В ДЪРЖАВАТА НА ИЛИТЕРАТИТЕ УЧИЛИЩАТА СА ИЗЛИШНИ

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

В ДЪРЖАВАТА НА ИЛИТЕРАТИТЕ УЧИЛИЩАТА СА ИЗЛИШНИ

Ден след като Онуй Илитератното се фоткаше пред строеж на ново училище и нагъваше баклавата на хората, се оказа, че едно училище се открива, десет се закриват. Училището в с. Михнево, Петричко, се закрива, защото нямало достатъчно деца. Държавата, в която управляват илитератите, бягали от училище, няма нужда от ученици и училища. Няма нужда дори от българи.
В Япония има гара и влак само за една ученичка. Толкова високо империята на слънцето оценява образованието. В България са закрити над 1000 училища за петнадесет години. А едно село без училище умира. Там повече деца не се раждат и не играят. Там хора не се връщат. И само чакали остават по местата, където е имало детски глъч и уроци.
Построихте фитнеси по опустелите села да усвоявате европейски пари. Но нямате пари да поддържате училище. Защото от там не може да се краде, нали?
А истината е още по-жестока – на вас ви трябва прост, необразован, лесно манипулируем народ. За да може да ви търпи и да ви се радва. Защото вие интелигентни хора не понасяте. Впрочем……и те не ви понасят. И са заплаха за вас.
В държавата на илитератите простотията е на пиедестал. А училищата – свърталища на бъдещата опозиция.
Елена Гунчева

 785 Посетена,  2 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)