КАКВА ЩЕ Е ЦЕНАТА?

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

КАКВА ЩЕ Е ЦЕНАТА?

Еврокомисарят по бюджета Йоханес Хан заяви, че заемът от 750 милиарда евро, който ЕС се кани да заеме за възстановяване на икономиките, има редица слабости – най-вече как ще се връща от всички страни членки.
И понеже ГМР вижда само на хоризонта едни милиарди, които ще харчи, но няма да връща, ние трябва да преценим много внимателно къде се набутваме. Защото тези 13 или 15 милиарда ще се разпределят между гербоизбраните, а заемите ще ги връща целият български народ.
Хан заяви, че или трябва двойно да се увеличи вноската на държавите в ЕС /за България е около милиард и триста на година в лева/, което означава да плащаме повече от два милиарда и половина лева на година за бюджета на ЕС, или да се повишат драстично данъците и да се въведат нови такива. Което и да е от двете, ще удари най-силно бедна България – най-бедната страна-членка на ЕС, с най-гладуващо и бедно население, където почти половината деца са в риск от бедност.
ЕС може да е полезен, когато начело на държавата стоят държавници. Но е направо вреден и дори смъртоносен, когато подкрепя престъпниците, които са начело на държавата ни. Защото, да не си правим илюзии, ГМР нямаше и един ден да се задържи на власт без подкрепата на ЕС и на САЩ.
Проблемът вече е на живот и смърт. Защото предстоят нови данъци, вноски, плащания, а българинът вече изнемогва и често не оцелява. Защото не се говори за увеличаване на заплати, пенсии, детски надбавки /който ги получава, разбира се/. А само за увеличаване на данъци, сметки, вноски и такси.
А да напомня, че освен, че цялата власт произтича от народа, народът ви плаща сметките, политици!!!
Елена Гунчева

 644 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)