Усилията на Белия дом да оневини Майкъл Флин можеше да види как Америка ще избухне

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Тъй като новата информация сочи, че ФБР е определило „лъжлив капан“ за бившия съветник по националната сигурност на Тръмп, ръкавиците са свалени между демократите и републиканците. Епичното разпростиране може да доведе до национална екзистенциална криза.
За голяма част от света – трансфиксирана, както е при пандемията Covid-19 и разпадаща се глобална икономика – Russiagate звучи като древна история. От гледна точка на администрацията на Тръмп обаче това е дълготрайна, гнойна рана, която сочи корупция и евентуално дори измяна на най-високите нива на политическите и разузнавателните среди на САЩ. Ето защо евентуалното оневиняване на Майкъл Флин е или трябва да бъде много сериозна новина.

И все пак за американците, които търсят информация по темата, те ще бъдат посрещнати от какофонията на щурците. Докладът Drudge, например, посвети само една кратка статия на полемиката, тъй като новината се разчупи в четвъртък. И в случай, че някоя от медийните корпорации на Big Six докладва за това, на тях може да се вярва, че ще го направят без какъвто и да е начин на обективност. Например, Си Ен Ен запали своята машина за щракване, за да произведе тази група от отварящи се статии: „Тръмп в четвъртък избухна в Twitter за бившия си съветник Майкъл Флин, като наводни зоната с конспиративни теории и тънки обвинения, които криво разследваха ФБР увлече Флин като част от заговор за „дълбоко състояние“.

Както се оказа, Флин беше уволнен за предоставяне на подвеждаща информация по отношение на разговорите му с тогавашния руски посланик Сергей Кисляк; перфектно легалните разговори се състояха, тъй като напускащата администрация на Обама умишлено торпедира отношенията между САЩ и Русия.

Сега, когато има възможност да се постави историческият рекорд по отношение на Майкъл Флин, както и на тригодишната политическа драма, известна като Русиягейт, медиите решиха отново да вземат пропуск. Това е едновременно жалко и опасно, защото, изглежда, дълго време в скута на Америка ще се взривят подобни истории.

Наближаваща буря?
Тъй като медиите никога не го обсъждат, изглежда малко хора знаят, че още през май 2019 г. Тръмп започна разследване за произхода на дебала на Русиягейт. И за разлика от прословутите nothingburgers, които са били сервирани студени от демократите, откакто магнатът от Манхатън влезе в Овалния кабинет, републиканците всъщност имат нещо, в което Джо Публик може да потопи зъбите си.

 633 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)