180 години от рождението на Хаджи Димитър и Стефан Караджа!

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

180 години от рождението на Хаджи Димитър(10.5.1840 и Стефан Караджа(11.5.1840)!

Майките Им са обрекли синовете си на България в рамките на едно ГОЛЯМО денонощие от 48 часа.
Те са заедно до края и заедно изпълняват синовния си дълг към България. БЪЛАРИЯ ИМА ИСТОРИЯ. ХАДЖИ ДИМИТЪР И СТЕФАН КАРАДЖА СА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ, независимо всички фалшификации и скверни замисли, Българската история е жива в стари и нови писмена.

Почти комично на 9 май, прозвуча истеричната словесна канонада на г-жа Румяна Коларова-Коен, по БНТ при г-н Георги Любенов, че България няма история. Има само една Европа, Няма избор на победени и победители във Втората световна война! Какъв ти тук “Ден на победата!” Има “Ода на радостта” – дар от посрамената Германия – и – за да не остане назад и “Бай Ганьо” – Борисов не видя в Съюз ( Европейски СЪЮЗ) понятието “обединение”, взе че “подари” българския девиз “Обединението прави силата”. Ако това не е “прещипан” гръбнак – здраве му кажи.
Г-жа Коен е редно да се замисли защо в библейския “Изход” е “изличена” глава 43( за златния телец) в Библиите за “простосмъртните”. Защо израилевите синове се “развратиха” и Бог наказа Мойсей да издигне отново втори чифт плочи(които пак сътвори). Плочи на Откровението с Десетте Божи заповеди и … израилтяните насочиха към ТЯХНАТА – само ТЯХНАТА – земя . Нямаше никакви СЪЮЗИ с други.

ТОЛКОВА ЗА ИСТОРИЯТА НА СВЕТА, КЪДЕТО БЪЛГАРИТЕ СЕ РАЗПИСВАТ ОТ ДЪЛБОКА ДРЕВНОСТ.

СИНОВЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ – ХАДЖИ ДИМИТЪР И СТЕФАН КАРАДЖА, ЗАЕДНО СЪС 128 четници, в името на Отечеството загърбват всичко мило и живота си за едничката Народна свобода.
ТРЪГВАТ ПО ПЪТЯ НА БЕЗСМЪРТИЕТО. ТАМ, КЪДЕТО СА СТЪПИЛИ НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ – БЪЛГАРСКА -в община Ценово има белокаменна паметник. Има българска история.
Трябва ,за да я има България на Стефан Караджа, Хаджи Димитър, на Раковски Левски и Ботев. Трябвя българинът – ако се “определя” като българин – да пази българската чест и да пази Българското знаме. Не трябва да свежда глава пред оскърбителни и завоеватели!

Автор: Иван Тренев

 1,427 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)