъжд, придружен от гръмотевици и светкавици. Поривите на вятъра също бяха много силни. Читатели на Novini.bg сигнализираха за множество наводнени улици и булеварди в целия град, които са се превърнали буквално в реки. Самите реки Владайска и Перловска преливат.
На много места е паднала и градушка, като тревните пространства са побелели като след паднал сняг. Столичани съобщават и за наводнени приземни етажи, мазета, балкони и автомобили. Наводнени са подлези и метростанции. Няма ток в редица квартали.

Най-силни са валежите в южните части на града. Затруднения на движението има на бул.“България“, както и на бул. „Цар Борис III“ и бул. „Никола Петков“ в посока кв. Княжево, където трамваите от линии 4, 5 и 11 ще въртят на бул.“Никола Петков“. Насочени са аварийните екипи на „Столичен електротранспорт“.

Читател на Novini.bg сигнализира, че повече от час и половина пробва безуспешно да се свърже с тел. 112, Гражданска защита, МВР, пожарната. На финала от Гражданска защита са вдигнали телефона и са отговорили, че към момента са получили над 160 сигнала за наводнения, включително и на болници.

 1,061 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)