Дистанционното обучение в българските училища по време на пандемия. Подготвени ли са учениците?

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

ДИСТАНЦИОННОТО ОБУЧЕНИЕ В БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ. ПОДГОТВЕНИ ЛИ СА УЧЕНИЦИТЕ?

Говори г-жа Емилия Богданова-Иванова – директор на Девета френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“- София пред Нова TV.

След карантинния период, г-жа Богданова обяснява отговорно и разумно трудното начало на следващия период: полагане на изпитте в края на годината. Тя отбеляза, че най-важният момент при оценяването за нея е максималното усвояване на програмата, заложена от Министерството на образованието. Тя не умаловажава оценката – която винаги е стояла на първо място за изпитваните ученици – но познанията, които трябва да бъдат усвоени от учениците представляват техният трамплин за последващото им образование. Г-жа Богданова показа загриженост както за поверените й ученици, така и за техните учители. Тя оценява ролята на българския учител в днешна България и показа загриженост за застаряващото учителско поколение. Проличава необходимостта от попълване на този културен фронт с нови сили, защото учителят – след семейното възпитание – е най-важният за младия човек в житейското му поприще.
Девета френска езикова гимназия е известна с дългогодишната си традиция на елитна гимназия, която през 1989 г. е била посетена и от френския президент Франсоа Митеран.
За авторитета на гимназията не малък принос има самата г-жа Емилия Богданова. Тя е не само български учител, но и отличен администратор на това българско учено заведение. Г-жа Богданова заяви, че ще се справят с организацията и разпределението на квесторите и учениците при провеждане на изпитите, още повече,че в нейната гимназия електронните дневници и различни платформи, както и обезпечената техника, са съществуваща практика.

 864 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)